Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Θάνατος Pleco

dimitrisgiannoulakis
10-03-07, 22:58
Γεια σε όλους.

Σήμερα έχασα το πρώτο ψάρι που είχε μπει στο ενυδρείο μου και στενοχωρήθηκα πολύ:smt022. Ήταν ένας Pterygoplichthys pardalis, ο κοινός πλακόστομος δηλαδή. Το μεσημέρι τον είδα σε μία γωνία ακίνητο και γερμένο λίγο στα πλάγια. Πριν λίγο που γύρισα σπίτι ήταν νεκρός λίγο παραπέρα.
Στο ενυδρείο υπήρχε αυτός, 4 Guppies, 8 Apple snails, 10 Caridina japonica και διάφορα φυτά.
Σημερινές μετρήσεις:
GH: 16
KH: 5
PH: 7.5
NH: 0.25
NO2: 0
NO3: 10

Δεν μπορώ να καταλάβω τι πήγε στραβά:confused: . Έχω όμως μια υποψία. Έχω να ρίξω ταμπλέτα βυθού 6 ημέρες. Ανησυχώ μήπως έχασε στον ανταγωνισμό για τροφή με τα apple snails και τις γαρίδες.
Παρακαλώ τα φώτα σας!!!

steady
11-03-07, 03:20
δε νομιζω να χανε τρφη τοσο ωστε σε 6 μερες να απεβιωσε ολο και κατι θα τσιμπουσε...τι μεγεθος ειχε?η αμμωνια σου θα πρεπε να ταν 0.....

dimitrisgiannoulakis
11-03-07, 08:45
Steady πιστεύεις ότι η αμμωνία μου την έκανε? Παίζει μεταξύ 0 με 0,25 κάμποσες μέρες.

netblues
11-03-07, 09:39
Κανενα ενηλικο ψαρι δεν μπορει να παει απο τροφη σε 6 μερες.
Μετα απο μηνα το συζηταμε. (Χωρις αυτο να σημαινει οτι παραλειπουμε να τα ταιζουμε καθημερινα οπως πρεπει)
Η αμμωνια οταν υπαρχει, μπορει στον πατο τοπικα να ειναι ακομη περισσοτερη.
Αν και 0.25 ειναι χαμηλα στο οριο της τοξικοτητας, σιγουρα λειτουργει επιβαρυντικά. Κανε μι αμεγάλη αλλαγή νερου (50%) και ψαξε να δεις γιατι τσιμπαει η αμμωνια σου και κανε κατι για αυτό οπωσδηποτε.

dimitrisgiannoulakis
11-03-07, 11:10
Ως άμεση λύση λέω να χρησιμοποιήσω το AmmoEX (http://www.aquaristikshop.com/cgi-bin/neu/webshop.pl?f=NR&c=125158&t=temartic_e&userid=7hVBekUgXcsSGQ7DcopWMOR2GDntw7S859A (http://www.aquaristikshop.com/cgi-bin/neu/webshop.pl?f=NR&c=125158&t=temartic_e&userid=7hVBekUgXcsSGQ7DcopWMOR2GDntw7S859A) ) ή κάτι παρόμοιο.
Έχει χρησιμοποιήσει κανείς τέτοιο προϊόν? Πιστεύετε ότι θα δουλέψει?
Αλλαγή ήταν προγραμματισμένη για σήμερα.

netblues
11-03-07, 11:20
Δεν εχεις λογο να πας σε τετοια λυση για 0,25 ppm NH4..

Lsourtzo
11-03-07, 21:49
Συμφωνώ …
Ποιο πολλά προβλήματα θα σου δημιουργήσει παρά θα σου λύσει …

Μετά έχε υπόψη σου ότι τέτοιου είδους χημικά εν εξουδετερώνουν την αμμωνία … αλλά την κάνουν μη τοξική … αυτή εξακολουθεί να μετριέται στα τεστ … με αποτέλεσμα να σου δίνουν ανακριβή αποτελέσματα …δηλαδή θα χάσεις τον μπούσουλα με το αν εξακολουθείς να παράγεις αμμωνία … πόση είναι αυτή .. πόση από αυτή είναι τοξική και πόση όχι …
Ψάξε να βρεις γιατί έχεις αμμωνία …
Μέχρι τότε μεγάλες αλλαγές νερού όταν βλέπει ότι ανεβαίνουν τα όρια …
Επίσης κρίνοντας από την μέτρηση σου πρέπει να έχεις sera …
Τράβα αύριο και πάρεις ένα άλλο τεστ (πχ aquatic pharmaceutical η red sea) και ξανά μέτρα … τα σέρα δεν είναι καθόλου αξιόπιστα τεστ …

ps. Επίσης κανείς ως τώρα δεν έχει καταφέρει να μου λύσει μία βασική απορία .. αν την ουδέτερη – μη τοξική αμμωνία την μεταβολίζουν τα βακτηρίδια …η συνεχίζεις να την μετράς μέχρι να την εξαλείψεις με τις αλλαγές νερού … αυτό σημαίνει ότι αν ισχύει θα μετρά πολύ καιρό αμμωνία χωρίς να έχεις πρόβλημα ώμος …

dimitrisgiannoulakis
12-03-07, 11:15
Χθες στην συνάντηση στο Ηράκλειο, μάλλον μου λύθηκε η απορία για τον Pleco.
Το ψαράκι αυτό ήταν παρόν σε ένα μεγάλο μέρος του στρωσίματος του ενυδρείου (ξερω ξερω). Οπότε μάλλον αυτό ήταν το μοιραίο για αυτόν.