PDA

Επιστροφή στο Forum : ΛΑΜΠΕΣ COLD CATHOD

koursaros7
09-03-07, 13:20
Καλησπέρα σε όλους σας .
Αγόρασα τις ανωτέρω λάμπες οι οποίες βρίσκουν εφαρμογή κυρίως στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές . Μέσα στη συσκευασία μαζί με τις λάμπες υπήρχε και ενα μπλέ κουτάκι το οποίο υποθέτω πως είναι μετασχηματιστής ή ανορθωτής.Έκανα τη σύνδεση και αντί για τροφοδοτικό ηλ. υπολογιστή χρησιμοποίησα εναν απλό 12v μετασχηματιστή. Το αποτέλεσμα ήταν πολύ όμορφο ειδικότερα το βράδυ και στα ψάρια έδειχνα να αρέσει το πρόβλημα είναι οτι την επόμενη μέρα δε δούλευε τίποτα έβαλα εναν εφεδρικό μετασχηματιστή (ή οτι άλλο είναι αυτό) και οι λάμπες άναψαν και πάλι το θέμά είναι οτι μετά απο κάποια ώρα και αυτό κάηκε, Ξέρει κανείς τι είναι αυτό και που μπορώ να βρώ ανταλλακτικό , γιατί στο μαγαζί που τις αγόρασα δε γνωρίζουν τίποτα.Αν κάποιος έχει ασχοληθεί και ξέρει ας βοηθήσει.
Υποπτεύομια οτι ίσως φταίει και ο μετασχηματιστής που χρησιμοποίησα αλλά δεν είμαι σίγουρος.

mmbuna
09-03-07, 14:05
Τι ανάγκη ρεύματος έχουν οι λάμπες? Πρέπει κάπου να αναγράφουν την αξία που χρειάζονται σε mA, ή σε Ampere. Κάπου εκεί που αναγράφετε και τι Volt χρειάζεται η λάμπα θα το βρείς.
Οι μετασχηματιστές που κάηκαν, τι ρεύμα έδιναν (πάλι σε mA ή Ampere κάπου θα αναγράφεται), και επίσης παρατήρησες την θερμοκρασία του μετασχηματιστή όταν λειτουργούσε? Ήταν ζεστοί?

Zorba_The_Freak
09-03-07, 14:20
Με τα volt πιθανότατα δεν υπάρχει πρόβλημα.

Εγώ τη δικιά μου την έχω συνδέσει σε ρυθμιζόμενο μετασχηματιστή και την έχω δουλέψει απο 4,5 μέχρι 12 volt και εδώ και 1 χρόνο κανένα πρόβλημα. Δεν θυμάμαι όμως αυτή τη στιγμή πόσα mA είναι καθώς δεν είμαι σπίτι για να το δω, μάλλον όμως είναι στα 1000

Μάριος
09-03-07, 15:03
οι περισσότεροι τα έχουν στα 9V με μετασχηματιστή 1Α

Teo1
09-03-07, 16:08
Έχει αναλυθεί εδώ http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=7684 και έχει πολύ ενδιαφέρον.
Σκεφτόμουν να το προσπαθήσω και εγω μια από αυτές τις μέρες!

Μάριος
09-03-07, 17:03
επίσης καλό άρθρο αν γνωρίζεις Αγγλικά εδώ

http://www.cichlid-forum.com/articles/diy_moonlight.php

Yiannis59
09-03-07, 20:46
Εγω τοχω στα 9V 300mA max γραφει ο μετασχηματιστης χωρις προβλημα φυσικα στις 2 ωρες σβηνει με χρονοδιακοπτη

steady
10-03-07, 00:25
το τροφοδοτικο σου μηπως ειναι κινεζικο?ειχα παθει και γω κατι τετοιο και μου παν οτι τροφοδοτικα αμφιβολου ποιοτητας οπως κινεζικα μπορει να γραφουν 12v αλλα να δινουν παραπανω και να κανουν ζημια δεν ξερω αμα ειναι σωστο και λογικο διοτι γνωσεις πολλες σαυτα δεν εχω ας μας πει καποιος αμα θεωρητικα μπορει να συμβει...

Yiannis59
10-03-07, 09:33
Σίγουρα συμβαίνει εχω δει πολλα λόγω επαγγέλματος

koursaros7
26-03-07, 11:17
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.
Τελικά το inverter καίγοταν επειδή ο μετασχηματιστής ήταν κακής ποιότητας.
Το πρόβλημά μου είναι οτι δεν ξέρω που θα βρω inverter να αγοράσω και τι να ζητήσω γιατί σε μαγαζί με ηλεκτρονικά δεν ήξεραν.