Επιστροφή στο Forum : Τι αλλο απο ψαρια?
Τι αλλο ψαρι θα μπορουσα να φιλοξενησω στο 140λιτρο μου?
Μου φαινεται οτι εχει λιγα ψαρακια.
Τωρα εχω 2 θυληκα agassizii(ψαχνω για αρσενικο) , 2 sae , 5 νεον , 5 οτοκυκλους και 2 αμανο.
υ.γ. ειναι αρκετα φυτεμενο και θα προτιμουσα να προσθεσω κατι διαφορετικο απο τα ηδη υπαρχοντα.
καταρχην εγω τα νεον θα τα κανα περρισοτερα να πουμε κανα 3αρι ακομα σιγουρα αν και μια δεκαδα θα ταν φανταστικη γενικα σε κοπαδι ανω των 6 εχει παρατηρηθει οτι εχουν καλυτερα χρωματα και η συμπεριφορα τους ειναι καλυτερη...τωρα απο και και περα αναλογα τι θες?κοπαδοψαρο?μοναχικο?νερο εχεις μαλακο να υποθεσω?εγω θα κανα 10 τα νεον και θα βαζα ενα ζευγαρι ramirezi δεν θα βαζα αλλο κοπαδι καθως παιζει να μπερδευονται και να μην κοπαδιαζουν...τα ραμιρεζακια παντως ειναι φανταστικα...
Ειχα ραμιρεζι αλλα τα εδωσα σε φιλο γιατι ηθελα να ασχοληθω με απιστογραμμα
(αλλα και επειδη φοβομουνα μην επιτεθει το ενα το αλλο). Τα νεον δε θελω να τα αυξησω γιατι θα
ηθελα να τα αλλαξω με καρντιναλ μιας και μου αρεσουν περισσοτερο. Απο νερο εχω μαλακο.
2-3 αγγελοψαρα με παιρνουν σε λιτρα :smt017 ?
διαστασεις καδου: 80x40x45.
2-3 αγγελοψαρα με παιρνουν σε λιτρα :smt017 ?
διαστασεις καδου: 80x40x45.
Λυπαμαι, αλλα καλυτερα οχι...
Ε τοτε θα βαλω ....ΔΙΣΚΟΥΣ :smt028 ! Καλα πλακα κανω :cool: ...
Τι να βαλω τοτε ρε συναδελφοι? Ειμαι ανοιχτος σε προτασεις...
απο οσο καταλαβαινω δεν θες κατι συνηθισμενο?αλλιως θα λεγα κανα ζευγαρακι colisa lalia η αλλιως καποιο λιγο μεγαλυτερο σμηνοψαρο ισως οπως serpae tetra υπαρχουν αρκετα τετρα 3-4cm τελικο μεγεθος αφου ειπαμε οτι σμηνοψαρα οπως πχ ροδοστομους τα αποριπτουμε..παντως τα colisa lalia ειδικα τα αρσενικα μαρεσουν πολυ εμενα σα μικρα δισκακια ειναι:D και θα ταιριαζουν πολυ τα χρωματα με τα cardinal...
Κοίταξε τα mesonauta festivus αν θέλεις... Κιχλίδες Ν. Αμερικής, σχετικά μικρές σε μέγεθος, αρκετά ήσυχες για κοινωνικό, μόνο που τρώνα φυτά με μαλακά φύλλα...
Ένα κοπαδάκι μικρά cory θα ήταν μια καλή επιλογή εάν δεν έχεις κάποιο χαλί και το χαλίκι είναι αρκετά ψιλό. ;)
Τα κοπαδόψαρα (νέον ή cardinal) τελικά καλλίτερα να είναι περισσότερα (10 τουλάχιστον) και όχι 2 είδη tetra γιατί θα σου χαλάσουν το κοπάδι....
Προσωπικά θα έβαζα περισσότερα νέον ή cardinal για ψηλά και θα περίμενα να δω τι θα γίνει με τα apista που διεκδικούν περιοχές κοντά στον πυθμένα όταν θα μπει και ο αρσενικός....:rolleyes: πριν προσθέσω άλλα είδη.
Καλή συνέχεια,
Caverman
dimitrisgiannoulakis
09-03-07, 17:54
Από προσωπική εμπειρία οι αμανο είναι πολύ πιο δραστήριες (ελκυστικές) όταν είναι σε κοπάδι άνω των 6.
Θα σου συνιστούσα να πάρεις 5-6 ακόμα.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.