PDA

Επιστροφή στο Forum : Η ψαροκασέλα του προϊστάμενού μου

Μάριος
08-03-07, 10:56
Εχτές επισκέφτικα για πρώτη φορά το σπίτι του προϊστάμενού μου ο οποίος είναι μάλιστα και πολύ περίφανος για το ενυδρίο του.

Χαρακτηριστικά
180λ
Φίλτρο Hydor εξωτερικό
Στολίδια
Μεγάλος Βράχος στη μέση με τρύπες πρέπει να έχει όγκο τουλάχιστον 50λ
θερμ. 26
φυτά ανούμπιες και μερικές κρεμύδες(δεν ξέρω πως λέγονται)

Το αισχρό ήταν η σύνθεση των ψαριών

5 Παπαγαλόψαρα τα 2 τεραστίων διαστάσεω
3 πλεκόστομους πάνω από 15 πόντους
10 τάϊγκερ μπάρμπς
5-6 ζέβρα ντάνιο
5-6 μελανοταινίες
2 άγκελοι (ό ένας έμοιαζε με άλτουμ)
5 redtail sharks
2 silver dollars τεράστια

Πραγματικά μου ήθε να κάνω εμετό μόλις το έιδα. ΟΛΑ τα ψάρια ήταν άρρωστα με ιτσ, μάυρες κυλίδες, εξωτερικούς μύκητες, φιν ροτ κλπ κλπ.

Το νερό ήταν γεμάτο σωματίδια αν και είχε διαύγεια (πως να μην ήταν άλλωστε)

Του είπα ότι έχει πάρα πολλά ψάρια για το μέγεθος του ενυδρείου αλλά εκείνος λέει ρώτησε ένα φίλο του βιολόγο και του είπε ότι είναι εντάξει!!!!!

Τί να κάνω :confused:

gwgw
08-03-07, 11:10
δε νομιζω οτι μπορεις να κανεις κατι...αφου ο ανθρωπος εχει κοτζαμ βιολογο για συμβουλατορα...τι να κανεις και συ καημενε...:)

kastmaniac
08-03-07, 11:26
Ξεκίνησε από το απλό πράγμα. . . . . .

Εφόσον έχει σύνδεση στο internet δώσε του τη σελίδα του forum αν θέλει να μπεί να ενημερωθεί. Αν πραγματικά θέλεις εσύ να τον βοηθήσεις μπορείς και να του τυπώσεις κάποια άρθρα για να τα διαβάσει και να του κινήσεις το ενδιαφέρον. Σίγουρα κάποιος πεισματάρης δύσκολα δέχεται από λόγια αλλά δεν είναι κακό να προσπαθήσεις. Εξάλλου από όσα μας περιέγραψες μάλλον τα ψαράκια του θέλουν λίγη βοήθεια. . . .

netblues
08-03-07, 11:28
Η αντιμετωπιση του θεματος εξαρταται απο το κατα ποσον θες να αλλαξεις δουλεια.. :D

giannisg
08-03-07, 12:11
Aπλά, δείξε του το δικό σου ενυδρείο... μπορεί να τον βάλεις σε σκεψεις...

PascM
08-03-07, 12:15
Εγώ νομίζω οτι είναι χαμένη υπόθεση να προσπαθήσεις να του δείξεις οτι είναι λάθος το ενυδρείο του! Καλύτερα να του δείξεις ποιο όμορφα ενυδρεία! Άλωστε είναι προϊστάμενος και δύσκολα θα παραδεχθεί οτι ο υφιστάμενος έχει να του κάνει διορθώσεις! Πάντα βέβαια εξαρτάτε από τι είδος ανθρώπου είναι!

Lsourtzo
08-03-07, 12:30
Η αντιμετωπιση του θεματος εξαρταται απο το κατα ποσον θες να αλλαξεις δουλεια.. :D
:rolleyes:

Καλύτερα να του δείξεις ποιο όμορφα ενυδρεία!
άμα δεί μερικες απο τις καλές παρουσιάσεις ενυδρείων που κατά καιρούς έγιναν εδώ ... θα πιστεί ...
εκτός αν είναι ξεροκέφαλος ...

Maverick
08-03-07, 12:56
:rolleyes:

άμα δεί μερικες απο τις καλές παρουσιάσεις ενυδρείων που κατά καιρούς έγιναν εδώ ... θα πιστεί ...
εκτός αν είναι ξεροκέφαλος ...

Έλα ρε, υπάρχουν και τέτοιοι στο χόμπι (μήπως όλοι???)??? :rolleyes: ;-)

Μάριος
08-03-07, 12:56
Νομίζω ότι με τα λόγια δεν πρόκειτε να τον πίσω, εξάλλου ξέρουμε όλοι μας ότι αυτά που εμείς θεωρούμε δεδομένα σε ένα ενυδρείο για το 90% των ενυδρειούχων είναι υπερβολές... Κλασική αντμετόπιση

"Είχα ενυδρειο 10 χρόνια και δεν έκανα τίποτα απο αυτά που λέτε και όλα ήταν τέλεια..." ενώ θεωρεί βέβαια ότι τα χρυσόψαρα ζούν το πολύ 1-2 χρόνια και ότι τα ψάρια μεγαλόνουν ανάλογα με το ενυδρείο...

Έτσι πιστεύω πως η καλύτερη πρόταση που είδα εδώ είναι να του δείξω αρχικά το δικό μου ενυδρείο (όχι πως είναι τίποτα σπουδαίο) και μετά ίσως και διάφορα άλλα. Αν είσαι μαθημένος ότι τα κλύτερα ενυδρεία είναι αυτά που βλέπεις στα πετ σοπ πως να μην κάνεις αρλούμπες...

Juan
08-03-07, 14:29
Μετά από αυτό το πόστ δεν νομίζω ότι είναι καλή ιδέα να του δώσεις την διευθυνση του φόρουμ. :D
Τον ρώτησες αν είναι διατεθημένος να αποχωριστεί μερικά ψάρια ;

Πάντως το καλύτερο είναι να τον πείσεις να μην αγοράσεις άλλα ψάρια.
Γιατί αυτά που έχει στην κατάσταση που είναι ....:-(

gwgw
08-03-07, 14:36
Μετά από αυτό το πόστ δεν νομίζω ότι είναι καλή ιδέα να του δώσεις την διευθυνση του φόρουμ. :D

χαχαχαχαχαχαχαχα
σωσταααααααααααααα

Kiki
08-03-07, 14:45
Άλωστε είναι προϊστάμενος και δύσκολα θα παραδεχθεί οτι ο υφιστάμενος έχει να του κάνει διορθώσεις!

:smt018 αλλο ειναι να την λες σε καποιον , και αλλο να λες τη γνωμη σου απο ενδιαφερον. το οτι ειναι ανωτερος σου στη δουλεια δεν σημαινει οτι ειναι και ανωτερος ανθρωπος.....
:cool: μη μασας! πες αυτο που θες με ωραιο τροπο και δεν νομιζω οτι θα γινει κατι κακο. :p ασε που θα σωσεις και τα ψαρακια!!!!

Blanch
08-03-07, 16:35
Σε λίγο καιρό δε θα του έχει μείνει λέπι, οπότε θα ξενερώσει και ή θα αποφασίσει να σε ακούσει, ή σε βλέπω με καινούριο ενυδρείο! :D

CASPER
08-03-07, 18:08
Αφού - προφανώς - δεν ενοχλεί τον ίδιο η όψη του ενυδρείου του και τα βρίσκει όλα μια χαρά, μάλλον δε θα καταφέρεις και πολλά πράγματα συμβουλεύοντάς τον.

Κι έπειτα σκέψου και το άλλο:
Για φαντάσου να ακούσει κάποια συμβουλή σου και συμπτωματικά μετά από λίγο να χάσει κανένα ψάρι (πράγμα που δε θα είναι παράξενο έτσι όπως ζουνε τα κατακαημένα)!!!
Φυσικά δε θα φταίει η συμβουλή, αλλά η μέχρι τώρα ταλαιπωρία που τραβάνε τα έρμα τα ψαράκια. Αντε όμως να τον πείσεις για το τι φταίει.
Σε τέτοια περίπτωση σίγουρα σε βλέπω να ψάχνεις για δουλειά :rolleyes::rolleyes:

Δειξ'του μερικά σωστά ενυρδεία, δώστου και να διαβάσει μπας και ξεστραβωθεί, και μείνε έξω από το θέμα.

Α... και πές του να χρησιμοποιεί το φίλο του το βιολογο για τον κήπο του, και να αφήσει το ενυδρείο ήσυχο μπας και γλυτώσει κανένα ψάρι :D:D:D

GhostShip
08-03-07, 19:47
Αν είσαι μαθημένος ότι τα κλύτερα ενυδρεία είναι αυτά που βλέπεις στα πετ σοπ πως να μην κάνεις αρλούμπες...

ΧάχΑΧαχαΧΑχαΧΑχαΧΑχαΑΧαχααχααα ακριβώς...! ΑΦΟΥ σβηστεί αυτό το θέμα για "ευνόητους" λόγους:smt043δώστου διεύθυνση να μπει στο forum και να αρχήσει το διάβασμα για να καταλάβει... Ωστόσο δείξτου φωτογραφίες από σωστά ενυδρεία, από παρουσιάσεις παιδιών εδώ και από το ίντερνετ γενικότερα( http://www.aquariumdesigngroup.com/#mi=2&pt=1&pi=10000&s=20&p=0&a=0&at=0 ).

:cool: μη μασας! πες αυτο που θες με ωραιο τροπο και δεν νομιζω οτι θα γινει κατι κακο. :p

Αν αλλάξεις δουλειά σε βλέπω να κυνηγάς τη Kiki μετά :smt082:smt082:smt082

ΥΓ: Μη ξεχάσεις να δώσεις τη διεύθυνση του forum και στο βιολόγο φίλο του να μπει κι αυτός να αρχήσει το διάβασμα...+-6

msigouros
08-03-07, 20:10
Πιστεύω οτι η καλύτερη λύση αν ο μίστερ είναι περιεργοιδιότροπος να του κατευθήνεις μια τυχαία για αυτόν ανακάλυψη περί ενυδρείων.
ΠΧ ενα ξεχασμένο περιοδικό του συλλόγου+-4 +-4 σε θέση που θα πέση επάνω του.
Τέλως πάντων κάτι θα σκεφτείς.
Αλλιώς μας δίνεις ένα εμαιλ του και τον αρχίζουμε εμείς:smt040 :smt024 :smt024 :smt040 :smt040

andreas K
10-03-07, 01:01
Εχετε καλο ταμειο ανεργιας στην Κυπρο;