PDA

Επιστροφή στο Forum : Αναγνώριση χρυσόψαρου


lucy
06-03-07, 15:50
Τα ψαράκια αυτά τα έχω στην γλαστρολίμνη εδώ και 2-3 χρόνια. Τα καημένα κάποια αρρώστια τα στράβωσε το σώμα. Μπορώ να κάνω κάτι γι' αυτά; μήπως υποφέρουν;
Τα αναγνωρίζετε; θέλω να ξέρω και την ταυτότητά τους. Ευχαριστώ!!!

SOCRATIS
06-03-07, 17:59
Μάλλον πάσχουνε από κάποια βακτηριδιακή ασθένεια η οποία οφείλεται σε κακές συνθηκες διατήρησης.Αλλά συμπτώματα παρατήρησες(αύξηση αναπνοης ,ξεφτισμένα πτερύγια κλπ);

Οι φωτογραφίες επίσης δεν βοηθούν για να αναγνωρίσει κανείς με βεβαιότητα το είδος,αλλά μάλλον πρόκειτε για κοινά χρυσόψαρα.

Takis
06-03-07, 18:39
Αν κρινω απο τα πτερυγια του κοκκινου, δεν ειναι και στην καλυτερη κατασταση τα ψαρια και μαλλον φταινε οι συνθηκες κρατησης τους.
Η γλαστρολίμνη τι διαστασεις εχει?

lucy
07-03-07, 15:40
Από την ώρα που είδα τις απαντήσεις σας, στεναχωρέθηκα πολύ.:( Νοιώθω σαν να είμαι στην κατηγορία των ανθρώπων που αδιαφορούν και βασανίζουν τα ζώα τους:(

Η μικρή μας ιστορία: πριν 4 χρόνια περίπου ζούσαν στο 50λιτρο ενυδρείο. Μου ήρθε η σκέψη για λιμνούλα, αλλά -να μην πολυλογώ -κατέληξα στην γλαστρολίμνη. Τότε άρχισαν να στραβώνουν οι ουρές τους και να παραμορφόνονται. Ρώτησα και μου είπαν πως είναι αθεράπευτη ίωση.

Αφού δεν έπερνε θεραπεία φρόντισα να ζουν όσο το δυνατό καλύτερα (με τα μυαλά μου).
Αλλαγές νερού έκανα όποτε έβλεπα το νερό θολό -όχι πολύ συχνά γιατί είχα συνεχόμενη ροή από την χαλασμένη βρήση, και το νερό θόλωνε λίγες φορές. Φυσικά από αντιχλώριο και μετρήσεις... μαύρα μεσάνυχτα.

Από τροφή, τους έδεινα (και δίνω) tetra pond και μερικές ψίχουλα ψωμιού για λιχουδιά.

Τα πτερίγια του πορτοκαλί δεν είναι φθαρμένα είναι λευκά στην άκρη και γι΄αυτό φαίνονται έτσι. Εκτός από το στράβομα δεν έχουν τίποτα άλλο -τουλάχιστον που να φαίνετε- στο σώμα τους. Πρόβλαμα αναπνοής δεν έχουν.

Οι διαστάσεις της γλάστρας είναι 50 εκ. ύψος και 50 εκ. διάμετρος. Κάτω έχει χαλίκι ενυδρείου, μερικά βότσαλα από ποτάμι και ένα φυτό πυ φυτρώνει στις πηγές που βρήσκονται στο κέντρο της πόλης μας.

Τώρα που έμαθα να βάζω φωτό θα φροντίσω να σας δείξω και την γλαστρολίμνη.

Αυτά ελπίζω να μην σας κούρασα.
Ευχαριστώ και πάλι!!!

Takis
07-03-07, 16:11
Από τροφή, τους έδεινα (και δίνω) tetra pond και μερικές ψίχουλα ψωμιού για λιχουδιά.

Το ψωμι απο μονο του ειναι αρκετο για να σου θολωσει το νερο και να το κανει χάλια.
Απαγορευεται.
Οσο για τη γλαστρολιμνη (καθιερωθηκε το ονομα!!!) δεν ειναι ιδιαιτερα μικρη, αλλα θελει φροντιδα το νερο, ειδικα αν ταιζεις λαθος...

lucy
09-03-07, 09:03
Κατάλαβα. Τι ακόμα να δίνω όμως για ποικιλία; Και η αρρώστια τους; θεραπεύεται;

SOCRATIS
09-03-07, 11:10
Μια βασική αιτία για ελαττώματα της σπονδυλικής στήλης είναι η έλλειψη βιταμίνης C.Με το να ταίζεις ποικιλία τροφών εξασφαλίζεις σε μεγάλο βαθμό οτι δίνεις όλες τις βιταμίνες που χρειάζονται.Οπότε εκτός από έτοιμες τροφές καλό ειναι να δίνεις και φυτικές όπως καρότο,μπρόκολο,μαρούλι,σπανάκι και συμπληρώματα βιταμίνης .
Για φαρμακευτική αγωγή αν δεν έχουν άλλο συμπτωμα εκτός το πρόβλημα της σπονδυλικής στήλης δεν θα σου πρότεινα τίποτε άλλο εκτός από το να εξασφαλίσεις καλές συνθήκες .

lucy
10-03-07, 22:24
Ευχαριστώ! Βάζω μπρος για τουρλού. Ελπίζω να κάνω την ζωή τους καλήτερη. Και την λιμνούλα στο κτήμα γι' αυτά την ετοιμάζω.
Τα χαιρετίσματά μου στην όμορφη Βέροια, όπου έχω και συγγενείς.

garfield
15-03-07, 20:48
Μια απορία: μπορώ να βάζω μπρόκολο και καρότο στα ψάρια???????? με στείαλτε αδιάβαστη τώρα...πώς το κάνουμε και πόσο μικρό να είναι το κομμάτι?????? Ωμό θα το βάλω????

PascM
15-03-07, 20:55
:D http://www.goldfish.gr/forum/forum_posts.asp?TID=92&PN=1 δες εδώ! :smt045

Foxyfreak
20-03-07, 21:11
Μπορούμε να ταϊσουμε τα χρυσόψαρα λαχανικά αρκεί να τα βράσουμε. Ο αρακάς όταν τον βράσουμε και τον αποφλοιώσουμε λειτουργεί σαν καθαρκτικό για το εντεράκι τους. Εγώ τα ταϊζω μαρούλι, λάχανο, καρότο μια φορά την εβδομάδα. Επίσης και φρούτα κάνει καλό να τα ταίζουμε όπως μήλο, αχλάδι κ.α. Αρκεί φυσικά να τα κόψουμε πάρα πολύ μικρά για να χωράνε στο στόμα τους.

Takis
20-03-07, 21:52
Μπορούμε να ταϊσουμε τα χρυσόψαρα λαχανικά αρκεί να τα βράσουμε.
...αρκει οτι μενει να το βγαζουμε για να μην επιβαρυνει το νερο.