Επιστροφή στο Forum : Καθαρισμός Φίλτρου
Καλησπέρα, μία ακόμα απορία
Σε ένα ενυδρείο 180 λτ (μικτά) έχω για φίλτρο (εσωτερικό) δύο σειρές απο σφουγγάρια (μπλέ-πράσινα-μαύρα) με υαλοβάμβακα πάνω. Δύο οι ερωτήσεις
1) Εαν και πότε καθαρίζουμε το φίλτρο και..
2) Με ποιό τρόπο?
Ευχαριστώ
Σύμφωνα με όσα έχω διαβάσει η απάντηση για το πρώτο σου ερώτημα εξαρτάται διάφορους παράγοντες, όπως αριθμός ψαριών - φυτών.Δεν θα πρέπει να γίνεται όμως τακτικά. Θα πρέπει μόνος του ο καθένας να παρατηρήσει - μελετήσει τη λειτουργία του κάθε ενυδρείου που έχει και να πράξει ανάλογα. Ο καλύτερος τρόπος καθαρισμού είναι στο ίδιο το νερό του ενυδρείου σε κάποια αλλαγή. Ξεπλένουμε το φίλτρο ελαφρά ώστε να μην καταστρέψουμε τις αποικίες των βακτηριδίων.
Ελπίζω να σε βοήθησα.
Καλησπέρα, μία ακόμα απορία
Σε ένα ενυδρείο 180 λτ (μικτά) έχω για φίλτρο (εσωτερικό) δύο σειρές απο σφουγγάρια (μπλέ-πράσινα-μαύρα) με υαλοβάμβακα πάνω. Δύο οι ερωτήσεις
1) Εαν και πότε καθαρίζουμε το φίλτρο και..
2) Με ποιό τρόπο?
Ευχαριστώ
Συνηθως το καθαριζουμε οταν το ζηταει. Δηλαδη οταν δουμε οτι μειωνεται η ροη του νερου. Και βεβαια δεν κανουμε τα σφουγγαρια καινουργια απο το τριψημο!!! Κανουμε αυτο που λεει πιο πανω ο than.
Ο καλύτερος τρόπος καθαρισμού είναι στο ίδιο το νερό του ενυδρείου σε κάποια αλλαγή.
Δεν είναι μόνο ο καλύτερος τρόπος αλλά ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ να καθαρίζουμε τα υλικά του φίλτρου ΜΟΝΟ με νερό απο το ενυδρέιο και ΠΟΤΕ με νερό βρύσης. Στην αντίθετη περίπτωση σκοτώνουμε ό,τι βακτηρίδια έχει πάνω το φίλτρο και κατα συνέπεια ..... δεν έχουμε βιολογικό φιλτράρισμα.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.