Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Απώλεια ψαριού,βοηθεια!

vassilis23
02-03-07, 19:45
Ειχα σήμερα την πρώτη απώλεια ψαριού ,ένα τέτρα νέον, στο ενυδρείο μου 100λίτρων :( Είχε μπεί μάλλον απο προχθές που έκανα αλλαγή νερού στο κουτί του βιολογικού φίλτρου και σήμερα το βρήκα τέζα...Οι μετρήσεις μου είναι φυσιολογικές,λογικά πέθανε απο ασφυξία ή υπερβολική δόση αμμωνίας απο το φιλτρο.Τι να κάνω τώρα.Πρέπει να αλλάξω όλο το νερό του ενυδρείου?(έχω και ένα φυτό μέσα,δεν ξέρω αν παίζει ρολο...)

crazyio
02-03-07, 19:56
εαν έχεις καλό φίλτρο ένα τέτρα νεκρό δεν πιστεύω να είναι ικανό να ανεβάσει αμμωνία ...απο την στιγμή που το βρήκες έγκαιρα τουλάχιστον.
Αν οι τιμές σου είναι καλές δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι .. άντε να κάνεις μια αλλαγή νερού όσο κάνεις στις συνηθησμένες αλλαγές σου για να είσαι καλυμένος 100%.
Όλα αυτά με την προυπόθεση πως το ψάρι πέθανε απο τα αίτια που μας είπες και όχι απο κάποια ασθένεια.
έιχες παρατηρήσει καμια παράξενη συμπεριφορά στα ψάρια σου ή στο ψάρι αυτό τώρα τελευταία ?

vassilis23
02-03-07, 20:28
Το συγκεκριμενο δεν ξερω ,εχω αλλα 9 νεον και δεν τα ξεχωρίζω.Γενικά πάντω τα νέον μου δεν πολυπηγαίνουν σε κοπάδι, όπως πήγαιναν τον πρώτο καιρο που τα έβαλα.Από τροφή τα ταίζω κανονικά 2 φορές την ημέρα...

ΥΓ.Εχω εδώ και 1,5 μήνα έχω 8 μικρά μόλυ σε γενίστρα και φοβάμαι να τα βγάλω έξω.Πρίν 1 εβδομάδα έβγαλα 1 δοκιμάστικά και του όρμισαν τα 3 ενήλικα(ευτυχώς το έσωσα)..Επίσης 1 άλλο μικρό που κατάφερε να βγεί έξω μόνο του ,εξαφανίστικε...πότε θα ξέρω οτι είναι ασφαλές να τα βάλω?

PascM
02-03-07, 20:57
Αυτά τα έχεις στο ίδιο ενυδρείο? Και κάτι που δεν κατάλαβα συγνώμη, λες ποιο πάνω ίσως να πέθανε από υπερβολική δόση αμμωνίας από το φίλτρο?
Με τι τεστ μετράς? Για δώσε μας μετρήσεις καθώς και πόσο καιρό τρέχει το ενυδρείο.

vassilis23
02-03-07, 22:21
Αυτά τα έχεις στο ίδιο ενυδρείο? Και κάτι που δεν κατάλαβα συγνώμη, λες ποιο πάνω ίσως να πέθανε από υπερβολική δόση αμμωνίας από το φίλτρο?
Με τι τεστ μετράς? Για δώσε μας μετρήσεις καθώς και πόσο καιρό τρέχει το ενυδρείο.

Ναι τα έχω στο ίδιο ενυδρείο.η γεννήστρα είναι από την πλευρά που βγαίνει το νερό από την αντλία και έτσι μπορούν να κολυμπάνε αρκετά(στην αλλη ακρη του ενυδρείου).Τους ρίχνω τελευταία εκτός απο τις σταγόνες και τροφή σε σκόνη που τρώνε τα νέον για να συνηθίζουν..;)

Τεστ κάνω με το "EasyTest 5 in 1" της JBL(ελπίζω να μην κάνω διαφήμιση)
τελευταία μέτρηση 28/2->NO2:0,NO3:10,GH>7o d,KH 3o d,PH 6.8 (ρίχνω και λίγο αλάτι)Τρέχει εδώ και 2 μήνες

Για την αμμωνία δεν είμαι και σίγουρος, είμαι αρχάριος.Εννούσα οτι είχε εγκλωβιστεί 2 μέρες στο φίλτρο και μπορεί να πέθανε απο της βρωμιές που είχε μέσα...

netblues
03-03-07, 09:12
Ψαρια εχουν ζησει μεσα σε φιλτρα για μηνες. Δεν υπαρχει προβλημα αμμωνιας, βρωμιας κλπ. Μαλλον περασε μεσα απο την αντλια... :smt086

Τωρα, mollie και αλατι καλα κανεις.. Τα νεον τι δουλεια εχουν με το αλατι εκει μεσα ομως? Και απο την αλλη GH 7 ΚΗ 3 PH 6.8 και mollie..

Νερο βρυσης βαζεις και εχει KH3? Σιγουρα?

vassilis23
04-03-07, 23:28
Ψαρια εχουν ζησει μεσα σε φιλτρα για μηνες. Δεν υπαρχει προβλημα αμμωνιας, βρωμιας κλπ. Μαλλον περασε μεσα απο την αντλια... :smt086

Τωρα, mollie και αλατι καλα κανεις.. Τα νεον τι δουλεια εχουν με το αλατι εκει μεσα ομως? Και απο την αλλη GH 7 ΚΗ 3 PH 6.8 και mollie..

Νερο βρυσης βαζεις και εχει KH3? Σιγουρα?

Δυστυχώς μαλλον καπως έτσι εγινε,εκεινη την ημερα είχα βρεί την αντλία νερού στον πάτο του φίλτρου:( .Εχω προσπαθήσει πολλές φορές να καταλάβω πώς στερεώνεται η αντλία μέσα στο φίλτρο αλλά δεν εχω καταλάβει ακόμα!..αν μπορεί να βοηθήσει κάποιος......(την έχω στερεώσει με μια πατέντα, αλλά αν κουνήσω λίγο το καλώδιο πέφτει)

Αλάτι βάζω πολύ λίγο, επειδή ακριβώς είναι και άλλα ψάρια μέσα,1/3 της κουταλιάς του γλυκού(100λίτρα) και το ρίχνω κυρίως στα μικρά μόλυ στην γεννήστρα που είναι πιο ευαίσθητα..

Το ΚΗ=3 είναι πολύ κακό?Δεν έχω παροχή CO2,ρίχνω 1 χάπι CO2/μήνα για την ανούμπια.Και το PH παραμένει σταθερό απο 6.8-7.2...Πρέπει να προσθέτω απιονισμένο νερό?

netblues
05-03-07, 11:18
Κακο δεν ειναι, περιέργο ειναι..
Βγαζει η βρυση σου ΚΗ3? στην Αθηνα?

vassilis23
05-03-07, 18:38
Κακο δεν ειναι, περιέργο ειναι..
Βγαζει η βρυση σου ΚΗ3? στην Αθηνα?

Ναι Αθήνα,χαλάνδρι!πρέπει να προσθέσω κανένα ζουμί για να ανεβάσω το KH?

netblues
05-03-07, 18:40
Οχι δεν χρειαζεται να ανεβασεις το ΚΗ.. Με τι μετρας?

vassilis23
05-03-07, 18:55
Τεστ κάνω με το "EasyTest 5 in 1" της JBL

netblues
05-03-07, 18:58
Τωρα εξηγουνται ολα..
Επειδη το νερό στο χαλάνδρι το εχω μετρησει σχετικα προσφατα, μπορω να σου πω οτι μαλλον η μετρηση σου ειναι τελειως λαθος...
Μια μετρηση με υγρα τεστ θα το επιβεβαιωσει.

vassilis23
05-03-07, 19:08
Τωρα εξηγουνται ολα..
Επειδη το νερό στο χαλάνδρι το εχω μετρησει σχετικα προσφατα, μπορω να σου πω οτι μαλλον η μετρηση σου ειναι τελειως λαθος...
Μια μετρηση με υγρα τεστ θα το επιβεβαιωσει.
:shock:
Πώς γίνεται να κάνει τόσο λάθος το τέστ?Παραθέτω τις τελευταίες 7 μετρήσεις ΚΗ:
19/1 -> 3
23/1 -> 6
29/1 -> 6
5/2 -> 0 !
11/2 ->3
16/2 ->3
28/2 ->3...

Να μην ξαναπάρω αυτά τα τέστ?ποιά μου προτείνεις?

MiziGr
05-03-07, 19:27
netblues αν αναφέρεις τέστ καλό θα ήταν να αναφέρεις και πόσο κοστίζουν για να ξέρω πόσα μου λείπουν!!! Άτιμο πράμα το φοιτητηλίκι!!!

netblues
05-03-07, 20:05
Οτιδηποτε σε υγρο ειναι οκ για μετρηση KH...
Μονο για ΚΗ σε υγρη μορφη, γυρω στα 5-8 ευρω..γυρω στα 14 συνδιασμενο KH/GH σε πετσοπ...