PDA

Επιστροφή στο Forum : Περίεργο πράγμα στην έξοδο του CO2

chrisb
02-03-07, 19:42
Να 'μαι πάλι με νέες απορίες.

Έχω βάλει ένα nutrafin CO2 (σαν το DIY, με μια σκαλίτσα για διάχυση).
Μετά από λίγες μέρες, εμφανίστηκε στην έξοδο των φυσαλίδων μια περίεργη ουσία σαν πάρα πολύ λεπτές άσπρες ίνες.
Και όλο και μεγαλώνει... τι είναι?
Ακολουθεί και φωτό...

Απορία Νο2... βλέπω να ανεβαίνουν μικρές φυσαλίδες απο ένα φυτό (Cryptocoryne lucens) που έβαλα πριν 3 μέρες. Βγαίνουν απο χαμηλά το κέντρο του (χαμηλά, δεν μπορώ να διακρίνω ακριβώς). Τι μπορεί να είναι?
(δεν έχω υπόστρωμα, μόνο το χαλαζία 1-3mm)

Αυταααα (για την ώρα...) :rolleyes:

PascM
02-03-07, 19:43
Για υλικό έχεις χρησιμοποιήσει τα σακουλάκια της Nutrafin ή έχεις βάλει ζάχαρη και μαγιά? αυτό που φαίνεται στην φωτό είναι μείγμα που βγαίνει στο ενυδρείο!

Strahos
02-03-07, 19:52
Να 'μαι πάλι με νέες απορίες.

Έχω βάλει ένα nutrafin CO2 (σαν το DIY, με μια σκαλίτσα για διάχυση).
Μετά από λίγες μέρες, εμφανίστηκε στην έξοδο των φυσαλίδων μια περίεργη ουσία σαν πάρα πολύ λεπτές άσπρες ίνες.
Και όλο και μεγαλώνει... τι είναι?
Ακολουθεί και φωτό...

Απορία Νο2... βλέπω να ανεβαίνουν μικρές φυσαλίδες απο ένα φυτό (Cryptocoryne lucens) που έβαλα πριν 3 μέρες. Βγαίνουν απο χαμηλά το κέντρο του (χαμηλά, δεν μπορώ να διακρίνω ακριβώς). Τι μπορεί να είναι?
(δεν έχω υπόστρωμα, μόνο το χαλαζία 1-3mm)

Αυταααα (για την ώρα...) :rolleyes:

Νο1: νομίζω είναι η κλασική "μούχλα" που βγαίνει από diy συστήματα co2...
No2: φωτοσύνθεση είναι μην ανησυχείς

chrisb
02-03-07, 19:54
Χρησιμοποίησα τα σακουλάκια που είχε η συσκευασία.
Πώς να ήρθε το μείγμα αφού είναι όλο αέριο στο σωληνάκι?

Είναι πρόβλημα η παρουσία του? πρέπει να κάνω κάτι?

PascM
02-03-07, 19:55
Δεν είναι και ότι καλύτερο! Αλλα παρακολουθησέ το λίγο λογικά θα σταματήσει στις επόμενες ώρες!
Φυσαλίδες βλέπεις ήδη ή όχι? (στην σκάλα)

chrisb
02-03-07, 19:58
Βλέπω κανονικά φυσαλίδες στη σκάλα, περίπου 1 ανά 4 δεύτερα.

PascM
02-03-07, 20:00
Θα σταματήσει πιστεύω μόνο του!

chrisb
02-03-07, 20:05
Δεν ξέρω αν θα σταματήσει να βγαίνει... αλλά αυτό που υπήρχε το έφαγε η platy-να μου!! ελπίζω να μη την πειράξει :smt087
Φαίνεται να της άρεσε γιατί τρόμαζε με τις φυσαλίδες, αλλά το καταβρόχθησε όλο

steady
02-03-07, 20:41
ε αμα το φαγε τοτε μιγμα δεν ειναι μαλλον μουχλα μη σε ανυσηχει...

vasilakis
02-03-07, 21:43
Δεν νομιζω οτι ειναι μειγμα που φευγει στο ενυδρειο...
Ειναι κατα πασα πιθανοτητα φιλμ που δημιουργειται σε σκαλες διαχυσης μετα απο 2-3 μερες αφοτου τοποθετειται το διοξειδιο.
Εχω και εγω εναν διαχυτη(http://www.aquaristic.net/aquarium/technical_equipment/co2_equipment/co2_components/jbl_proflora_co2_vario_reactor.html?lang=1) στις οδηγιες του οποιου η jbl λεει οτι η διαχυση θα αρχισει να γινεται αφοτου δημιουργηθει το εν λογω φιλμ (μεσα σε 2-3 μερες ).

chrisb
02-03-07, 22:02
Δεν νομιζω οτι ειναι μειγμα που φευγει στο ενυδρειο...
Ειναι κατα πασα πιθανοτητα φιλμ που δημιουργειται σε σκαλες διαχυσης μετα απο 2-3 μερες αφοτου τοποθετειται το διοξειδιο.
Εχω και εγω εναν διαχυτη(http://www.aquaristic.net/aquarium/technical_equipment/co2_equipment/co2_components/jbl_proflora_co2_vario_reactor.html?lang=1) στις οδηγιες του οποιου η jbl λεει οτι η διαχυση θα αρχισει να γινεται αφοτου δημιουργηθει το εν λογω φιλμ (μεσα σε 2-3 μερες ).

Και του nutrafin οι οδηγίες λένε κάτι αντίστοιχο, αλλά δεν πρόκειται για αυτό.
Το φιλμ που δημιουργήθηκε στη σκάλα δεν είναι ορατό, αλλά το καταλαβαίνεις αν τη πιάσεις (γλυστράει) και κυρίως απο το ότι οι φυσαλίδες ανεβαίνουν ομαλά (πριν τη δημιουργία του φιλμ κολλάνε)

halvas69
02-03-07, 22:12
Αnd the winner is Strahos !!! ;)
Νο1: νομίζω είναι η κλασική "μούχλα" που βγαίνει από diy συστήματα co2...
No2: φωτοσύνθεση είναι μην ανησυχείς

Εγκρίνω, συμφωνώ και προσυπογράφω.

Strahos
05-03-07, 15:10
Αnd the winner is Strahos !!! ;)

Εγκρίνω, συμφωνώ και προσυπογράφω.

All Right!!! I Won!

giannisg
05-03-07, 15:19
Eίναι κλάσσικό φαινόμενο στην σκάλα διάχυσης της Nutrafin. Συμβαίνει και στα υπόλοιπα συστήματα διάχυσης απλά δεν φαίνεται τόσο εύκολα. Μούχλα είναι και δυστηχώς σου κάνει την ζωή μαύρη με την σκάλα γιατι απο την στιγμή που εμφανιστεί χρειάζεται συχνό καθάρισμα.