Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : sms 122 καθησέριση ανοίγματος ηλεκτροβάνας

skippergr
02-03-07, 19:16
Καλησπέρα χρησιμοποιώ το SMS122 και έχω το εξής πρόβλημα ενώ το έχω ριθμήσει σε ph 6,6 και σβήνει κανονικά η τίμη μέχρι να ανοίξει η ηλεκτροβάνα του pH φτάνει στο 6,8 είναι φυσιολογικό? τί μπορεί να συμβαίνει?

netblues
02-03-07, 19:23
Αυτο γενικά λεγεται υστερηση και ειναι θεμιτη λειτουργια σε ενα ph controller για να μην ανοιγοκλεινει συνεχως.
Τωρα ισως το 0,2 να ειναι πολυ, (ας μας το επιβεβαιωσει αυτό κάποιος που τον εχει.)
Τρια πραγματα μπορει να συμβαινουν. Ειτε το ηλεκτροδιο ειναι στα τελευταια του και εμφανιζει καποιο προβλημα γραμμικοτητας, ειτε το κυκλωμα υστερησης του sms εχει ξεφυγει λιγο.... (και θελει service - δυσκολα πραγματα..), ειτε υπαρχει καποια διαρροη ρευματος που το επηρρεαζει.
Κανε ενα ελεγχο οτι ολες οι επαφες ειναι κουμπωμενες σωστα,
γειωσε το ενυδρειο σου για την περιπτωση διαρροων, δοκιμασε και με ενα αλλο ηλεκτροδιο, και βλεπεις..

skippergr
02-03-07, 20:22
Ευχαριστώ για την απάντηση, η αγορά του έχει γίνει εδώ και ένα μήνα επομένως θεωρώ δύσκολο το να έχει πρόβλημα το ηλεκτρόδιο φυσικά επειδή η διαβάθμιση που υπάρχει στο συγκεκριμένο είναι ένα δεκαδικό μπορεί να είναι μικρότερη η απόκλιση έως και 0,1 απλά το βρήκα ανησυχητικό.

lasal
03-03-07, 00:43
0,1 υστέρηση εχει σίγουρα
Το +0,1 του 0,2 μπορεί να οφείλεται και στον τρόπο διάχυσης του co2
Δηλαδή να εχει κλείσει η ηλεκτρομαγνητική πριν να εχει γίνει πλήρη διάχυση.
Πολλές φορές στέλνουμε περισσοτερο co2 με αποτέλεσμα η ηλεκτρομαγνητική να ανταποκρίνεται άμεσα και το pHμετρο να μας δείχνει την πραγματική τιμή έπειτα απο λίγο οταν έχει ολοκληρωθεί η διάχυση.
Το συγκεκριμένο pHμετρο το εχω τεσταρει με διαφορετικά ηλεκτρόδια και είχε την ιδια υστέρηση.
Πιθανολογώ οτι το pHμετρο ειναι ρυθμισμένο στο 6,8 και οχι στο 6,6
Παίξε λίγο με τις φυσσαλίδες/h και σιγουρέψου για την διάχυση.
0,2 δεν ειναι απαγορευτικό.
Κάνε και μια μέτρηση το πρωί την ώρα που θα ξυπνήσεις και ειναι σβυστά τα φώτα.

alan boy
03-03-07, 09:39
το δικο μου sms 122 εχει υστερυση μεχρι +1 (οχι παντα) το εχω δει αρκετες φορες ομως.το εχω στο 6,8.
στο +2 δεν το εχω δει ποτε.απο διαχυση εχω το μικτη της ferplast ο οποιος νομιζω κανει αρκετα καλη διαχυση.
απο κει και περα οτι λεει ο lassal.