Επιστροφή στο Forum : ανατάραξη του νερού
dimitrisgiannoulakis
02-03-07, 11:56
Καλημέρα σε όλους
Έχω βάλει μερικά φυτά στο ενυδρείο μου (Ceratophyllum demersum, Vallisneria spiralis, Egeria densa, Hygrophila differmis, Cabomba caroliniana), ως πρώτη προσπάθεια για φυτεμένο.
Θέλω να ρωτήσω τι γίνεται με την ανατάραξη της επιφάνειας του νερού. Έχω σχετικά μεγάλη ανατάραξη. Πειράζει αυτό τα φυτά?
Ευχαριστώ.
Η μεγάλη αντάραξη διώχνει το όποιο CO2 υπάρχει που θέλουν τα φυτά για να αναπτυχθούν περισσότερο! Αν μπορείς καλό είναι να την μειώσεις λίγο.
Επίσης αν ο θόρυβος που κάνει είναι έντονος δεν είναι και οτι καλύτερο για τα ψάρια, θέλουν και αυτά την ησυχία τους...;)
dimitrisgiannoulakis
03-03-07, 02:05
Το χαμήλωσα λίγο. Ελπίζω να μην υπάρχει πρόβλημα καθώς δεν έχω φιάλη με CO2.:confused:
Επίσης αν ο θόρυβος που κάνει είναι έντονος δεν είναι και οτι καλύτερο για τα ψάρια, θέλουν και αυτά την ησυχία τους...;)
αυτο τωρα ισχυει?απο που προκυπτει?με τοση φασαρια μεσα στασπιτια μας γενικα μαλλον η αναταραξη θα τα χαλαρωνει...:smt015
αυτο τωρα ισχυει?απο που προκυπτει?με τοση φασαρια μεσα στασπιτια μας γενικα μαλλον η αναταραξη θα τα χαλαρωνει...:smt015
Μου το έχει πει ένας που ασχολείτε πολλά χρόνια με ενυδρεία, επίσης μου το λέει και η λογική μου. Νομίζω πως ισχύει...
Λίγο κουλό μου ακούγεται αυτό, έχεις πάει ποτέ σε ποτάμι να κούσεις τι γίνεται???? :confused:
Πιστεύω οτι οι αφύσικοι θόρυβοι ενοχλούν όχι οι φυσικοί!
Kαμία σχέση. Τα ψάρια δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα απο τον θόρυβο ανατάραξης της επιφάνειας νερου.
Δεν προέρχονται όλα τα ψάρια από ποταμούς και μέροι με υψηλές αναταράξεις του νερού(καταράκτες κλπ). Μη ξεχνάτε πως υπάρχουν ψάρια που ζούν σε ημιβαλτώδεις περιοχές που υπάρχει μεγάλη ηρεμία στο περιβάλλον τους, χωρίς αναταράξεις, ρεύματα κλπ... Και στο κάτω κάτω κανείς δε μπορεί να μιλήσει με σιγουριά πάνω σ'αυτό μιας και δεν έχουμε κάποια επιστημονική έρευνα πάνω σ'αυτό(δεν έχω δει κάποια) και μιάς και κανείς μας δεν έχει "ζήσει" σαν ψάρι, εκτός και αν υπάρχει κανείς...+-6
Anyway ούτε εγώ πηστεύω πως υπάρχει τόσο μεγάλο πρόβλημα με την ανατάραξη αλλά νομίζω πως πρέπει να λαμβάνουμε υπόψιν και το είδος του ψαριού, έτσι ώστε να του παρέχουμε συνθήκες σαν στο φυσικού του περιβάλλον, όσο το δυνατόν πλησιέστερες!
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.