PDA

Επιστροφή στο Forum : μια απαντηση γιατι ειναι επειγον


fitilakias
27-02-07, 18:08
γεια σας φιλοι μου.
μπαινω κατευθειαν στο θεμα.πριν ακριβως απο ενα μηνα στις 28 ιανουαριου,γεννησε η μια απο τις γκαπινες μου.τα μικρα ηταν 18 κ τα μετεφερα στο 20λιτρο ενυδρειο μου μονα τους να μεγαλωνουν.
η μανα μετα απο μια εβδομαδα απεβιωσε καθως κυκλοφορουσε στο μεγαλο ενυδρειο παρεα με τα υπολοιπα ψαρακια.
σημερα ακριβως ενα μηνα μετα γεννησε μια απο τις αλλες γκαπινες μου.
πρωτη ερωτησή/μπορω να βαλω τα νεογεννητα με τα μολις ενος μηνος γκαπακια η τα μεγαλυτερα θα κανουν γευμα τα νεογεννητα?
ερωτηση 2/τι να κανω για να μην πεθανει η μανα?την βλεπω λιγο σα να τρεμει.
αρχικα τα μικρα τα εχω στη γεννηστρα,στον κατω οροφο κ την μανα επισης στην γεννηστρα.δε την εβγαλα γιατι θα την ζαλισει ο αρσενικος κ θα την κουρασει,της φτανει η γεννα μην εχει κ αλλα.
τι προτεινετε?
ευχαριστω

Yiannis59
27-02-07, 20:12
Τα μικρά μπορείς να τα βάλεις άφοβα με τα άλλα εγώ τουλάχιστον το κάνω χωρίς πρόβλημα για τα άλλα καλύτερα να βάλεις τον αρσενικό στην γεννιστρα για μια δυο μέρες και μην στρεσάρεις τη μάνα σε περιορισμένο χώρο

stigma98
27-02-07, 22:05
Τα μικρά μπορείς να τα βάλεις άφοβα με τα άλλα εγώ τουλάχιστον το κάνω χωρίς πρόβλημα για τα άλλα καλύτερα να βάλεις τον αρσενικό στην γεννιστρα για μια δυο μέρες και μην στρεσάρεις τη μάνα σε περιορισμένο χώρο

Νομιζω ειναι λαθος να βαλεις το αρσενικο σε γεννηστρα:confused::confused:.Αν στρεσαριστει η μανα απο τον αρσενικο τοτε τι θα κανει αυτος στην γενηστρα?ΕΓΩ ΠΑΝΤΩς ΕΧΩ ΠΟΛΛΕς ΓΕΝΝΕΣ χωρις θανατους των μαμαδων,μηπως λεω μηπως φταιει κατι αλλο?Τα μικρα να τα ΒΑΛΕΙς ΜΑΖΙ δεν εχουν προβλημα.ΤΟ καλυτερο που εχεις να κανεις ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙς την φυση να κανει την δουλεια της βαζωντας μπολικο κερατοφυλλο στο ενυδρειο η διαφορες αλλες κρυψωνες.και εγω στην αρχη παιδευομουν με γεννηστες αλλα το καλυτερο ειναι η φυση,συν οτι θα επιζησουν τα πιο ανθεκτικα και υγειοι guppakia.:p:p

Yiannis59
27-02-07, 22:17
η απάντηση μου είχε να κάνει με το αν δεν έχει άλλη επιλογή σαφώς το αρσενικό θα έχει πρόβλημα εγώ έχω ειδικό ενυδρείο για τις μέλλουσες μαμάδες αλλά όταν δίνεις συμβουλή λες το δυνατόν και πολύ σωστά είπες το σωστό

Celda
27-02-07, 23:12
Μήπως να μιλήσουμε για το γεγονός οτι 18 μικρά ειναι σε 20λιτρο? Είναι πολλά...με την τροφή και τα συναφή υπάρχει κίνδυνος αμμωνίας. Είμαι παθούσα...και έμαθα;) Και κυρίως μην μεταφέρεις τα νεα μωρά εκει...θα συγκρούονται μεταξύ τους...

Δώσε μας περισσότερες πληροφορίες για το ενυδρειο σου:ψαρια, φυτα κτλ. Και αν το χεις ηδη κανει, δωσε μας το λινκ.

Όσο για την μάνα...το πάθαινα και εγω όταν τα θηλυκα ήταν αγορασμένα και οχι απο τις γέννες μου. Επιπλέον εξαρταται απο τους συγκατοικος της και την τροφη. Θα σου πρότεινα να μην χρησιμοποιησεις γεννηστρα...αλλά προσωπικα θα ήθελα περισσοτερες πληροφορίες...οι μετρήσεις σου τι λένε?

αυτα προς το παρον...

φιλικα,
κωνσταντίνα

stigma98
28-02-07, 12:31
Μήπως να μιλήσουμε για το γεγονός οτι 18 μικρά ειναι σε 20λιτρο? Είναι πολλά...με την τροφή και τα συναφή υπάρχει κίνδυνος αμμωνίας. Είμαι παθούσα...και έμαθα;) Και κυρίως μην μεταφέρεις τα νεα μωρά εκει...θα συγκρούονται μεταξύ τους...

Δώσε μας περισσότερες πληροφορίες για το ενυδρειο σου:ψαρια, φυτα κτλ. Και αν το χεις ηδη κανει, δωσε μας το λινκ.
φιλικα,
κωνσταντίνα

Σιγουρα ειναι πολλα 18 μωρακια σε 20 λιτρα.Και να μην ξεχναμε τον Νανισμο οπου ειμαι εγω παθον:?:?.Οπως ειπαμε το καλυτερο ειναι η φυση,ουτε ανχος ουτε τιποτα.:):)

Pritanis
28-02-07, 12:48
20 λιτρα για μεγαλωμα νεογνων ειναι μια χαρα.....μην ειμαστε υπερβολικοι..... Τα μικρα θα μεινουν εκει για 30-45 μερες , οχι παραπανω.....Μετα επιστρεφουν στο μεγαλο ενυδρειο και εκει αναπτυσσονται χωρις προβλημα......Φυσικα και το ενυδρειακι αυτο πρεπει να εχει ετοιμο στρωμενο φιλτρο κατα προτιμηση με αεραντλια και σφουγγαρι.....Να εχετε υποψη σας οτι ενα μικρο ενυδρειο βοηθα καλυτερα στην αναπτυξη των μικρων αφου δεν τα δυσκολευει στην ευρεση φαγητου...... Αν και μιλαμε για γκαπυ που γενικα δεν εχουν τετοια προβληματα......

fitilakias
28-02-07, 18:12
σας ευχαριστω ολους.
αν κ με μπερδεψατε λιγο
συμφωνω με τον πρυτανη οτι τα 20λιτρα ειναι καλα αλλα να ρωτησω κατι ακομη
πρωτον
να βαλω τα νεογεννητα με τα ηδη ενος μηνος ναι η οχι?
δευτερον
οταν δηλαδη τα μικρα γινουν 45 ημερων να τα βαλω με τα μεγαλα στο μεγαλο ενυδρειο?δε θα τα φανε?
εχω γκουραμι 2,ξιφοφορους 3,μολλυ 4 κ τα ενηλικα γκαπι.
ευχαριστω προκαταβολικα

Yiannis59
28-02-07, 18:39
Τα νεογέννητα μα τα ενός μηνός βαλτα.

fitilakias
28-02-07, 20:56
σιγουρα?

Yiannis59
28-02-07, 21:35
εγώ τα έχω τι θες να ανεβάσω φωτογραφία ;;

Pritanis
28-02-07, 22:20
καλο ειναι να κρατησεις μια συγκεκριμενη τελετουργια με τις γεννες σου και να διαπιστωσεις και μονος σου ποια αποδιδει..... Εγω οταν ειχα ζωοτοκα ειχα ενα 20λιτρο στο οποιο εβαζα τα νεογεννητα..... Συντομα μεσα σε αυτο το 20αρι ειχα μικρα απο διαφορες γεννες...... Συνηθως με το ματι μολις εβλεπα καποια να εχουν μεγαλωσει αρκετα τα επεστρεφα στο κανονικο ενυδρειο.....Μετα απο λιγο καιρο που γεμισε το ενυδρειο κατηργησα το 20αρι και αφηνα τις γεννες μεσα στο ενυδρειο...... Οσα ζουσαν ηταν αρκετα για να αναπληρωσουν τους θανατους που ειχα.......

stigma98
28-02-07, 22:22
Βαλτα ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ,ΑΦΟΥ ΤΟ ΕΙΠΑΜΕ ΑΥΤΟ.

halvas69
01-03-07, 21:40
Χαλαρά παίδες, χαλαρά please !
Και εσύ fitilakias, καταλαβαίνω τις αγωνίες σου (όλοι στην αρχή νοιώθαμε ανασφαλείς) αλλά μην δείχνεις τόσο δύσπιστος γιατί μου "fitilιάζεις" τα παιδιά μου.
Ε, δεν είναι και τόσο πρέπων να ρωτάς κάτι και μετά να το αμφισβητείς, έμμεσα, μα το να ρωτάς "σίγουρα".

Στο θέμα μας τώρα, βάλτα όλα τα μικρά στο 20άλιτρο δεν χαμπαριάζουν.

fitilakias
06-03-07, 10:03
καλη σας ημερα.
χωρις να θελω να δημιουργω αντιπαθειες,ρωταω διοτι δε γνωριζω.
απλα σημερα,καθοτι επεστρεψα απο ενα υπεροχο 3ημερο,αντικρυσα κατι που θα σας ενδιεφερε.
στο 20λιτρο στο οποιο υπηρχαν τα ηδη ενος μηνος γκαπι,την παρασκευη ελευθερωσα τα νεογεννητα κατευθειαν απο την γεννηστρα.την επιβλεψη του 3ημερου την ειχε ο αδερφος μου,ο οποιος αν κ δε γνωριζει πολλα για το χομπι,πολλες φορες κ αξια εδω κ σχεδον εναμιση χρονο αναλαμβανει την κηδεμονεια των ψαριων μου.ενα ταισμα δηλαδη με τις δικες μου οδηγιες.
τα νεογεννητα που βρηκα σημερα,ειναι ισως το 1/3 απο αυτα που γεννηθηκαν.ουτε καν κρυμμενα.
ακουω τις παρατηρησεις σας

chemical mac
06-03-07, 11:17
Αν έχω καταλάβει καλά έχεις νεογέννητα μαζί με λίγο μεγαλύτερα και κάποια νεογέννητα "εξαφανίστηκαν". Μήπως η τροφή τους δεν ήταν αρκετή; Μου έχει τύχει κι εμένα στην αρχή, τα μεγαλύτερα έβρισκαν την τροφή πιο γρήγορα από τα άλλα και έχασα κάποια.
Έχε υπόψην ότι μιλάς για guppie, σε ένα εξάμηνο δεν θα ξέρεις τι να κάνεις με τα μικρά τους.
Αφού τα έχεις σε μικρότερο ξεχωριστό ενυδρείο καλό θα ήταν να κάνεις συχνές αλλαγές νερού. Μια επίσκεψη στο www.guppies.com (http://www.guppies.com) ίσως βοηθήσει αν και κάποια πράγματα ίσως σου φανούν λίγο υπερβολικά (?).

fitilakias
06-03-07, 13:56
ευχαριστω φιλε μακμπλακ.οι αλλαγες νερου γινονται κανονικοτατα κ οσο για την ποσοτητα της τροφης,τρωνε κανονικα τα 3 γευματα τους στις ποσοτητες που προτεινουν ολοι στο φορουμ.

λοιπον φιλοι μου,σημερα φαινεται δεν ειναι η μερα μου,πριν μιση ωρα,ψαρεψα 7 απο τα 34 ημερων γκαπι κ τα εβαλα αρχικα στην γεννηστρα για να ΄γνωριστουν' με τα μεγαλα ψαρια του ενυδρειου.μετα απο ενα τεταρτο τα ελευθερωσα αφου πρωτα καλοταισα τα μεγαλα ψαρια κ σε χρονο μηδεν γιναν επιπλεον τροφη για τα 2 γκουραμι μου.
δε κανω αυθαιρετες πραξεις,κανω πραγματα που ηδη εχω ρωτησει.
ξενερωσα απιστευτα ειλικρινα,γιατι ενιωσα κ ασχημα οταν καποια στιγμη εκανα την ερωτηση 'σιγουρα'? κ παρεξηγηθηκατε.
προτιμουσα απλα να μαθω χωρις να παθω.
κριμα για τα ψαρακια.
ισως ημουν ατυχος κ σιγουρα εκανα λαθη.απλα καλο θα ηταν να τα αναγνωριζουν ολοι.
κ επειδη φανταζομαι την συνεχεια,δε θα θελα να το συζητησουμε το συγκεκριμενο θεμα.
σας ευχαριστω ολους

fitilakias
06-03-07, 21:16
αλλωστε κ τι να πειτε?

PascM
06-03-07, 21:19
Υπάρχει και η πιθανότητα να είχες γέννα από ψάρι το οποίο ήδη έχει κάνει πολλές με αποτέλεσμα να βγήκαν ποιο ασθενικά τα μωρά της! Δυστυχώς πλέον τα γκάμπυ που κυκλοφορούν είναι από πολλές μα πάρα πολλές αναπαραγωγές και στις περισσότερες των περιπτώσεων έχουμε προβλήματα!

peritzan
06-03-07, 21:24
Το σιγουρα, πηγαινε σαφως στο να μπουν τα μικρα με τα μικρα,οχι στο μεγαλο(τουλαχιστον εγω ο χαζουλης αυτο καταλαβα)

Yiannis59
06-03-07, 21:31
Και εγώ αυτό κατάλαβα

halvas69
06-03-07, 22:14
Όσο έχεις τα γκουράμια στο μεγάλο, δεν θα μπορείς να βάλεις μέσα πολύ μικρά ψάρια.
Θα πρέπει να μεγαλώσουν αρκετά μέχρι να μπουν μέσα, αλλά στο 20άλιτρο δεν γίνεται αυτό.
Θα πρέπει ή να βγάλεις τα γκουράμια ή να βρεθείς με ένα μεσαίο ενυδρείο 60+ λίτρων που θα τα μεγαλώσεις.

fitilakias
07-03-07, 10:40
λαθος συνεννοηση προφανως
κριμα τα ψαρακια
τιποτα αλλο