Επιστροφή στο Forum : Σφουγκάρια
Hello... Παιδιά έχω ένα εξωτερικό φίλτρο της Rena το οποίο εκτός του υαλοβάμβακα, του βιολογικού υλικού κλπ, έχει τέσσερα μηχανικά σφουγκάρια, τα οποία όμως είναι μαύρα! Μήπως είναι σφουγκάρια άνθρακα?
Ποιά η διαφορά που έχουν τα μπλε σφουγκάρια απο τα υπόλοιπα?
Τα μπλε πρεπει να εχουν μεγαλυτερες τρυπες,ενω του ανθρακα μικρες.Εαν
τελικα ειναι ανθρακα και εχουν δουλεψει αρκετο καιρο θα εχουν γινει και αυτα μηχανικα.
Είναι και τα τέσσερα απο το ίδιο υλικό(φαίνεται), τα δύο(κάτω) έχουν μεγαλύτερες τρύπες ενώ τα άλλα δύο(πάνω) μικρότερες! Έχουν δουλέψει 6-7 μήνες και μάλλον όπως λες θα έχουν γίνει μηχανικά, οπότε να μη τα αλλάξω με το σκεπτικό πως είναι σφουγκάρια άνθρακα, έ?
dimitris21
23-02-07, 14:19
Είναι απλά σφουγγάρια, όχι άνθρακα.
Για να μην ανοίγουμε άλλο post θα γράψω εδώ, έχει κανείς να μου προτείνει κάποιο καλό~φθηνό τεστ απο http://www.aquaristic.net/ για αμμωνία/νιτρικά/νιτρώδη επειδή θέλω να το βάλω μέσα στη παραγγελεία?
Eγω θα σου συνιστουσα να παρεις και κανα κουτακι siporax ή κατι παρομοιο γιατι τα σφουγγαρια στο εξωτερικο φιλτρο δεν κανουν και πολυ καλη δουλεια.
Eγω θα σου συνιστουσα να παρεις και κανα κουτακι siporax ή κατι παρομοιο γιατι τα σφουγγαρια στο εξωτερικο φιλτρο δεν κανουν και πολυ καλη δουλεια.
δεν διαφωνω για το siporax αλλα με ποια εννοια λες οτι τα σφουγγαρια δεν κανουν δουλεια?
δεν διαφωνω για το siporax αλλα με ποια εννοια λες οτι τα σφουγγαρια δεν κανουν δουλεια?
Τί είναι το siporax ρε παιδιά? Αν μπορείτε δώστε μου και κανα link να καταλαβαίνω...:)
Τί είναι το siporax ρε παιδιά? Αν μπορείτε δώστε μου και κανα link να καταλαβαίνω...:)
http://www.quantumfish.co.uk/listman/listings/l0269.html
Α ναι αυτό είναι το siporax το ξέρω και το είχα βάλει ήδη στη παραγγελεία(http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=156680#post156680) επειδή έχω μόνο substrat και ήθελα να βάλω και siporax απο κάτω...Και τα σφουγκάρια μια χαρά δουλειά κάνουν απλά σε συνδιασμό με siporax είναι ακόμα καλύτερα!
Αλλά επιμένω στο παρακάτω...
Για να μην ανοίγουμε άλλο post θα γράψω εδώ, έχει κανείς να μου προτείνει κάποιο καλό~φθηνό τεστ απο http://www.aquaristic.net/ για αμμωνία/νιτρικά/νιτρώδη επειδή θέλω να το βάλω μέσα στη παραγγελεία?
:rolleyes: :D
της red sea είναι πολύ καλά τεστ ...
και της aquatic pharmaceutical επήσεις ...
αλλά δυστηχός δεν τα βλέπω στο site ...
για τα jbl και τα seachem δεν ξέρω ... κατα τα άλα η seachem είναι σοβαρή εταιρία ... τώρα στα τεστ ??? :confused:
μακριά απο sera και tetra.
Για να ακριβολογουμε δεν ειναι οτι δεν κανουν καθολου δουλεια , κατι κανουν
απλα τα διαφορα βιολογικα υλικα εχουν πολυ μεγαλυτερη αποικιση απο βακτηριδια σε μικροτερο ογκο σε σχεση με τα σφουγγαρια . Συνεπως καλυτερη δουλεια.
τα σφουγγαρια τουλαχιστον στην αρχην κανουν και μηχανικο φιλτραρισμα
Θα σου προτεινα να μην παρεις "καλα" και φθηνα τεστ,παρε της Α.Ρ.Ι για να
εχεις το κεφαλι σου ησυχο.
Α ναι αυτό είναι το siporax το ξέρω και το είχα βάλει ήδη στη παραγγελεία(http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=156680#post156680) επειδή έχω μόνο substrat και ήθελα να βάλω και siporax απο κάτω...Και τα σφουγκάρια μια χαρά δουλειά κάνουν απλά σε συνδιασμό με siporax είναι ακόμα καλύτερα!
Αλλά επιμένω στο παρακάτω...
:rolleyes: :D
"Εχω substrat και θελω να βαλω και siporax"....
Σαν να λεμε εχω παρει mercedes και λεω να παρω και ενα smart μηπως χωρανε περισσοτεροι μεσα.....
Ενα πορωδες βολογικο υλικο ειναι αρκετό....
Τα σφουγκάρια που έχω όμως δεν είναι βιολογικά, έχω ακούσει πως τα μπλε σφουγκάρια είναι και βιολογικά εκτός απο μηχανικά! Φυσικά όλα τα σφουγκάρια αποκτούν ΚΑΙ βιολογική σημασία απο τη στιγμή που δημιουργούνται αποικίες βακτηριδίων μέσα τους, απλά τα μπλε καλύπτουν μεγαλύτερη επιφάνεια... ε? :D
Τελικά να αφήσω το siporax λες?
Φυσικά όλα τα σφουγκάρια αποκτούν ΚΑΙ βιολογική σημασία απο τη στιγμή που δημιουργούνται αποικίες βακτηριδίων μέσα τους, απλά τα μπλε καλύπτουν μεγαλύτερη επιφάνεια... ε? :D
δηλαδή σύμφωνα με το χρώμα πάει και η επιφάνεια ? :smt064
αν ένα μαυρο σφουγγάρι και ένα μπλέ σφουγγάρι (μιλάμε αποκληστικά για ΣΦΟΥΓΓΑΡΙ και όχι για άνθρακα) έχουν τις ίδιες διαστάσεις και τις ίδιες διατομές οι τρύπες τότε επάνω τους μπορεί να δημiουργηθεί η ίδια αποικία βακτηριδίων ...
Υπαρχει μια πορωσις με το μπλε σφουγγαρι... για αδιευκρινιστους λογους..
Λετε να ειναι λογω πολιτικων πεποιθησεων?
καλό :)
καλό :)
Βλακεία ήταν τι καλό?+-6
Εγώ είπα αυτό που έχω διαβάσει( http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Themata/filters4.htm ). Και στο κάτω κάτω netblues μπορείς να απαντάς και χωρίς ειρωνίες :smt075
Όχι οτι με πήραξε απλά αν θέλεις να απαντάς κάπου, να απαντάς στην ερώτηση ή απλά να μην απαντάς!:D Όταν κάποιος ρωτάει κάτι το κάνει για να μάθει περισσότερα πάνω στην ερώτηση του... Μιλάω γενικότερα.
ΥΓ: Γίνομαι κακός έ? Δεν είμαι στις καλές μου :smt013 γι'αυτό, dont panic!!! :smt040
Μην μπερδεύουμε το χιούμορ με την ειρωνεία παρακαλώ. ;)
Ήταν ειρωνικό χιούμορ...:D
Καθόλου
Εχει σχέση με το viagkra
:rolleyes:
Και για να είμαστε εντός θέματος να πω και μια δική μου εμπειρία με τα σφουγγάρια.
Κάποτε δοκίμασα μαύρο σφουγγάρι που ήταν ίδιο ακριβώς με το μπλέ.
Είχε την ίδια υφή και το ίδιο πορώδες.
Μέσα σε 2 μήνες άρχισε να διαλύεται.
Αιντε τώρα να ξανατολμήσω να βάλω πάλι μαύρο.
μήπως άν και ίδιο σε όλα τα χαρακτηριστικά είχε διαφορά στην ποιότητα?
γιατι αλλιώς με ποιον τρόπο μπορεί το χρώμα και μόνο να προκαλέσει την διαλυσή του ? παράξενο ... :confused:
Δεν έφταιγε το χρώμα φυσικά.
Το οτι δυο υλικά μοιάζουν μεταξύ τους αυτό δεν σημαινει οτι ειναι και το ίδιο υλικό.
Πρίν απο χρόνια είχα δει 2 κινητά motorola ολόιδια με την διαφορά οτι το ενα ειχε πρόσθετο βάρος για να μοιάζει και στο βάρος με το γνησιο.
Δεν έφταιγε το χρώμα φυσικά.
Το οτι δυο υλικά μοιάζουν μεταξύ τους αυτό δεν σημαινει οτι ειναι και το ίδιο υλικό.
Πρίν απο χρόνια είχα δει 2 κινητά motorola ολόιδια με την διαφορά οτι το ενα ειχε πρόσθετο βάρος για να μοιάζει και στο βάρος με το γνησιο.
Ακριβώς...!
Και το οτι βγαίνουν και μπλε σφουγγάρια καθώς και οτι τα χρησιμοποιούν πολλές μεγάλες εταιρίες στα φίλτρα τους κλπ τα τελευταία χρόνια δε νομίζω να είναι τυχαίο! Και στο κάτω κάτω γιατί βγαίνουν ΚΑΙ μπλε σφουγγάρια? Γιατί να μη βγαίνουν και καφέ ή κίτρινα? Γιατί όχι και πολύχρωμα? :smt046
Ή γιατί να μην είναι όλα μαύρα? Σίγουρα δεν είναι όλα το ίδιο, στο κείμενο που διάβασα λέει σε ένα σημείο...
Το μπλε σφουγγάρι είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα υλικά φιλτραρίσματος τα τελευταία χρόνια στο χόμπι των ενυδρείων. Το υλικό αυτό (Polyurethane - PUR) έχει πολλούς ανοιχτούς πόρους που επιτυγχάνονται με την χρήση υπερήχων. Έχει μεγάλη εσωτερική επιφάνεια, περί τα 20 - 25 cm² ανά 1 cm³ πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλη επιφάνεια για την εγκατάσταση βακτηριδίων.Δε ξέρω αν με αυτό το τρόπο επιτυγχάνονται και οι πόροι στα υπόλοιπα σφουγκάρια, εννοείτε πως μιλάμε πάντα για σφουγγάρια και πως οι διαφορές του είναι μικρές, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν κιόλας, μιλάω βάση της λογικής μου και όσων έχω διαβάσει, αλλά stadar για να δωθούν σαφές απαντήσεις το θέμα πρέπει να ψαχτεί περισσότερο...!
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.