PDA

Επιστροφή στο Forum : Τι ψάρια να βάλω?

Neoklis
22-02-07, 00:53
Γεια σας!
Μόλις πριν ένα μήνα αγόρασα για πρώτη φορά ένα ενυδρείο :) και ψάχνοντας για βοήθεια βρήκα αυτό εδώ το site..... που έχει πάρα πολλές πληροφορίες...
Το ενυδρείο μου είναι περίπου 54 λίτρα τησ Vivacraft και ήταν κομπλέ (προσφορά).... Έχω βάλει εδώ και 2 εβδομάδες 2 Οράντα για αρχή για να στρώσει το ενυδρείο... Έτσι μου είπαν... Θέλω να βάλω άλλα ψαράκια (μικρού μεγέθεους) και σκέφτομαι γαι Guppy και Νέον.... Μπορείτε να με βοηθήσετε????????

Τι ψαράκια ταιριάζουν μεταξύ τους σε αυτήν την κατηγορία??:confused:????

steady
22-02-07, 01:14
βαλε η καποιο κοπαδι απο τετρα<ζωοτοκα>η γκαπακια με πλατυ η οποιο αλλο ζωοτοκο
διαβσε εδω http://www.tsamisaquarium.gr/periechomena.htm
και διαβσε τα παντα για στρωσιμο κυκλο αζωτου να ξεκινησεις σωστα...

msigouros
22-02-07, 01:24
Γεια σας!
Μόλις πριν ένα μήνα αγόρασα για πρώτη φορά ένα ενυδρείο :) και ψάχνοντας για βοήθεια βρήκα αυτό εδώ το site..... που έχει πάρα πολλές πληροφορίες...
Το ενυδρείο μου είναι περίπου 54 λίτρα τησ Vivacraft και ήταν κομπλέ (προσφορά).... Έχω βάλει εδώ και 2 εβδομάδες 2 Οράντα για αρχή για να στρώσει το ενυδρείο... Έτσι μου είπαν... Θέλω να βάλω άλλα ψαράκια (μικρού μεγέθεους) και σκέφτομαι γαι Guppy και Νέον.... Μπορείτε να με βοηθήσετε????????

Τι ψαράκια ταιριάζουν μεταξύ τους σε αυτήν την κατηγορία??:confused:????

Μην βιάζεσε καθόλου .Περίμενε να στρώσει το ενυδρείο πρώτα.
Πάντως γκάμπυ και νέον μαζί δεν.....Τα κακόμοιρα τα Οράντα ......κρίμα....τι ζόρι τραβάνε!!

Blanch
22-02-07, 01:27
Δυστυχώς και πάλι είμαι στη δυσάρεστη θέση να πρέπει να πω πως τα χρυσόψαρα δεν είναι εργαλεία για να κάνουν τη δουλειά μας και μετά να τα αποσύρουμε ταλαιπωρημένα (αν ζήσουν) για να βάλουμε τα ψαράκια της αρεσκείας μας. Έχουν παρεξηγηθεί πολύ και πωλούνται ή για να κάνουν τη "βρώμικη" δουλειά ή σαν αναλώσιμα της εβδομάδας εφόσον συνοδεύονται από γυάλες.:smt009

Νεοκλή, καλωσόρισες στο GAB! Δεν είναι δικό σου το φταίξιμο αφού ακολούθησες οδηγίες καταστηματάρχη απ' ό,τι κατάλαβα χωρίς να γνωρίζεις. Πέρα απ' αυτό, σε 54λιτρο ενυδρείο τα δύο χρυσόψαρα είναι πολλά ακόμα και για στρώσιμο και αν δεν υπάρξει απώλεια του ενός ή και των δύο (γεγονός που ενισχύει την άποψη που προανέφερα περί αναλωσίμων) δε θα φύγουν αλώβητα από αυτή τη διαδικασία.

Καλό θα ήταν να μας πεις τί μετρήσεις έχεις τώρα στο ενυδρείο σου όσον αφορά ΝΗ3/ΝΗ4, ΝΟ2 και ΝΟ3 ώστε να ξέρουμε πού βρίσκεται.

Η δική μου πρόταση όσον αφορά συνδιασμό ψαριών είναι ζωοτόκα. Δηλαδή gyppies, platies ή ξιφοφόρους και mollies που δίνουν πολύ ωραία εικόνα. Αν και θα προτιμούσα ένα φυτεμένο ενυδρείο με μόνο ένα από αυτά τα είδη. Η ομοιομορφία δίνει ένα πιο αρμονικό αποτέλεσμα και μας δίνει τη δυνατότητα να παρατηρήσουμε καλύτερα τη συμπεριφορά του είδους ψαριού που διατηρούμε.

Neoklis
22-02-07, 03:08
Ευχαριστώ πολύ......

Ξέχασα να πω ότι έχω βάλει για αρχή τουλάχιστον ψεύτικα φυτά... Έχω σκοπό όμως να τα αντικαταστήσω με αληθινά αργότερα.... Υπάρχει κάποιο πακέτο που να εμπεριέχει όλα τα απαραίτητα test ή πρέπει να τα πάρω ξεχωριστά....?????

Τα οράντα σκέφτομαι να τα βάλω σε ένα άλλο μικρό ενυδρείο... Χρειάζεται φίλτρο ή μπορω να τα βάλω έτσι...?????

Θα σας ενημερώσω για τα αποτελέσματα με τα οράντα......:(

stav
22-02-07, 08:34
Τα οραντα θελουν και φιλτρο και θερμαντικο σωμα.

Neoklis
22-02-07, 14:19
Τα οραντα θελουν και φιλτρο και θερμαντικο σωμα.

Μπορείς να μου προτείνεισ κάποια σχετικά οικονομική λύση.....??? Μοντέλα φίλτρου κ 8ερμοστάτη αν μπορείς..........

klaz
22-02-07, 14:22
μπορεις να βαλεις ενα φιλτρο εξωτερικο της eheim το 2213,και απο θερμοστατη της jagger καπου στα 100-120w......
υπαρχουν βεβαια και πολλες ακομη επιλογες.......

stav
22-02-07, 14:51
Το καλυτερο ειναι να κανεις μια ερευνα αγορας.

dimitris21
22-02-07, 16:22
σε 54λιτρο ενυδρείο τα δύο χρυσόψαρα είναι πολλά ακόμα και για στρώσιμο και αν δεν υπάρξει απώλεια του ενός ή και των δύο (γεγονός που ενισχύει την άποψη που προανέφερα περί αναλωσίμων) δε θα φύγουν αλώβητα από αυτή τη διαδικασία.

Τα οράντα σκέφτομαι να τα βάλω σε ένα άλλο μικρό ενυδρείο... Χρειάζεται φίλτρο ή μπορω να τα βάλω έτσι...?????

Θα σας ενημερώσω για τα αποτελέσματα με τα οράντα......:(

:smt067 :smt035

Blanch
23-02-07, 19:01
Τα χρυσόψαρα χρειάζονται τουλάχιστον 30 με 35 λίτρα έκαστο και πολύ ισχυρή φίλτρανση!!!!

Neoklis
24-02-07, 21:10
Τα χρυσόψαρα χρειάζονται τουλάχιστον 30 με 35 λίτρα έκαστο και πολύ ισχυρή φίλτρανση!!!!

Ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθεια.....

Ήταν πολύ χρήσιμες όλεσ οι πληροφορίες σας.....

stav
26-02-07, 07:26
Το ενυδρειο που αγορασες εαν δεν κανω λαθος εχει φιλτρο και θερμαντικο
σωμα,γιατι ψαχνεις να αγορασεις αλλα;

Neoklis
28-02-07, 23:31
Το ενυδρειο που αγορασες εαν δεν κανω λαθος εχει φιλτρο και θερμαντικο
σωμα,γιατι ψαχνεις να αγορασεις αλλα;

Ναι δεν κάνεις λάθος..... Απλά σκεφτόμουν αν μπορούσα να τα βάλω σε ένα άλλο μικρότερο ενυδρείο που έχω.... Για να βάλω άλλα ψαράκια σε αυτό που πήρα το καινούριο..... Τελοσπάντων... Τα οράντα τα επέστρεψα στο μαγαζί από όπου τα πήρα και αποφάσισα να ξεκινήσω ξανά το ενυδρείο μου από την αρχή.....

george
28-02-07, 23:47
Τα οράντα τα επέστρεψα στο μαγαζί από όπου τα πήρα και αποφάσισα να ξεκινήσω ξανά το ενυδρείο μου από την αρχή.....

:smt041:smt041:smt041

gwgw
01-03-07, 11:51
αποφάσισα να ξεκινήσω ξανά το ενυδρείο μου από την αρχή.....

:smt023:smt023:smt023

Neoklis
01-03-07, 19:57
Καλησπέρα σας,

Αφού έκανα πολύ σοβαρά λάθη από ότι μου είπατε και εσείς, πήρα την απόφαση να δώσω πίσω στο κατάστημα τα 2 οράντα που είχα βάλει και να ξαναξεκινήσω την διαδικασία σωστά.... Έτσι λοιπόν άδειασα όλα το ενυδρείο μου και άρχισα από την αρχή.... Έστρωσα το χαλίκι μου (φυσικό) , έβαλα φίλτρο κ θερμοστάτη και το γέμισα νερό..... Από το petshop που πήγα μου έδωσε μία κάψουλα της tetra με βακτηρίδια για το στρώσιμο μου είπε και το aquasafe της tetra επίσης.... Αν και είχα διαβάσει το στρώσιμο με αμμωνία προτείμισα τον άλλο τρόπο που προανέφερα γιατί μου φάνηκε πιο εύκολο και πιο σίγουρο μιας και είμαι αρχάριος... Μία ερώτηση: Επειδή έχω σκοπό να βάλω στο μέλλον ζωντανά φυτά πειράζει που δεν έβαλα tetra complete substrate......???? Τώρα είμαι στη φάση που περιμένω να ολοκληρωθεί ο κύκλος του αζώτου μιας και έχει 2 μόλις μέρες που το έχω θέσει σε λειτουργία..... Θα κάνω βέβαια και τα απαιτούμενα τεστ σε 3 εβδομάδες για να δω αν είναι έτοιμο το ενυδρείο μου.... Έκανα κάτι λάθος....???

Από ψάρια σκέφτομαι να βάλω μόνο guppy ( 2 αρσενικά και 6 θυληκά) με την προοπτική να γενίσουν.... Είναι καλή η αναλογία για τα λίτρα μου.... ??????

Ευχαριστώ εκ των προτέρων......

steady
01-03-07, 22:28
Αν και είχα διαβάσει το στρώσιμο με αμμωνία προτείμισα τον άλλο τρόπο που προανέφερα γιατί μου φάνηκε πιο εύκολο και πιο σίγουρο μιας και είμαι αρχάριος
ποιον αλλο?με το να ριξεις καψουλα δεν ειναι σα να μπολιαζεις αμα καταλαβα σωστα τι καταλαβες....πρεπει να ριχνεις τροφη για να σχηματιστουν τα βακτηριδια κακο η αμπουλα δεν κανει αλλα δεν κανει και τιποτα σπουδαιο ειχε χρησιμοποιησει και γω τα ματζουνια αυτα και δεν...κανε τη διαδικασια κανονικα του στρωσιματος με αμμωνια η αμπουλα ισως να επιταχυνει λιγο...