Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Κουρεμα Eusterallis Stellata

abrous
21-02-07, 10:38
Γεια χαρα σε ολους,

Πριν απο καμμια 15 μερες εβαλα στο ενυδρειο μου μια Eusteralis Stellata, γνωριζοντας οτι προκειται για δυσκολο φυτο. Παρ'ολα αυτα φαινεται οτι οι συνθηκες του αρεσαν γιατι μεσα σε λιγοτερο απο δυο εβδομαδες τριπλασιαστηκε σε υψος αλλα και πλατος, φτανοντας στην επιφανεια του 125lt. Μπορω να το κουρεψω κοβοντας απλα την κορυφη ? Θα ξαναπεταξει απο το ιδιο σημειο ή θα το χαλασω? Τα κλαδεματα ξαναφυτευονται ?

Ευχαριστω,

Αγγελος

leonm
21-02-07, 11:00
Γεια χαρα σε ολους,

Πριν απο καμμια 15 μερες εβαλα στο ενυδρειο μου μια Eusteralis Stellata, γνωριζοντας οτι προκειται για δυσκολο φυτο. Παρ'ολα αυτα φαινεται οτι οι συνθηκες του αρεσαν γιατι μεσα σε λιγοτερο απο δυο εβδομαδες τριπλασιαστηκε σε υψος αλλα και πλατος, φτανοντας στην επιφανεια του 125lt. Μπορω να το κουρεψω κοβοντας απλα την κορυφη ? Θα ξαναπεταξει απο το ιδιο σημειο ή θα το χαλασω? Τα κλαδεματα ξαναφυτευονται ?

Ευχαριστω,

Αγγελος
Μπορείς να το κλαδεψεις και έτσι όμως δεν είναι ο καλύτερος τρόπος γιατί θα αργησει να πετάξει νέους βλαστούς και θα φαίνεται άσχημα.Καλύτερα κόψτο στη μέση περίπου ή στο ύψος που θες και φύτεψε το κλάδεμα ή κράτησε και τα δύο αν θες να το πολαπλασιάσεις.Κάποια στιγμή πάντως θα ψιλοχαλάσουν τα παλιά κομμάτια και θα πρέπει να τα αντικαταστήσεις με νεα κλαδέματα.

GP250381
21-02-07, 21:53
αυτο που εχω παρατηρησει ειναι οτι απο εκει που κλαδευω δεν πεταει μονο ενα κλαδακι αλλα και δευτερο,ειδικα το μητρικο φυτο