PDA

Επιστροφή στο Forum : Ζωντανές τροφές για θαλασσινό ?


Lsourtzo
21-02-07, 10:24
Τι παίζει με τις αρτέμιες και το θαλασσινό ???
Στο γλυκό οι αρτέμιες ζουν λίγο γιατί θέλουν αλμυρό νερό … αυτό που δεν ξέρω είναι πόσο αλμυρό νερό θέλουν …

Αν τάιζα με ζωντανές αρτέμιες στο θαλασσινό ενυδρείο … πόσο καιρό θα ζούσαν μέσα σε αυτό ???
Θα ζούσαν αρκετά ώστε να μεγαλώσουν (προφανώς εννοώ αν δεν φαγωθούν)

Τι άλλες ζωντανές τροφές υπάρχουν για θαλασσινό και πού μπορώ να τις βρω ?

accnt
21-02-07, 16:37
Για να ταίσεις ζωντανές αρτέμιες θα πρέπει να τις μεγαλώσεις αρκετά. Οπότε θα πρέπει να μπεις σε ακόμα μια διαδικασία (εκτός αυτής των αυγών).
Αυτό που κάνουν μερικοί είναι να ταίζουν gamarous, ένα γαριδάκι το οποίο πρέπει να το εκθρέψεις σε ενυδρειάκι για να έχεις αποτέλεσμα. Στο ενυδρείο μου υπάρχουν αρκετά και ακόμα και στο sump, αλλά δεν ξέρω αν τελικά φτάνουν στο στομάχι των ψαριών....

Tricky
21-02-07, 22:56
Χωρις να ειμαι σιγουρος , πιστευω οτι η αρτεμια σε θαλασσινο νερο ενυδρειου θα τα πηγαινε μια χαρα , παροτι ειναι μεν ''αρμυρος'' οργανισμος αλλα οχι θαλασσιος . Ανεχεται και ζει μεχρι την ενηλικιωση της σε αλατοτητες 1024 , ενω η θερμοκρασια/ph θα ηταν μια χαρα. Αν δεν κανω λαθος , ο μεσος ορος ζωης της ειναι 60-90 μερες , κατα τη διαρκεια της οποιας θα αναπαραχθει αρκετες φορες , ετσι ωστε (ουσιαστικα) ζει για παντα;) .Αυτα , υπο ιδανικες συνθηκες χωρις θηρευτες.

Φυσικα , εγω δεν θα εριχνα αυγα κατευθειαν μεσα στο κυριως ενυδρειο ...θα εκανα το hatching σε ξεχωριστο ενυδρειο (με νερο απο το main tank) και μετα θα μετεφερα καποια ποσοτητα ζωντανης πλεον αρτεμιας για ταισμα .

Lsourtzo
21-02-07, 23:56
Σε λίγες μέρες θα σας πω σίγουρα ...
έβαλα να γίνετε είδη μία παραγωγή ... θα ρίξω όσα περισότερα "γαριδάκια" μπορέσω να πιάσω μέσα στο μαιν τανκ και θα δούμε πόσες μέρες θα καταφέρουν να ζήσουν .. και αν θα καταφέρουν να αναπαραχθούν ...

αλλά τι θα τρώνε οι αρτέμιες ???

accnt
22-02-07, 08:52
Φυτοπλανκτόν, αλλά έχουμε στα ενυδρεία μας σε αρκετή ποσότητα?
Έχω ρίξει και εγώ αρτέμια στο ενυδρείο παλιότερα αλλά δεν είδα τπτ παραπέρα (όχι αυγά....).