PDA

Επιστροφή στο Forum : Apistogramma


Γιώργος06
18-02-07, 21:29
Χαιρεται.... θα ήθελα να ρωτήσω τα Apistogramma είναι γενικά αυτό που λένε οι Αγγλοι hardy fish?? Εχω ένα ενυδρείο 60 λίτρα και σκεφτομαι να ασχοληθώ με το συγκεκριμένο είδο(κια αναπαραγωγή)
Επίσης μήπως ξέρει κανένας που μπορώ να βρώ τετοιου είδους ψάρια στη θεσσαλονίκη? Ευχαριστώ

Tolis
18-02-07, 21:33
Το Apistogramma ειναι γενος το οποιο περιλαμβανει αρκετα ειδη, εχεις καταληξει σε συγκεκριμενο ειδος?

george
18-02-07, 21:58
Για διάβασε εδώ :

http://www.apistogramma.com/cms/index.php?option=content&task=section&id=7&Itemid=34
http://www.apistogramma.it/apistogramma.htm
http://members.aol.com/WnyZman/index.html
http://apistogrammaidiots.com/index.html

Γιώργος06
19-02-07, 10:53
Οχι δεν εχω καταλήξει σε καποιο συγκεκριμένο είδος ...Τώρα στο ενυδρείο έχω ένα Ramirez(αν δεν κάνω λάθος) Παντως εξαρτάται με ποιο είδος θα ασχοληθώ το οποίο θα υπάρχει και άφθονο στην αγορά!! σωστα?

Giorgos
20-02-07, 01:34
Σε γενικές γραμμές, τα ψάρια της οικογένειας Apistogramma δεν θεωρούνται hardy (ανθεκτικά) και δεν είναι η καλύτερη επιλογή για αρχάριους χομπίστες (πες μας πόση εμεπιρία έχεις στο χόμπι και αν έχεις ασχοληθεί με την αναπαραγωγή άλλων ειδών). Βέβαια, κάποια είδη είναι λιγότερα απαιτητικά από κάποια άλλα χωρίς να εννοώ ότι είναι ευκολότερα.
Έχεις αποφασίσει με ποιο είδος θα ήθελες να ασχοληθείς; (Το ramirezi θα πρέπει να αποχωρίσει)
Ως γνωστόν, τα περισσότερα Apistogramma χρειάζονται μαλακό νερό για να ζήσουν και να αναπαραχθούν. Μιας και το νερό στη Θεσσαλονίκη είναι σκληρό, έχεις τον κατάλληλο εξοπλισμό για να πετύχεις τις καταλληλότερες συνθήκες για τα ψάρια αυτά;

Γιώργος06
26-02-07, 13:20
Λοιπον διαβαζα και εγω καποιες πληροφορίες για τα Apistogramma και οντως ελεγε για καποιες ιδιαιτεροτητες που έχουν οσον αφορά το νερό.. Παντως με τα ενυδρεία ασχολούμαι εδώ και τρία χρόνια. Για ενα διαστημα είχα κιχλιδες οι οποιες μου ειχαν γεννησει κιολας(χωρις να αλλαξω τιποτα στο ενυδρείο απλώς μια μέρα ειδα κατι ψαρακια να κολυμπάνε!!) Μου αρεσε το ramirezi για αυτο εκανα το post να μαθω πληροφορίες...Τωρα έχω ένα ενυδρείο 60 λιτρα φυτεμενο με χαμηλων απαιτησεων φυτα και αναζητω ενα ωραιο είδος για να κανω αναπαραγωγή! Σε καμια περιπτώση όμως γκάπι ή μολθ κτλπ.... Εχω διαμορφώσει ένα ενυδρείο με φυτά και δεν ξέρω με ποιο ψάρι να ασχοληθώ(θα ασχολιόμουν με κιχλίδες αλλά φυσικά θα μου φάνε τα φυτά!! Τελοσπαντων αυτα.......

Juan
26-02-07, 13:55
Για δες αυτή την αγγελία
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=15732
Είναι από καλά χέρια ;)

Access
28-02-07, 16:33
Για δες αυτή την αγγελία
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=15732
Είναι από καλά χέρια ;)

Πάρε πάρε........... :D :D έχω πράμα.......... έχω.......... :smt030

Φιλικά,

Εύα