PDA

Επιστροφή στο Forum : Στύσιμο καινούριου ενυδρείου


vouros
16-02-07, 10:38
Χθες επιτέλους ήρθε το καινουριο ενυδρείο που πήρα. Ένα Cayman 80 120Lt. Κάθησε και το έστυσα και από το ενθουσιασμό μου να το γεμίσω όταν έβαλα το χαλίκι δεν το ξέπλυνα πρώτα με αποτέλεσμα γεμίζοντας το νερό να θολώσει. Έριξα μέσα το αντιχλώριο και βακτήρια και το έβαλα σε λειτουργία. Σήμερα έχω την εντύπωση ότι το νερό είναι λίγο πιο καθαρό. Αυτό θα καθαρίσει τώρα ή θα πρέπει να αδείασω και να ξαναγεμίσω; Μήπως ήταν λάθος που το έβαλα σε λειτουργεία και έπρεπει να βγάλω ξανα το χαλίκι να το ξεπλύνω και να το ξαναβάλω; Αυτό δεν το έκανα γιατί είχα βάλει υπόστρωμα, ένα που είναι σα χώμα και άν εβγαζα το χαλίκι θα διαλλυόταν αφού είχα ξεκινήσει να βάζω νερό.

Liolios
16-02-07, 10:51
Η θολούρα που προκλήθηκε από το χαλίκι θα φύγει σταδιακά με την βοήθεια του φίλτρου. Φρόντιζε όμως να ελέγχεις τον υαλοβάμβακα γιατί έχω την εντύπωση ότι θα σου βρωμίσει πολύ γρήγορα.
Όσον αφορά τα έτοιμα βακτηρίδια, νομίζω πως δεν υπήρχε λόγος να τα χρησιμοποιήσεις. Ρίξε μια ματία στο υπόμνημα: "Στρώσιμο με αμμωνία".

vouros
16-02-07, 11:36
Ο υαλοβάμβακος ποιος είναι; Τα υλικά μέσα στο φίλτρο ήταν έτοιμα τοποθετημένα οπότε δε ξέρω τι είναι τι. Στη πρώτη θήκη έχει ένα μπλε σφουγγάρι, στη δεύτερη κάτι άσπρα σαν μακαρόνια, στην τρίτη κάτι μαύρα σαν μπίλιες και στην τέταρτη ένα σαν μαύρο σφουγάρι

tsikis
16-02-07, 15:28
Όσον αφορά τα έτοιμα βακτηρίδια, νομίζω πως δεν υπήρχε λόγος να τα χρησιμοποιήσεις. Ρίξε μια ματία στο υπόμνημα: "Στρώσιμο με αμμωνία".
Ο Liolios έχει δίκιο.
Διάβασε εδώ (http://www.tsamisaquarium.gr/periechomena.htm) και εδώ (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=13656) και μετά βήμα βήμα προχωράς.

Μην βιάζεσαι!!!