Επιστροφή στο Forum : αναγνώριση Pleco
αυτός ο κύριος είναι ο υπέυθηνος για το πριονίδι που έχω στο ενυδρείο μου ....
Κώστα νά τος λοιπόν..... μπορείς να τον αναγνωρίσεις ... :D
απο όσο θυμάμαι σε βοηθάει φωτό σε προφίλ οπότε .... όλος δικός σου...
θα απαντήσω εγώ μιάς και βλέπω οτι ο Κώστας δεν είναι online...
Θα έλεγα οτι είναι Liposarcus pardalis :)
όμως περίμενε και την επιβεβαίωση του ειδικού...
Πολύ καλή φωτό για αναγνώριση crazyio;) Καλό είναι μόνο να μην χρησιμοποιούμε φλας σε τέτοιες φωτό γιατί αλλοιώνουν τα χρώματα...Στη περίπτωση όμως αυτού του pleco,δεν υπάρχει πρόβλημα...
Σωστός ο Strahos στην αναγνώριση;)
Ο pleco σου είναι Liposarcus pardalis (http://www.planetcatfish.com/catelog/species.php?species_id=88) και θα γίνει μεγάλος...έως πολύ μεγάλος...
Αλλά αυτό με το πριονίδι με παραξενεύει πολύ...Οι Liposarcus δεν είναι ξυλοφάγοι pleco και δεν δικαιολογείται να σου γεμίζει το ενυδρείο πριονίδι...Τρώνε μεν λίγο ξύλο,αλλά πολύ λίγο,ποτέσε βαθμό που να σου γεμίσουν το ενυδρείο,ούτε οι ενήλικοι...Μήπως έχεις και κάποιον άλλο pleco στο ενυδρείο;Είναι δηλαδή πολύ απίθανο να στο κάνει αυτός...:shock: :smt102
φίλε Κώστα η φωτό δεν είναι τραβιγμένη με flash ....
είναι σχετικά απο κοντά αλλά είναι έτσι το χρώμα της λόγο χρώματος νερού απο τα ξύλα ..... :rolleyes:
φυσικά και δεν υπάρχει άλλος Pleco μεσα στο ενυδρείο .....
αυτός είναι και όλο τα ξύλα μασουλάει ..... η παλιο πριονοκορδελα!!!
εκτός αυτού μου έφαγε και ένα φυτό που είχα!!! σκέτη καταστροφή είναι :shock: :D
Καταλαβαίνω τι λες...Απλά μου φαινόταν πολύ φωτεινή η φωτό και εφόσον ήταν και πολύ φωτεινή και τραβηγμένη απο το πλάι νόμισα πως είχε φλας...
Το φυτό είναι πιο λογικό να στο φάει παρά το ξύλο...:D Συνήθως αυτό το είδος pleco δεν τρώει και πολύ ξύλο,είναι περισσότερο αλγοφάγο...Δοκίμασε να τον ταίζεις περισσότερο λαχανικά όπως αγγούρι,κολοκύθι,καρότο,πατάτα κ.α. και πιστεύω πως θα μειώσει την ποσότητα ξύλου που τρώει...Το καινούργιο σου φυτό δεν κινδυνέυει,οι pleco δεν πειράζουν τις Vallisneria...Τουλάχιστον όχι πολύ...
Υ.Γ.:Πάντως νομίζω πως δεν παραγει τόσο πριονίδι όσο λες...Μου φαίνεται αδιανόητο αυτός να τρώει ξύλο τόσο πολύ...
Υ.Γ.:Πάντως νομίζω πως δεν παραγει τόσο πριονίδι όσο λες...Μου φαίνεται αδιανόητο αυτός να τρώει ξύλο τόσο πολύ...
Κοίτα ίσως να μου φαίνεται εμένα πολύ λόγο το οτι τα κάνει χαλια και είναι κάτι που δεν το θέλω και λόγο φίλτρου που το στίβω και βγαίνει ...πισσα! :rolleyes:
Ίσως με αυτά που εχεις δεί εσύ με τους Pleco να σου φαίνεται λίγο το δικό μου πριονίδι ... αλλά όπως και να έχει κερνάω καφέ μπροστά απο το ενυδρείο προς παρακολούθηση του θέματος :D :D
Μπορεί να συμβαίνει και κατι τέτοιο δεν λεω...Τόσο που βλέπω καθημερινά επί 2 χρόνια,πρέπει να έχω εθιστεί πλέον...Όλα μου φαίνονται καθαρά...:D
Σε ευχαριστώ πολύ για το κάλεσμα...Άμα περνάω από Χαλκίδα θα σε ενημερώσω...;)
καλοκαίρι έρχεται σιγά σιγά (λέμε τώρα)...άρα η Χαλκίδα θα είναι η κοντινή φυγή για πολλούς απο Αθήνα και όχι μόνο ... άρα θα σε φέρει ο δρόμος.
και αν τον θές και δεν τον έχω δώσει ώς τότε (αν το αποφασίσω να τον δώσω τελος πάντον) τον έχεις πάρει με κλειστά μάτια για να σου κάνει τα ξύλα ...οδοντογλιφίδες :D
Μέχρι το καλοκαίρι θα έχω αρκετούς οδοντογλυφιδοmakers...:D(θα πάρω παρέα στον L190 μου άλλους δυο του είδους του...)
Μέχρι το καλοκαίρι θα έχω αρκετούς οδοντογλυφιδοmakers...:D(θα πάρω παρέα στον L190 μου άλλους δυο του είδους του...)
Για να μαθαίνουμε και κάτι.Αυτό το L190 είναι προφανώς κωδικός.
Με ποιά λογική μπάινουν αυτά τα νούμερα στα πλεκό ;
Η μήπως είναι η ονομασία τους ;
Οι αριθμοί L,όπως και οι LDA καταχωρούνται σε pleco που δεν μπορούν να ταυτοποιηθούν με κάποιο υπάρχον περιγεγραμμένο είδος.Είναι για να υπάρχει κάποιο όνομα με το οποίο θα μπορεί κάποιος να καλεί αυτόν τον pleco και να ξέρει και ο άλλος για τι μιλάει...Οι αριθμοί L δημοσιέυονται και ως το πλεον αξιοπιστο για τους αριθμούς L θεωρείται το Aqualog ενώ για τους LDA το DATZ.Αυτοί οι αριθμοί είναι προσωρινοί και κανονικά χρησιμοποιούνται μέχρι το είδος να περιγραφτεί επίσημα και να αποκτήσει επιστημονικό όνομα...Πολλές φορές ένα είδος όμως έχει πάνω από έναν αριθμό L λόγω κατανομής,δηλαδή λόγω του οτι υπάρχει σε δυο διαφορετικά ποτάμια αλλά και λόγω χρωματικών και εξωτερικών διαφορών στην ανήλικη και ενήλικη φάση του που το έκαναν να φαίνεται διαφορετικό είδος...
Ελπίζω να σε κάλυψα...Αλλιώς ρώτα:p
Οι αριθμοί L,όπως και οι LDA καταχωρούνται σε pleco που δεν μπορούν να ταυτοποιηθούν με κάποιο υπάρχον περιγεγραμμένο είδος.Είναι για να υπάρχει κάποιο όνομα με το οποίο θα μπορεί κάποιος να καλεί αυτόν τον pleco και να ξέρει και ο άλλος για τι μιλάει...Οι αριθμοί L δημοσιέυονται και ως το πλεον αξιοπιστο για τους αριθμούς L θεωρείται το Aqualog ενώ για τους LDA το DATZ.Αυτοί οι αριθμοί είναι προσωρινοί και κανονικά χρησιμοποιούνται μέχρι το είδος να περιγραφτεί επίσημα και να αποκτήσει επιστημονικό όνομα...Πολλές φορές ένα είδος όμως έχει πάνω από έναν αριθμό L λόγω κατανομής,δηλαδή λόγω του οτι υπάρχει σε δυο διαφορετικά ποτάμια αλλά και λόγω χρωματικών και εξωτερικών διαφορών στην ανήλικη και ενήλικη φάση του που το έκαναν να φαίνεται διαφορετικό είδος...
Πρέπει να το ξαναδιαβάσω για να καταλάβω.
Με λίγα λόγια - πάρε ένα νουμεράκι και βλέπουμε:? :? :? :?
Σαν τις τράπεζες ένα πράγμα ... :D
Με λίγα λόγια - πάρε ένα νουμεράκι και βλέπουμε:? :? :? :?
Θα μπορούσες να το πεις και έτσι...:D
Τι ακριβώς δεν κατάλαβες;
.Πολλές φορές ένα είδος όμως έχει πάνω από έναν αριθμό L λόγω κατανομής,δηλαδή λόγω του οτι υπάρχει σε δυο διαφορετικά ποτάμια αλλά και λόγω χρωματικών και εξωτερικών διαφορών στην ανήλικη και ενήλικη φάση του που το έκαναν να φαίνεται διαφορετικό είδος...
Και τι γίνεται με αυτούς ; Παίρνουν 2 ονόματα τελικά ή ένα ;Και για ποιό λόγο υπάρχουν 2 λίστες L - LDA ; Τι εξυπηρετεί ; ή είναι για το ποιός θα έχει το πάνω χέρι στα ονόματα κτλ.
Ανάλογα...αν διαπιστωθεί οτι είναι το ίδιο είδος παίρνουν ένα.Αν δεν είναι το ίδιο είδος,παίρνουν δυο...Έχει συμβεί μάλιστα και το ανάποδο:σε ένα αριθμό L να δωθούν 2 επιστημονικά ονόματα καθώς διαπιστώθηκε πως υπάρχουν δύο πολύ διαφορετικά είδη με την ίδια γενική εμφάνιση...Αυτός ήταν ο L200 που χωρίστηκε σε Baryancistrus demantoides και Hemiancistrus subviridis...
Υπάρχουν δυο διαφορετικές λίστες γιατί άλλος βγάζει τους LDA και άλλος τους L...Συνήθως ένα ψάρι με αριθμό L δεν έχει και LDA και το αντίστροφο...
Ανάλογα...αν διαπιστωθεί οτι είναι το ίδιο είδος παίρνουν ένα.Αν δεν είναι το ίδιο είδος,παίρνουν δυο...Έχει συμβεί μάλιστα και το ανάποδο:σε ένα αριθμό L να δωθούν 2 επιστημονικά ονόματα καθώς διαπιστώθηκε πως υπάρχουν δύο πολύ διαφορετικά είδη με την ίδια γενική εμφάνιση...Αυτός ήταν ο L200 που χωρίστηκε σε Baryancistrus demantoides και Hemiancistrus subviridis...
Υπάρχουν δυο διαφορετικές λίστες γιατί άλλος βγάζει τους LDA και άλλος τους L...Συνήθως ένα ψάρι με αριθμό L δεν έχει και LDA και το αντίστροφο...
Ευχαριστώ.:smt023 :smt023 :smt023 :smt023
Διαβάζοντας κάποιες εργασίες σχετικά με τα ξυλοφάγα ψάρια,βρήκα οτι και οι Liposarcus διαθέτουν τους απαραίτητους μικροοργανισμούς στο έντερό τους που τους επιτρέπουν να διασπούν το ξύλο και επομένως να τρέφονται με αυτό...Οπότε φαίνεται πως ο δικός σου είναι normal που τρώει ξύλο και επομένως ίσως έχεις δίκιο οτι μπορεί να σου γεμίζει το ενυδρείο ξυλόσκονη...Απλά φαίνεται πως συνήθως οι pleco αυτοί έχουν αρκετές διαθέσιμες τροφές στο ενυδρείο(άλγη,ταμπλέτες κ.α. φαγητά) και χορταίνουν με αυτά και επομένως δεν νοιώθουν την ανάγκη να καταφύγουν στο ξύλο...Πιθανώς το ξύλο στη φύση να το τρώνε μόνο όταν δεν υπάρχει άλλη διαθέσιμη τροφή και είναι έτσι ένας τρόπος επιβίωσης κατα την περίοδο της ξηρασίας...
Γεια σας κι' από μένα,
Εγώ έχω 2 Liposarcus pardalis 5 cm εδώ και 2 μήνες κάνουν πολύ καλή δουλειά με την άλγη.Ξύλο δεν έχω δει να τρώνε αλλά κάνουν πολλά κακάκια έτσι είναι όλοι?
Γεια σας κι' από μένα,
Εγώ έχω 2 Liposarcus pardalis 5 cm εδώ και 2 μήνες κάνουν πολύ καλή δουλειά με την άλγη ξύλο δεν έχω δη να τρώνε αλλά κάνουν πολλά κακάκια έτσι είναι όλοι?
Μαμ κακά και νάνι:smt041 :smt041 :smt041 :smt041
παιδιά κάνουμε και μεταγραφές από Βραζιλία;;;;;
Όπως είπε και ο msigouros,έτσι είναι αυτοί οι pleco...Τρώνε συνέχεις και επομένως τα κάνουν και συνέχεια...:D
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.