Επιστροφή στο Forum : Εσωτερικο ή εξωτερικο φιλτρο
Γεια χαρα
Εχω ενα ενυδριο περιπου 130 Lt.
Προς το παρον εχω ενα εσωτερικο φιλτρο το οποιο ομως χρειαζεται πολυ συχνα καθαριοτητα.
Χρειαζομαι εξωτερικο μηπως ή τα λιτρα που εχω αρκουν για ενα εσωτερικο ?
Μου προτεινεται κάποιο ?
Επισης με το θεμα καθαριοτητας βυθου ποσο συχνα χρειαζεται ?? ( εχω 15 κυχλιδες) Υπαρχει κατι πιο πρακτικο απο σκουπα βυθου ??
Ευχαριστω
ΖΩΟΦΙΛΙΑ Αγ.Στεφάνου
07-02-07, 19:48
15 κιχλίδες σε 130 λίτρα???????
Ποιές είναι αυτές, μεγέθη?
1 Parrot και τα υπολοιπα στο μεγεθος των yellow lambidochromis. Δεν ξερω τα ονοματα....
Θα έλεγα ή οτι χρειάζεσαι μεγαλύτερο ενυδρείο ή οτι θα πρέπει να δώσεις κάποια εως αρκετά από τα ψάρια σου!
Πόσο καιρό τρέχει το ενυδρείο με την υπάρχουσα σύνθεση? Μετρήσεις έχεις?
Όπως καταλαβαίνεις η ιχθυοφόρτισή σου είναι μεγάλη και καθώς δεν ξέρεις τι ψάρια έχεις μέσα, κανείς δεν μπορεί να σου πει αν είναι συμβατά μεταξύ τους η όχι. Τελοσπάντων γενικά ισχύει οτι αν έχεις ένα καλό εσωτερικό φίλτρο δεν κρίνεται αναγκαία η αγορά ενός εξωτερικού παρα μόνο λόγω χώρου. Επειδή όμως έχεις κηχλίδες - οπότε φαντάζομαι οτι δεν έχεις φυτά για να βοηθήσουν στο φιλτραρισμα - έχεις και εξαιρετικά μεγάλο αριθμό ψαριών, αν δεν μπορείς η δεν θέλεις να δώσεις κάποιο απο αυτά (αν και επιβάλλεται) κατα την γνώμη μου πρέπει να προσθέσεις και ένα εξωτερικό φίλτρο (π.χ Εheim 2234 ecco).
Επισης με το θεμα καθαριοτητας βυθου ποσο συχνα χρειαζεται ?? ( εχω 15 κυχλιδες) Υπαρχει κατι πιο πρακτικο απο σκουπα βυθου ??
Κανονικά με σκούπα κάθε 15 ημέρες είσαι εντάξει. Κάτι πιο πρακτικό δεν έχει πέσει στην αντίληψη μου...
Δεν νομίζω και εγώ οτι υπάρχει κάτι πρακτικότερο! Υπάρχει μια σκούπα ηλεκτρική με κάλτσα στην έξοδο η οποία καθαρίζει το βυθό ρίχνοντας μέσα πάλι το νερό και ίσως είναι κάπως καλύτερη η κατάσταση αλλά και πάλι πολλά ψάρια πολλά απόβλητα...
Τα ψαρια ειναι συμβατα και συμβιωνουν εδω και 1 1/2 χρονο περιπου
Ποιος ειναι ο ιδανικος αριθμος δηλαδη για ενα τετοιο ενυδρειο ?
(Τα 5 προεκυψαν απο γεννα Yellow lambidochromis)
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.