Επιστροφή στο Forum : Ενυδρείο-Νοσοκομείο
Θέλω να φτιάξω ένα δεύτερο ενυδρείο το οποίο θα παίζει το ρόλο νοσοκομείου-καραντίνας-γεννήστρας, ανάλογα με την περίπτωση.
Αν στο νέο αυτό ενυδρείο χρησιμοποιήσω πχ. 50% νερό από το στρωμένο και στο φιλτρο του βάλω μια χούφτα μακαρόνι από το μεγάλο, πόσο γρήγορα πιστεύεται ότι θα έχω ένα στρωμένο ενυδρείο?
Αλλο πραγμα το νοσοκομειο , αλλο η καραντίνα, και αλλο η γεννηστρα ως προς το φίλτρο τουλαχιστον.
α. Σε ενα ενυδρειο - νοσοκομειο, συνηθως χορηγουμε φάρμακα που τσακιζουν το οποιο βιολογικό φίλτρο. Επισης με την ληξη της θεραπειας πολλες φορές θελουμε να καθαρισουμε/απολυμανουμε το περιβάλλον, άρα και το φιλτρο.
β. Γεννηστρα. Εξαρταται αν θα εχουμε γονεις μεσα η όχι. Αν ειναι σκετα αυγά πολλες φορές χρειαζεται methylene blue και αεραντλια, ενω αμεσως μετά φίλτρο σπογγου.
γ. Καραντίνα. Εδώ εξαρταται από την διάρκεια, και το ειδος του ψαριου.
Πολλες φορές με ενα απλό φίλτρο και συχνές (μερα παρα μερα) αλλαγές και με αστρωτο φίλτρο ειμαστε μια χαρά.
Ενα ενυδρειο - καραντινα για Δισκους ομως ειναι τελειως άλλο πράγμα απο ενα ενυδρειο -καραντινα για καρδινάλιους...
Απο κει και περα, αν χρησιμοποιησεις λιγο στρωμένο υλικό, το ενυδρειο ειναι στρωμένο αμέσως....
O λόγος που το συζητάω αυτό τώρα είναι ότι ένας από τα δισκάκια μου το μικρότερο αντιμετοπίζει "κοινωνικα" προβλήματα :( επειδή δεν θέλω να τον κάνω "stun" σκέφτομαι την περίπτωση να τον απομονώσω για μερικές βδομάδες. Να τον ταίζω καλά, αποκλειστικά με Beefheart για να καρδαμώσει και μετά να τον επαναφέρω στο βασικό ενυδρείο. Απλά θέλω να δώ πόσο γρήγορα μπορεί να είναι έτοιμο ένα ενυδρείο για να τον δεχτεί.
Όπως σου απάντησε και ο Netblues δεν στρώνει το "ενυδρείο" αλλά το "φίλτρο" του ενυδρείου.
Άρα προσθέτοντας στρωμένα υλικα μέσα σε ένα φίλτρο αυτομάτος έχουμε ένα στρωμένο φίλτρο.
(φυσικά παίζει ρόλο και η υχθιοφόρτιση. μην περιμένεις δηλαδή να βάλεις μια χούφτα Siporax σε ένα φίλτρο και να το έχεις σε ενυδρείο με 15 ψάρια και να πιστεύεις πως σε καλύπτει μόνο και μόνο επειδή έβαλες στρωμένα υλικά)....
παν μέτρον άριστον ...
το θεμα ειναι οι μιλαμε για ενυδρειο καραντινας οποτε και να το στρωσεις απο την στιγμη που δεν θα εχεις ψαρια μεσα τα βακτηριδια δεν θα επιζησουν για πολυ .......... οποτε .....
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.