Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Αλλαγές νερού με άνθρακα ;

heiko27
06-02-07, 21:00
Καλησπέρα .

Δεν ξέρω εάν γράφω στην σωστή κατηγόρια αλλά ας συνεχίσω και βλέπουμε .
Διάβασα σε αρκετά post ότι κάποιοι χρησιμοποιούν για το νερό της αλλαγής άνθρακα , μάλιστα αναφέρουν ότι περνάνε το νερό της βρύσης μέσα από φίλτρο άνθρακα και μετά ρίχνουν αντιχλωριο .
Τι φίλτρο άνθρακα είναι αυτό ;
Κάνει ο ενεργός άνθρακας ( Black Magic activated carbon ) που έχω πάρει παλαιοτέρα για να αφαιρέσω την κιτρινίλα που είχε βγάλει μια ρίζα ;
Εάν κάνει έχει φτιάξει κανείς DIY φίλτρο άνθρακα να πάρω καμία ιδέα ;

GhostShip
07-02-07, 07:20
Δε νομίζω πως υπάρχει τόσο σημαντικός λόγος να υποβάλεσαι σε αυτή τη διαδικασία... Ο άνθρακας χρησιμεύει στο να αποδεσμεύει το νερό απο τυχόν χημικές ουσίες και τον βάζουμε περισσότερο μετά απο χρήση αντιβιοτικών που ρίχνουμε στο νερό για πιθανές αρρώστιες ψαριών και φυτών όταν είναι ανάγκη... Αυτά έχω να σου πω εγώ, πέρα απο κει ας προσθέσουν οι υπόλοιποι...!

Μάριος
07-02-07, 11:13
μάλιστα αναφέρουν ότι περνάνε το νερό της βρύσης μέσα από φίλτρο άνθρακα και μετά ρίχνουν αντιχλωριο

Εντελώς υπερβολή αφού ένα καλό φίλτρο άνθρακα αφαιρεί το χλώριο...

Τέσπα, ναι μπορείς να πάς να αγοράσεις 2 θήκες για φίλτρα νερού και να βάλεις άνθρακα μέσα (πολύ φτηνό). Μετά με λίγη μαστοριά στα υδραυλικά είναι πανεύκολο να το βάλεις πάνω στη παροχή σου με μιά διακλάδωση χρησιμοποιώντας μια βελόνα όπως στα φίλτρα όσμωσης.

Αν λοιπόν δεν σε ενδιαφέρει η σκληρότητα και οι άλλοι παράμετροι του νερού σου, έτσι μπορείς να χρησιμοποιείς το νερίο της βρύσης άμεσα χωρίς την προσθήκη αντιχλωρίου...διευκολύνει και τα συστήματα αυτόματηε αλλαγής νερού.

http://www.ro-man.com/shop/images/filter%20Housing.jpg
θήκη για φίλτρο νερού (καμιά 20αριά ευρώ)

http://www.ro-man.com/shop/images/CBR2.jpg
ανατλλακτικό φίλτρο άνθρακα (από 10-30 ευρώ)

SOCRATIS
07-02-07, 11:47
Παρακάτω ανάλογο θέμα
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=14924

heiko27
07-02-07, 20:27
Παρακάτω ανάλογο θέμα
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=14924

Το συγκεκριμένο θέμα το είχα διαβάσει αλλά το ξαναδιάβασα και τώρα με περισσότερο προσοχή και μου δημιουργήθηκαν επιπλέον απορίες .
Οι μισοί λενε ότι δεν κάνει 100% δουλεία και οι άλλοι μισοί ότι κάνει .
Τι από όλα παίζει οεο ;
Υπάρχει διάφορα στα έτοιμα φιλά άνθρακα και στην πατέντα του να κυκλοφορώ το νερό της αλλαγής μέσα από ενεργό άνθρακα ;
Εάν περνάω μέσα από άνθρακα το νερό για αρκετές ώρες και μετά μεταφέρω το νερό στο ενυδρείο ο άνθρακας που θα μείνει εκτός νερού δεν ‘’ χαλάει’’ ;

GhostShip
07-02-07, 20:59
Γενικά θέλει αλλαγές SOCRATIS! Αλλά επειδή ούτε εγώ ξέρω πολλά πάνω σ'αυτό και επειδή μου έκανε εντύπωση το post του netblues:

Το νερο της αθηνας εχει χλωραμινη.
Χρησιμοποιω αποκλειστικα A/O εδω και εναμιση χρονο σε μεγαλες ποσοτητες.
Τα πολυ καλα αποτελεσματα (αναπαραγωγες σκαλαριων, altum, killies) καθως και η μακροβιοτητα των ψαριων βεβαιώνουν (εκ του αποτελεσματος) οτι δεν υπάρχει χλωριο στο νερό.
Επισης στα απονερα της ΑΟ μεγαλωνουν δαφνιες οι οποιες πολλαπλασιαζονται τρελλά...

Ας μας βοηθήσει ο ίδιος πάνω σ'αυτό... Αν το κάνει αυτό ο net και έχει τόσο καλά αποτελέσματα γιατί να μη το κάνουμε κι εμείς...?

Λοιπόν netblues ? :D

heiko27
08-02-07, 12:07
Ας μας βοηθήσει ο ίδιος πάνω σ'αυτό... Αν το κάνει αυτό ο net και έχει τόσο καλά αποτελέσματα γιατί να μη το κάνουμε κι εμείς...?

Αυτό το post ήταν και ο λόγος που άρχισα να προβληματίζομαι .

netblues
08-02-07, 13:04
Δεν το κανω μονο εγώ, το κανει και ο πρυτανης στη σαλονικα και διαφοροι άλλοι. Το θεμα μας ειναι κατα ποσον καποιο φτηνό φίλτρο ανθρακα μπορει να κατακρατήσει οχι μόνο το χλώριο αλλα και την χλωραμίνη. Αλλα επειδή μιλάμε για συσκευή απορρόφησης, ακόμα και οι καλυτερες καποια στιγμή μπουκώνουν.
100% σιγουροι μπορουμε να ειμαστε α. Διαβαζοντας προδιαγραφες και β. Κανοντας μετρήσεις σε βαθος χρόνου.
Ολα τα άλλα εμπεριέχουν ενα (μικρό) ρίσκο.
Αγοραζοντας φιλτρα ανθρακα απο συγκεκριμένη πηγή και αντικαθιστωντας το καθε 6 μηνες ειμαστε σχετικά ασφαλείς.
Τα ενυδρειακά τεστ χλωρίου sera που κυκλοφορούν, αλλάζουν χρώμα και οταν υπάρχει χλωραμίνη. Το εχω δοκιμασει.
Οποιος εχει αμφιβολία μπορει παντοτε να κανει μια μετρηση.

heiko27
08-02-07, 19:33
Εάν περνάω μέσα από άνθρακα το νερό για αρκετές ώρες και μετά μεταφέρω το νερό στο ενυδρείο ο άνθρακας που θα μείνει εκτός νερού δεν ‘’ χαλάει’’ ;

Σε αυτο δεν μου απαντησε κανενας και θα μηνω με την απορια :smt017:smt017

ASCCO1
08-02-07, 23:10
Σε αυτο δεν μου απαντησε κανενας και θα μηνω με την απορια :smt017:smt017

δεν χαλαει,, ο ανθρακας.... αλλα γιατι να μεινει εκτος νερου????
οταν τελειωσεις,, το νερο που εχει μεινει μεσα στο φιλτρο μην το αδειασεις ...

heiko27
09-02-07, 19:09
δεν χαλαει,, ο ανθρακας.... αλλα γιατι να μεινει εκτος νερου????
οταν τελειωσεις,, το νερο που εχει μεινει μεσα στο φιλτρο μην το αδειασεις ...

Το σκεπτικό μου είναι να φτιάξω ένα diy φίλτρο άνθρακα και μέσα από αυτό το φίλτρο να περνάω το νερό της βρύσης όμως δεν έχω καταλήξει ακόμα στο πως θα είναι αυτή η κατασκευή και μιας και έχει κολλήσει το μυαλό μου για το πως θα το κατασκευάσω φαντάσου πόσο μάλλον με το να μην μένει μόνιμα νερό μέσα . :smt017

ASCCO1
09-02-07, 20:41
κοιτα το κοστος αγορας ενος τετοιου φιλτρου δεν ειναι τρομαχτηκη...
αν δεν κανω λαθος δεν πρεπει να υπερβαινει τα 40 ευρω ..(( εχω αρκετο καιρο να κανω τοποθετηση τετοιου φιλτρου)).και το ανταλακτικο πρεπει να εχει γυρω στα 5 ευρω ..
ΤΟ ολο συστημα μπορει να μπει για παραδειγμα στην παροχη κρυου νερου(( π,χ βρυση κουζινας)) πριν απο την βρυση και να μεινει μονιμα εκει.... οποτε θα πεινεις και ποιο καθαρο νερο..;)
ψαχτο λιγο πιστευω οτι μπορεις να βρεις ευκολα ,, αν οχι εδω ειμαστε...