Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : ερωτηση για κιχλιδες

fitilakias
05-02-07, 18:37
ηθελα να ξερω τα σχετικα περι ζευγαρωματος κιχλιδων.
ζευγαρωνουν ολες?εχω μαλαουι.
ειναι ωοτοκα η ζωοτοκα?
κ οτι αλλο ξερετε σας ευχαριστω

Tolis
05-02-07, 18:42
Οι πιο πολλες μαλαουι ζευγαρωνουν ευκολα. Τι ειδος-η εχεις?

fitilakias
06-02-07, 17:40
δε ξερω πως λεγονται.
οι μικρες οι κιτρινες ειναι.
επισης πως μπορω να ξεχωρισω τις αρσενικες απο τις θυληκες?ολες ιδιες μου φαινονται

fitilakias
06-02-07, 18:02
παραθετω φωτο

georgetax
06-02-07, 19:10
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=14654
μου το εδωσε ο φιλος steady και εγώ αυτήν τη απορία( ποια είναι τα θηλυκά και ποια τα αρσενικά????) είχα αλλά τελικά κάτι κατάλαβα πήγαινε στο ποστ 29 εκει που γράφει ο mmbuna

Venestus13
07-02-07, 11:52
Καλησπέρα,
Τα θυληκά labidochromis έχουν άσπρα πτερυγια απο κάτω ενώ τα αρσενικά έχουν μαύρα.Όσο για το αν ζευγαρώνουν ζευγαρώνουν πάρα πολύ έυκολα.Τα δικα μου ζευγαρώνουν κάθε 30 μέρες περίπου.

fitilakias
09-02-07, 17:46
ωραια.τελικαξεχωρισα τις θυληκες απ τις αρσενικες.τωρα?
αν τις βαλω μονες σε ενα 20λιτρο που εχω θα γεννησουν?θα κανουν αυγα κ θα τα προσεχουν η μηπως θελει γεννηστρα κτλ κτλ
πως θα καταλαβω ποτε εινα εγκυος η θυληκη?
ευχαριστω

ASCCO1
09-02-07, 20:55
ωραια.τελικαξεχωρισα τις θυληκες απ τις αρσενικες.τωρα?
αν τις βαλω μονες σε ενα 20λιτρο που εχω θα γεννησουν?θα κανουν αυγα κ θα τα προσεχουν η μηπως θελει γεννηστρα κτλ κτλ
πως θα καταλαβω ποτε εινα εγκυος η θυληκη?
ευχαριστω

τιποτα απο ολα αυτα............
οι κιχλιδες MALAWI, TAGANIKA, VICTORIA ειναι mouthbroοding Δηλαδη μολις το αρσενικο με το θυληκο ζευγαρωσει το θυληκο κραταει τα αυγα στο στομα του μεχρι την μερα που θα εκολαφθουν τα μικρα και θα μπορουν να κολυμπανε μονα τους ......
οπτε ευκολα θα καταλαβεις οτι μια θυληκια εχει αυγα ,,το στομα τις θα ειναι (( φουσκωμενο..)) τροπος του λεγειν απο κατω ,, και καλο θα ειναι οε να μην επειχηρησεις να την βγαλεις απο ο ενυδρειο ,, γιατι μπορει να τρομαξει και να φαει τα αυγα....

Admin note: (Πολυ μικρος αναλογικα αριθμος ειδων της Tanganyika ειναι mouth brooders)