PDA

Επιστροφή στο Forum : Νεογέννητα Guppies και αλάτι.


razor82910
03-02-07, 18:47
Χαιρετώ όλους της παρέας!!
Είμαι νέος στο forum και αν και έχω διαβάσει πολλά post και πήρα αρκετές πληροφορίες για τα guppies δεν έχω καταλάβει ένα πράγμα!!:confused:
Σε νεογέννητα guppies όταν λέτε να προσθέτουμε αλάτι πρέπει συγκεκριμένα να είναι από pet shop ή μπορούμε να ρίξουμε και μαγειρικό?Και αν ναί σε τι αναλογία?
Το ενυδριάκι που έχω τα μωρά είναι ένα 15L.

Ευχαριστώ!

PascM
03-02-07, 19:10
Εκτός από το αλάτι που αγοράζεις από το πετ κάνει και το χονδρό τυροκομικό ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΡΟΗΣ. η αναλογία είναι περίπου ένα γραμμάρειο ανα λίτρο! Ο φίλος halvas ως μαιτρ του είδους θα σου τα πει καλύτερα.

halvas69
04-02-07, 04:40
Thx προμηθευτάρα μου !
Λοιπόν, το αλατάκι δεν είναι μόνο για τα νεογέννητα, είναι μία καλή προσθήκη σε ενυδρεία με ζωοτόκα.
Η λύση είναι να προμηθευτείς αλάτι από κάποιο μαγαζί (για ενυδρειακή χρήση) ή να βρεις τυροκομικό αλάτι-καθαρό.
Σε περίπτωση που δεν βγάλεις άκρη μπορείς να περάσεις από τον σύλλογο μας στον Κορυδαλλό και τα παιδιά θα σου δώσουν να κάνεις την δουλειά σου.
Πέρσυ τους πήγα δωράκι, καμμία 150αριά κιλά, εμ δεν νομίζω να τελείωσε.

ΥΓ Oops το ξέχασα, ΔΕΝ θα βάλεις μαγειρικό αλάτι καθώς έχουν πρόσθετα ροής, κοινώς κάνε ότι λέει ο PascM :)

razor82910
04-02-07, 15:01
Παιδιά με κατατοπήσατε πλήρως.
Θα πάω από δευτέρα σε ένα pet shop να προμηθευτώ λίγο...
Σας ευχαριστώ!!!

jstiva
23-02-07, 14:35
Να κάνω και εγώ μια ερώτηση απολύτως διευκρινιστική στο θέμα, απευθυνόμενος κυρίως στον Halvas69 που είναι και από την "αγαπημένη" μου Πάτρα (περασα ως φοιτητής από εκεί)...

Σκέπτομαι να βάλω σε ένα ενυδρείο διάφορα ζωοτόκα (γκάπυ, πλάτυ, ξιφοφόρους, μόλλυ) μαζί με μερικά corydoras aenaus. Το αλατάκι εντάξει με τα γκάπυ, με τα υπόλοιπα τί γίνεται?

Και συνεχίζω.... Αν θεωρήσω ότι το αλατάκι δεν θα πειράξει τα ψάρια, σημαίνει ότι δεν έχουν πρόβλημα με περιβάλλον υψηλής σκληρότητας, σωστά?
ΘΑ πείραζε λοιπόν στο ενυδρείο μου να βάλω κοινές ασβεστολιθικές πέτρες και άμμο από παραλία (αφού πρώτα τα βράσω φυσικά)?
Τα corydoras τί κάνουν τότε? Ή καλύτερα να ρωτήσουμε τους ...γατοψαρηδάδες?

halvas69
23-02-07, 21:43
Σε μικρές ποσότητες το αλάτι δεν θα πειράξει ούτε τα corys, αλλά για την σκληρότητα στα γατόψαρα ρώτα καλύτερα στην ανάλογη θεματική ενότητα του Kostas G.