Επιστροφή στο Forum : ΚΙΧΛΙΔΕΣ ΣΕ 50 ΛΙΤ.
καλημέρα παιδιά κάποιες προτάσεις για κιχλίδες σε 50 λιτ?μου κίνησε το ενδιαφέρων ο Ζ_Χ από την κοπή τις πίτας για ταγκανικα νανοκιχλιδες και γιαυτό θα ήθελα την γνώμη σας για ποιο είδος και σε τι αριθμό.
ήδη έχω ένα ενυδρειο με labido και δεν μου φαίνεται να φεύγω γενικά από τις κιχλίδες
Λοιπόν......προτάσεις?????
neolamprologus brevis
και
neolamprologus multifasciatus
τα multi ειναι που εχω κι εγω, σε 40 λιτρα.
Και εγώ τώρα μετατρέπω ένα 60 λίτρο σε περιβάλλον mini-tanganyika.
neolamprologus multifasciatus,κογχύλια,Αμμος θαλλάσης και λίγες πετρούλες.
Πιστεύω να έχει πολλή ενδιαφέρων.
Είχα πάρει μερικά multifasciatus απο τον Mikenuke και τα είχα σε 60Lt...
Ωραίο σχήμα, έντονη προσωπικότητα, αλλα για να "δείξουν", θέλουν και αυτά τα λίτρα τους κανονικά... Πάντως ΑΞΙΖΟΥΝ! :smt023
Ναί κανονικά θέλεις 100 λίτρα,αλλά...
...l.occellatus επισης...
Είχα πάρει μερικά multifasciatus απο τον Mikenuke και τα είχα σε 60Lt...
Ωραίο σχήμα, έντονη προσωπικότητα, αλλα για να "δείξουν", θέλουν και αυτά τα λίτρα τους κανονικά... Πάντως ΑΞΙΖΟΥΝ! :smt023
ειχες?ελπιζω αυτο να μην σημαινει οτι τα ξεφορτωθηκες!
κοχύλια παιδιά που θα βρω?στην θεσσαλονικη ποιο μαγαζί πουλάει?
θα βρω εύκολα κάποιο από τα 2 ειδή που προαναφέρθηκαν?
άμμος θαλάσσης οκ.
πέτρες βρήκα από ένα ποτάμι μικρές τις χρειάζονται για κρυψώνες η απλά για το aquascaping?
στα κοχύλια από ότι διάβασα κρύβονται και κάνουν φωλιές.
και σε αριθμό π.χ. ποσά μπαίνουν απο το ειδοσ neolamprologus brevis
Αγοράζεις σαλιγκάρια και αφού τα μαγειρέψεις και τα φας....φτιάξε και μια ωραία σαλτσούλα...τα κελύφη τους τα βάζεις στο ενυδρείο .
Ακου τι σκέφτομαι για μένα.
Η αναλογία πρέπει να είναι 1Α-2-3Θ η 2Α-4,6Θ.
Αμμος περίπου 6-8 cm,πολλά κοχύλια(ειδικά αν υπάρχουν 2 αρσενικά)για να αποφύγουμε το πολλή σκάψιμο,λίγες πέτρες κρυψώνες(όχι ψηλές)γιά τα μικρά που θα προκύψουν και λίγα φυτά μακριά από τα κοχύλια.
κατανοητό απολύτως το όλο aquascaping Ζ_Χ.με τα κοχύλια τι θα κανείς θα αγοράσεις όπως λέει ο george θα τα κανείς μια ωραία σαλτσούλα και μετά βουρ μέσα?(που πουλάνε κοχύλια :confused::confused::confused::confused::confused: :confused: )μήπως θέλουν κάποια ειδικά κοχύλια μεγάλα για να χωράνε.καμιά 10αρια κοχύλια είναι καλά?
αυτού του είδους τα ψαριά μπορώ να τα βρω Θεσσαλονίκη?
Κοχύλια στο μάκρο σκέφτομαι να πάω η σε κανένα μεγάλο σουπερ μαρκετ.
Γιά πόσο μεγάλα να είναι σκέψου ότι το θυληκό είναι 2,5-3cm.
Πόσα ανάλογα με το πόσα αρσενικά θα βάλεις(όσα πιο πολλά τόσο πιο καλά).
Που θα βρείς τα είδη
http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=26
αλήθεια αυτα εδω κανουν η ειναι πολυ μεγαλα για αυτα τα ψαρακια....??
Γιατί παιδεύεσαι ; Πήγαινε στην αγορά και αγόρασε σαλιγκάρια ζωντανά από αυτα που τρώμε....απλό είναι !!
Για δες εδώ το ενυδρείο του Μιχάλη :
http://showcase.aquatic-gardeners.org/2005.cgi?&Scale=3&op=showcase&category=1&vol=-1&id=101
για τα ψαριά ακόμα έχουμε
πρώτα το aquascaping και το στρώσιμο του νερού.οπότε από αύριο ψάχνω για σαλιγκάρια και μαζεύω πέτρες και άμμο.
φιλε mikele το σκέφτηκα και εγώ αυτό αλλά αυτά που έχω σε 50 λιτ ενυδρειο είναι τεραστία.
Χρήστο συμφωνώ απολυτός οσο διαβαζω τοσο πιο ενδιαφερον αποκτουν :p
αλήθεια αυτα εδω κανουν η ειναι πολυ μεγαλα για αυτα τα ψαρακια....??
ε όσο να νε ειναι λιγο μεγαλα αλλα πόσο φυσικο νομιζεις θα μοιαζει ενα ενυδρειο γλυκου νερου με τετοια κελυφη....
ε όσο να νε ειναι λιγο μεγαλα αλλα πόσο φυσικο νομιζεις θα μοιαζει ενα ενυδρειο γλυκου νερου με τετοια κελυφη....
ναι εχετε δικαιο ειδα αυτα του μιχαλη και καταλαβα το σκηνικο και το πως ζουνε ....τα δικα μου ειναι τεραστια και δεν ταιριαζουν ....ζουνε μεσα σε αυτα η μονο για ζευγαρωμα......???
ναι εχετε δικαιο ειδα αυτα του μιχαλη και καταλαβα το σκηνικο και το πως ζουνε ....τα δικα μου ειναι τεραστια και δεν ταιριαζουν ....ζουνε μεσα σε αυτα η μονο για ζευγαρωμα......???
όχι είναι το σπιτι τους κατοικουν εκει;)
αν θες μια πιστη αναπαραγωγη του φυσικου τους περιβαλλοντος δες εδω, ειναι η καλυτερη σελιδα, μονο που δεν ειναι αγγλικα.Αλλα παλι η φωτογραφιες δεν χρειαζονται εξηγηση!
http://tanganyika-cichlids.com/multifasciatus.htm
αν θες μια πιστη αναπαραγωγη του φυσικου τους περιβαλλοντος δες εδω, ειναι η καλυτερη σελιδα, μονο που δεν ειναι αγγλικα.Αλλα παλι η φωτογραφιες δεν χρειαζονται εξηγηση!
http://tanganyika-cichlids.com/multifasciatus.htm
Οντως είναι φοβερή σελίδα και το καλό της είναι ότι γράφει στα γαλλικά :smt040
Μου φαίνεται ότι δέν θα βάλω καθόλου πέτρες,ένα χαλί απο κοχύλια όπως στο φυσικό τους περιβάλλον.
Ανυπομονώ...
ποσα ψαρακια θα βαλετε στο ενυδρειο...?
ενα ζευγαρι?
Χρήστο συμφωνώ απολυτός οσο διαβαζω τοσο πιο ενδιαφερον αποκτουν :p
Άντε κι'άλλοοοοοοοςςς.... Apostolis είπαμε!
γιαυτό το post λέω ότι έχει όντως ενδιαφέρων.Χρήστο δεν λένε τον Ζ_Χ??????? αν έκανα λάθος ζήτω συγνώμη
και η σελίδα πολύ κατατοπιστική όσων αφορά το περιβάλλον τους. ΑΛΛΑ...
Παιδιά έχω πρόβλημα όμως το αφεντικό του σπιτιού ( βλέπε ετέρων ήμισυ )δεν θέλει τέτοια ψαριά παρά μονό χρυσοψαρο Oranda.αλλιώς τρίτο ενυδρειο δεν μπαίνει στο σπίτι:mad: τι να ΚΆΝΩ???????????
να της πεις οτι ειναι σπανιο ειδος χρυσοψαρου απο την αφρικη.........
βεβαια πρεπει να κρυψεις το ποστ του gab τα βιβλια τα περιοδικα με κιχλιδες αν εχεις:D
Χρήστο με λένε,μάλλον μπερδεύτηκε λίγο ο αποστόλης
Παιδιά έχω πρόβλημα όμως το αφεντικό του σπιτιού ( βλέπε ετέρων ήμισυ )δεν θέλει τέτοια ψαριά παρά μονό χρυσοψαρο Oranda.αλλιώς τρίτο ενυδρειο δεν μπαίνει στο σπίτι:mad: τι να ΚΆΝΩ???????????
Αυτό πάλι τι κουφό είναι,ληγμένα παίρνει το αφεντικό?
(να δώσεις και σε μας λιγουλάκι).
Αυτό που σκέφτομαι για ψαράκια ταγκανικα στο 50 λιτ. είναι πιστεύω πιο ιδιαιτέρα και πολύ πιο ενδιαφέρων είναι η όλη διαδικασία το να δημιουργήσεις όχι ότι τα χρυσόψαρα είναι κάτι το υποδιαίστερο αλλά είμαι κιχλιδάς τι να κάνω αυτό το είδος με τράβηξε.έχω άδικο βρε παιδιά?
Apostolis? Ποιός Apostolis? :smt030-+10:smt035
Τώρα για το "έτερον ήμισι", ρώτα τον accnt που ηγείται τέτοιων "μεθοδεύσεων"... το μόνο που έχω να σου πώ είναι ΜΗΝ της ρίχνεις ΟΛΑ τα χαρτιά στο τραπέζι... θέσε χαμηλά τον πήχη γιατί δεν θα σου μείνει χρήμα ούτε για 20λιτρο! Όχι δωράκια Πράγες κλπ για ένα 50αράκι... θα χαλάσεις την πιάτσα!
georgetax απτι βλεπω μπηκες στο σωστο δρομο και οχι στα σουρτα φερτα απο σμηνοψαρα που ελεγες...:D αντε με το καλο!πολυ εντυπωσιακο ενα τετοιο τανκ εχω ψηθει και γω παρα πολυ!οσο για τη γυναικα πες της κανα ψεμα καντης και καμια μασκαρα δωρο και θα μαλακωσει η κρεβατομουρμουρα...:D :smt026
Γιωργάκη με απογοητεύεις... Κανονικά τη γυναίκα έπρεπε να την έχεις σήκω σήκω κάτσε κάτσε... Τώρα πέρα από την πλάκα αν αντέχεις τη γκρίνια δοκίμασε το... Το πολύ πολύ να σου φέρει το 50λιτρο κωλάρο!
Τελικά οι μόνες γυναίκες που μας καταλαβαίνουν είναι αυτές του GAB
:smt055 :smt055
Παιδιά δεν ξέρω για σας αλλά στη ηλικία που βρίσκομαι εγώ οι κοπέλες τρελένονται να έρχονται σπίτι να τους δείχνω το ενυδρείο μου... Φέτος έχω βρεί τη χαρά μου!!!!
thanosatha
30-01-07, 12:43
Παιδιά δεν ξέρω για σας αλλά στη ηλικία που βρίσκομαι εγώ οι κοπέλες τρελένονται να έρχονται σπίτι να τους δείχνω το ενυδρείο μου... Φέτος έχω βρεί τη χαρά μου!!!!
Ναι, ναι καπως ετσι ειναι...
Το προβλημα ειναι οταν ερχονται απροσκλητες για να δουν το ενυδρειο και εκεινη τη στιγμη ειναι στο σπιτι η κοπελα σου !...:smt075
Ναι, ναι καπως ετσι ειναι...
Το προβλημα ειναι οταν ερχονται απροσκλητες για να δουν το ενυδρειο και εκεινη τη στιγμη ειναι στο σπιτι η κοπελα σου !...:smt075
thanosatha κρύβε λόγια.... :D:D:D
αν είσαι ελεύθερος λες : δεν έρχεσαι από το σπίτι να σου δείξω την συλλογή των ενυδρείων μου.και τσιμπάνε οι κυρίες.οπότε Δημητράκη φοιτητής είσαι και σε βολεύει το ενυδρειο ε?????????:D
πάτησα πόδι τελικά έπειτα από :smt068:smt067:smt014:smt076:smt075:smt021 και θα δοκιμάσω για ταγκανίκες:smt038:smt038
Χρήστο αν βρεις σε παρακαλώ σαλιγκάρια σφύρα και από εδώ γιατί Σέρρες δεν βρήκα ούτε ρουθούνι από δαύτα.Παρά μόνο κάτι μικρά με διάμετρο 2-3 cm και δεν πιστεύω να χωράνε εκεί μέσα 2,5-3cm ψάρια.
καλα η σελιδα που εδωσε ο mikenuke μου ανατρέπουν το όλο σκεπτικό για to aquascaping.σαλιγκάρια άμμο και τίποτα άλλο τελικά
Παρά μόνο κάτι μικρά με διάμετρο 2-3 cm και δεν πιστεύω να χωράνε εκεί μέσα 2,5-3cm ψάρια.
μην εισαι σιγουρος τα δικα μου ( N.brevis) τα αρσενικα ειναι 6 cm και τα θυλ. 4cm και τα σαλιγκαρια που τους εχω τα περρισσοτερα εχουν διαμετρο 3 cm και χωρανε! αλλα ψάχνω και εγω μεγαλυτερα αλλα δεν βρησκω....:confused:
καλά πως?αφού το ψάρι είναι μεγαλύτερο από το σαλιγκάρι.πάντως πρέπει να βρούμε σαλιγκάρια.ποιος είναι για εξοχή???????:)
αν είσαι ελεύθερος λες : δεν έρχεσαι από το σπίτι να σου δείξω την συλλογή των ενυδρείων μου.και τσιμπάνε οι κυρίες.οπότε Δημητράκη φοιτητής είσαι και σε βολεύει το ενυδρειο ε?????????:D
πάτησα πόδι τελικά έπειτα από :smt068:smt067:smt014:smt076:smt075:smt021 και θα δοκιμάσω για ταγκανίκες:smt038:smt038
Γιώργο είσαι στο πνεύμα μου!!! Περιμένω να δω πώς θα πάει η προσπάθεια σου στο 50 λιτρο και αν είναι μπορεί να επιχειρήσω και εγώ κάτι παρόμοιο
καλά πως?αφού το ψάρι είναι μεγαλύτερο από το σαλιγκάρι.πάντως πρέπει να βρούμε σαλιγκάρια.ποιος είναι για εξοχή???????:)
δεν μπενουν ευθεια λυγίζουν και χωρανε. δες μια (οχι και τοσο καλη) φωτογραφια απο ενα δικο μου μεσα στο σπιτι του. (http://imageshack.us])http://img404.imageshack.us/img404/1493/picture032kx4.jpg
Δεν είναι και πολύ καθαρή η φωτογραφία αλλά αν κάνει αυτό που νομίζω είναι εκπληκτικό!
Πες,αγάπη πάμε θεσσαλονίκη για σαλιγκάρια :smt040
Σοβαρά τώρα,θα κατέβω το σάββατο στην αγορά(μοδιάνο),άν βρώ θα σου πάρω και για σένα.Πιστεύω κανα 30-40 κομμάτια(για τον καθένα) να κάνουμε δουλειά.
Μετά αν έρθεις την κυριακή στην έκθεση θα σου τα δώσω
Περιμενετε να βρεξει και μετα βγητε στην εξοχη να μαζεψετε σαλιγκαρια.
:p
Χρήστο αν βρεις είμαι μέσα και μου τα δίνεις στην συνάντηση.Αναμένω
Θα βγαίναμε στας εξοχάς αλλά δεν βρέχει stav:(
deMetrIs τα ψαριά σου έχουν κάνει σε τσίρκο το νούμερο με το κορίτσι λάστιχο?:p:p πως χωράνε τα άτιμα:confused:
τα σαλιγκάρια βοηθούν στην χημεία του νερού?δλδ έχουν την ιδιότητα να το κάνουν μαλακό η σκληρό?
δεν ξερω αλλά ξερω ότι οσο ποιο σκληρο ειναι το νερο τοσο πιο πολυ καιρο θα κανουν χωρις να "λιώσουν"
παιδιά προς το παρών θα σταματήσω το ενυδρειο με ταγκανικα για λογούς εργασίας.σας ευχαριστώ όλους για τις πληροφορίες και τις κρατώ για μελλοντική χρήση.ελπίζω μέσα στους επόμενους μήνες να ξανά ξεκινήσω.
Χρήστο εύχομαι να κανείς το ενυδρειο σου και να το παρουσιάσεις γρήγορα.και όταν βρω τον χρόνο να σου κλέψω ιδέες:p
Να υποθέσω ότι θα βάλεις χρυσόψαρο; :D
Blanch είσαι κακιά.;)θέλω πολύ ταγκανικα αλλά είδα ένα red cap oranda μεγάλο και έπαθα σοκ.πανέμορφο και το aquascaping του τύπου ήταν τέλειο.ένα μοπανι τυλιγμένο με ανουμπιες και πολύ λίγα φυτά ακόμα δεξιά και αριστερά με χαλαζιακη άμμο
προς το παρών σταματώ γενικά να σκέφτομαι τι και πως λόγο ότι θα λείπω αρκετές ημέρες τις εβδομάδας και δεν έχω χρόνο να ασχοληθώ.όταν με το καλό τελειώσουν οι δουλειές μου το ξανά σκέφτομαι.
αλλά λες να ασχοληθώ με χρυσοψαρο?:rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:
Που να δεις κάτι φωτό που θα σου στείλω σύντομα -+9 Σε βλέπω με χίλια για κρύου νερού!!!! :D :D :D
στειλε καμιά σε παρακαλώ να δω τι παίζεται.θα το εκτιμούσα:p
http://i142.photobucket.com/albums/r106/PascM_Watter-Stories/CIMG0056.jpg
Για να δούμε .....
Και εξακολουθώ να είμαι πολύ κακιά! :D :D :D
Επιχείρηση ανεύρεσης σαλιγκαριού τελείωσε,
http://img49.imageshack.us/img49/2487/img21323gc0.jpg (http://imageshack.us)
αυτήν την στιγμή αποτελείται απο βούτυρο,αλάτι,πιπέρι και κάποια κρέμα,θέλει κανείς να αδειάσει το μέσα?
Λιγο βουτυρακι στο τηγανι, σκορδο ψιλοκομμενο προαιρετικα, και αδειαζει.
Χρήστο βρήκες τελικά ε?ποσό μεγάλα είναι?μου άνοιξες την όρεξη να περάσω μια βόλτα:p:p?
κοιταξτε τι βρηκα στο ebay (http://cgi.ebay.co.uk/Escargot-Empty-Shells-36-Very-Large-Snail_W0QQitemZ290075805975QQihZ019QQcategoryZ1431 2QQrdZ1QQssPageNameZWD1VQQcmdZViewItem#ebayphotoho sting)
Γειά,
το άνοιγμα είναι περίπου 2-2,5cm,το μήκος στην ευθεία είναι 4cm(άν το πάρω και το ισιάξω θα βγεί περίπου 6cm.Νομίζω ότι θα είναι καλό.
κοιταξτε τι βρηκα στο ebay (http://cgi.ebay.co.uk/Escargot-Empty-Shells-36-Very-Large-Snail_W0QQitemZ290075805975QQihZ019QQcategoryZ1431 2QQrdZ1QQssPageNameZWD1VQQcmdZViewItem#ebayphotoho sting)
ωραίος :p:p:p άραγε τρώγονται?:D
Aκριβως την ιδια ποικιλια σαλιγκαριου εχω κι εγω στο ενυδρειο μου, τα πηρε η γιαγια μου απο μια λαικη στη θεσσαλονικη.
Aκριβως την ιδια ποικιλια σαλιγκαριου εχω κι εγω στο ενυδρειο μου, τα πηρε η γιαγια μου απο μια λαικη στη θεσσαλονικη.
Ωραία τότε θα μας κάνει δουλειά.
:smt026 :smt026 :smt026
Γειά,
το άνοιγμα είναι περίπου 2-2,5cm,το μήκος στην ευθεία είναι 4cm(άν το πάρω και το ισιάξω θα βγεί περίπου 6cm.Νομίζω ότι θα είναι καλό.
τι εννοείς με το να το ισιάξεις?
τα σαλιγκάρια είναι ήδη στον φούρνο και ετοιμάζονται για γεύμα.οποίος θέλει ας περάσει:p
αληθεια τι διατροφικεσ συνηθειεσ εχουν τα συγκεκριμενα ψαράκια
neolamprologus multifasciatus?
Στη λιμνη τρωνε ζωοπλαγκτον που φερνουν τα ρευματα, και λαρβες κουνουπιων που τυχαινει να πεσουν κοντα.
Αρτεμια - δαφνια - και σε λιγοτερο βαθμο σκουληκι, και μια καλη τροφη flakes.
Ετοιμο το περιβάλλον
http://img130.imageshack.us/img130/8633/img4408wb4.jpg (http://imageshack.us)
http://img412.imageshack.us/img412/4271/img4414jw3.jpg (http://imageshack.us)
http://img67.imageshack.us/img67/6174/img4416gb5.jpg (http://imageshack.us)
Απο της τρείς μεριές που θα φαίνεται.
μπράβο ρε Χρήστο.ωραίο,είσαι σε στρώσιμο τώρα?ποτέ θα μπουν οι νέοι κάτοικοι?????????θέλω να δω πως θα μπαίνουν μέσα τα ψάρια:confused::confused::confused:
Χρηστο δυο πραγματα.
Βγαλε οσο χαλικι μπορεις, ακουμπα τις πετρες στον πατο του ενυδρειου, και ριξε μετα το χαλικι. Μιλαμε για επιστημονες στο σκαψιμο και μπορει καποια πετρα να μπαταρει και να κανει ζημια.
Θελει μερικες πετρες ακομα σε μια (η και στις δυο καλυτερα) γωνια του ενυδρειου, να εχουν ενα σημειο αναφορας τα ψαρια, και να κρυφτει κανενας κυνηγημενος.
Αφησα το καινούργιο φίλτρο σε ένα ενυδρείο που γυρνούσε για 15 μέρες και έχει δύο μέρες που το ξεκίνησα.το νεράκι είναι λίγο(ελάχιστα)θολό.
NO3 5-10
NO2 0
GH 16
KH 15
PH 8
Νομίζω είμαι ok.
Η άμμος είναι 6-7 cm και για της πέτρες με περιορίζει ο χώρος τόλις,ακόμα δέν θα τα βάλω να δώ μήπως μπορώ να ταιριάξω καμιά πέτρα χωρίς να το φορτώσω.
Αμα τα δεις πως σκαβουν και πως μετακινουν τα σαλιγκαρια, θα καταλαβεις οτι 6-7 εκ. δεν λεει τιποτα.
Αν εχεις βαλει στρωμενο φιλτρο δυο μερες τωρα σε αδειο ενυδρειο, θα πρεπει να ριχνεις λιγη τροφη, αλλιως θα ξεστρωσει πολυ γρηγορα.
τι φίλτρο είναι αυτό Χρηστο?το δικό μου είναι εσωτερικό και πιάνει παρά πολύ χώρο με αποτέλεσμα να τα έχω πάρει και να θέλω να το βγάλω
Το φίλτρο είναι 2208 eiehm με ένα καλαθάκι παραπάνω(σφουγκάρι+300ml substrat pro) και έχω βάλει valisneria γιά να το καλύψει και γύρω πέτρα για να μήν το ξυλόσουν.
Θα αναλάβω αν είναι την εισαγωγή για μία εβδομάδα για να ρίξω καθημερινά λίγη τροφή και μάλλον θα πρέπει σε ύψος να αυξήσω τον όγκο της πέτρας γιατί στο πλάτος είμαι οριακά.
Γιώργο 20 σαλιγκάρια και είσαι στο όριο.
Χρήστο 40 λιτ έχω. οπότε δεν θα είναι πολλά τα 20?μου άρεσε το φίλτρο και είναι καλή επιλογή για να κερδίσω πολύ χώρο το σκέφτομαι να το χτυπήσω μπας και βάλω κανένα σαλιγκάρι παραπάνω
Χρηστο, χοντρη μου φαινεται η αμμος...νομιζω πρεπει να ερθεις να δεις το δικο μου για να καταλαβεις.
Αν το κανεις σε αυτο το στιλ που το εχεις τωρα, χωρις πετρες, εγω θα εβαζα πολλα σαλιγκαρια, να γινει οπως στις φωτο του βυθου, αλλιως με τοσα λιγα θα προτεινα να πας στο στυλ του δικου μου, οπου εχω στην πλατη και στις γωνιες πετρες σε μεγεθος γροθιας μεσο ορο.
Χρηστο, χοντρη μου φαινεται η αμμος...νομιζω πρεπει να ερθεις να δεις το δικο μου για να καταλαβεις.
Αν το κανεις σε αυτο το στιλ που το εχεις τωρα, χωρις πετρες, εγω θα εβαζα πολλα σαλιγκαρια, να γινει οπως στις φωτο του βυθου, αλλιως με τοσα λιγα θα προτεινα να πας στο στυλ του δικου μου, οπου εχω στην πλατη και στις γωνιες πετρες σε μεγεθος γροθιας μεσο ορο.
Απλώς σκέφτομαι ότι θα είναι τρία και 20 κοχύλια τουλάχιστον προς το παρόν θα είναι αρκετά για να κρύβονται τα θυληκά του.
Ισως καμία πέτρα ακόμα και στην πρώτη αναπαραγωγή να βάλω και άλλα κοχύλια.
Μήν ξεχνάς πρέπει να τους βλέπω γιά να βγάλουμε και καμία φώτο :D .
Παρ ολο που μπορουν να κρυφτουν στα κοχυλια, οσα βρισκονται τριγυρω μπορει να θεωρηθουν "μια" περιοχη, και να καθεται ο κυνηγων ωρες εξω απο το κοχυλι που κρυφτηκε ο κυνηγημενος. Μερικες πετρουλες να ψηλωσουν λιγο οι γωνιες δεν θα βλαψουνε.
Νομιζω φιλε πως εχουν δικιο ο Τολης και ο μιχαλης.Πρεπει να προσθεσεις κανα δυο πετρες στις δυο γωνιες, εστι θα κρυφτει και το φιλτρο σου και θα φαινεται και αισθητικα ποιο ομορφο γιατι θα παρει και βαθος..:p:p:p;)
Γειά,
έβαλα άλλα 24 σαλιγκάρια(είναι καλύτερα τώρα),το κακό είναι ότι δέν έχω ίδιο χρώμα πέτρας,θα ψάξω.
Και για το φίλτρο γ αυτό έβαλα την βαλισνέρια για να μου το καλύψει(πιστεύω σε κανα μήνα που θα μεγαλώσει).
Το κακό είναι ότι είναι διαπερές και γ αυτό πρέπει να ταιριάξει η διακόσμηση με τέτοιο τρόπο ώστε να δίνει ωραίο οπτικό αποτέλεσμα από οποιο σημείο το κοιτάξεις.
Παρ ολο που μπορουν να κρυφτουν στα κοχυλια, οσα βρισκονται τριγυρω μπορει να θεωρηθουν "μια" περιοχη, και να καθεται ο κυνηγων ωρες εξω απο το κοχυλι που κρυφτηκε ο κυνηγημενος. Μερικες πετρουλες να ψηλωσουν λιγο οι γωνιες δεν θα βλαψουνε.
Ουσιαστικά εννοείς να δημιουργήσω κάποιες ζώνες με της πέτρες,μία κεντρική ζώνη με τα περισσότερα κοχύλια και δύο ζώνες με κάποια κοχύλια που θα χρησιμέψουν σάν καταφύγιο στη επιθετικότητα του αρσενικού.
:smt048
Εγώ είχα βάλει μία μακρόστενη τραγάνα που χώριζε ουσιαστικά σε 2 περιοχές το ενυδρείο και πάνω απο 30 κοχύλια συνολικά... είχα μέσα σε 3 μήνες πάνω απο 25 ψαράκια-γέννα (multifasciatus) τα οποία έπιαναν το καθένα το κοχύλι του... Για τάισμα, τριμμένο flake είναι μια χαρά... γουστάρουν όμως ΨΙΛΗ άμμο... σαν αλέυρι και συχνές αλλαγούλες (20% κάθε 3 μέρες με "προετοιμασμένο" νερό)! ;)
http://s20.photobucket.com/albums/b204/ApostolisAquarium/60lt%20Tanganyika/?start=0
πολύ ωραίο μου αρεσε Apostolis.όταν θα το κάνω ειλικρινά το μονό πράγμα που θέλω να δω είναι να σηκώνουν το σαλιγκάρι ,να το μεταφέρουν, να το θάβουν και το πως μπαίνουν μέσα.:rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:
πολύ ωραίο μου αρεσε Apostolis.όταν θα το κάνω ειλικρινά το μονό πράγμα που θέλω να δω είναι να σηκώνουν το σαλιγκάρι ,να το μεταφέρουν, να το θάβουν και το πως μπαίνουν μέσα.:rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:
Εγώ δεν τα είδα ποτέ να σηκώνουν το σαλιγκάρι και δεν ξέρω αν το κάνουν... πάντως κάτι άλλα μικρά "κωνικά" που πλησίαζαν καμια φορά στο φωλιά τους, τα ΞΑΠΟΣΤΕΛΝΑΝ... τα έπερναν στο στόμα και τα έφτυναν 20-30 εκ απο τη φωλιά τους! Στο θάψιμο και στο ξεθάψιμο πάντως, είναι ΜΑΣΤΟΡΕΣ! Το αρσενικό μου έδωσε την εντύπωση οτι θάβει όσο περισσότερα ΚΑΛΑ σαλιγκάρια μπορεί και τα ξεθάβει όταν βρεί κάποιο καινούριο θυληκό (της αγοράζει μεζονέτα!) Τώρα το πώς μπαίνουν μέσα, θα ΠΑΘΕΙΣ πλάκα! Πιό γρήγορα και απο το μάτι!:smt119 :smt055
Εγώ δεν τα είδα ποτέ να σηκώνουν το σαλιγκάρι και δεν ξέρω αν το κάνουν... πάντως κάτι άλλα μικρά "κωνικά" που πλησίαζαν καμια φορά στο φωλιά τους, τα ΞΑΠΟΣΤΕΛΝΑΝ... τα έπερναν στο στόμα και τα έφτυναν 20-30 εκ απο τη φωλιά τους! Στο θάψιμο και στο ξεθάψιμο πάντως, είναι ΜΑΣΤΟΡΕΣ! Το αρσενικό μου έδωσε την εντύπωση οτι θάβει όσο περισσότερα ΚΑΛΑ σαλιγκάρια μπορεί και τα ξεθάβει όταν βρεί κάποιο καινούριο θυληκό (της αγοράζει μεζονέτα!) Τώρα το πώς μπαίνουν μέσα, θα ΠΑΘΕΙΣ πλάκα! Πιό γρήγορα και απο το μάτι!:smt119 :smt055
Απόστολε με πόσα ξεκίνησες και ποιά ήταν η αναλογία(αρσενικό+θυληκό)?
Χρήστο είσαι έτοιμος?εγώ προμηθεύτηκα πέτρες αύριο παίρνω άμμο και μετά είμαι έτοιμος.
Ναί,είμαι έτοιμος.
Αύριο αν όλα πάνε καλά θα τα βάλω.
Τελικά δέν θα βάλω άλλη πέτρα,γιατί θα έχω ένα κυρίαρχο αρσενικό.
Απλώς έχω βάλει περίπου 50 κοχύλια.
τι αναλογίες θα έχεις?α-θ?
1 α- 2θ,άρα λογικά ΚΑΙ θεωρητικά δέν θα έχω πρόβλημα.
Θα δείξει.
το ετοίμασα παιδιά τώρα για να συντηρήσω τα βακτηρίδια να ρίχνω καθημερινά λίγο τροφή η αμμωνία?
Λίγο φαγητάκι κάθε μέρα θα σου κάνει δουλειά.
το ιδο ειναι βασικα και μια σταγονα αμμωνια να ριχνεις αλλα καλυτερα τροφουλα να μην σου πεσει και παραπανω αμμωνια οπως την επαθα και γω :( :D
άρε Κώστα μου έπεσε λίγο παραπάνω 3 σταγόνες αντί μια που ήθελα και να τώρα 2 μέρες μετράω αμμωνία 1.το μπόλι μάλλον δεν έπιασε.:(:(:(
ετσι την επαθα και γω παρε τον υαλοβαμβακα απο το στρωμενο στιφτον μεσα στο μικρο στηψε και τα σφουγγαρια να γινει καφε το νερο βαλε και τη θερμοκρασια στους 32 και σε δυο μερες θα ναι οκ μετα φτιαχνεις τη θερμοκρασια και βαζεις ψαρια!
ετσι θα κάνω.είχα στύψη και τα σφουγγάρια και έβαλα και το μακαρόνι που έτρεχε στο άλλο για 1 μηνά.καλά ούτε ένα δευτερόλεπτο εκτός νερού δεν ζούνε?3 μέρες έχει που τα έστυψα μέσα στο καινούργιο να το ξανακάνω??????θα έχει μείνει τίποτα?
Για να μην ανοίγω καινούριο θέμα ποστάρω και εγώ εδώ....
Συγχωρήστε με για την επιμονή μου αλλά θέλω να είμαι όσο το δυνατό πιο σίγουρος για αυτά που κάνω.
Εχουμε και λέμε ενυδρείο 60Χ30Χ30 με εξωτερικό φίλτρο ΕΗΕΙΜ.
Λάμπα 18W της Sera (λίγο μεγάλη μου φαίνεται για ενυδρείο χωρίς φυτά αλλα που να την αλλάζω τώρα...)
Πετρούλες ωραιότατες ασβεστολιθικές από τα Κανάκια Σαλαμίνας(αφού καθαριστούν καλά καλά)
Αμμος ψιλή λευκή αγορασμένη από το pet shop (Εχουν μήπως οι μάντρες οικοδομών για να κάνω και οικονομία? :p )
Ψαράκια ο Νidal μου σύστησε lamprologos Occelatus (occelatus το θυμάμαι καλά για το πρώτο το lamprologos έχω αμφιβολίες...) λέω για 5-6 σε αριθμό...
Φόντο απομίμηση πέτρας - έχω δει κάτι τέτοιο σε ενυδρεία Juwel.
Και τέλος Κοχύλια από αυτά τα μεγάλα τα Κρητικά σαλιγκάρια που κυκλοφορούν στην αγορά του Πειραιά...Θα κάνω και την ωραία σαλτσούλα...
Μου διαφεύγει κάτι? Καμμιά ιδέα να μειώσουμε το κόστος ή να φτιάξουμε κάτι καλύτερο? Ξέρει κανείς που μπορώ να βρω τέτοια ψάρια?
δεν ξερω ποιος μπορει να φερει ή εχει φερει αλλα δεν θα τα βρεις και τοσο ευκολα....
υπαρχουν καποια μελη που εχουν κανει αναπαραγωγες σε neolamprologus multifasciatus ( αν θυμαμε καλα ) για κανε μια αναζητηση...
μια παρατηρηση σε τοσα λιγα λιτρα 5-6 ατομα απο shelldwellers ειναι οριακα εως απαγορευτικα .....
ειχα παλια οσελεατους σε 100 λιτρα 6-7 ατομα για 2 χρονια και να σκεφτεις
η διαμονη μεταξυ τοσων ατομων δεν ηταν και πλεον καλυτερη ....
Ενα τυχαίο αριθμό είπα... και 4 να βάλω αρκετά μου είναι... Το θέμα είναι να τα βρούμε και να φτιάξουμε ένα ωραίο ενυδρείο....
Φόντο απομίμηση πέτρας - έχω δει κάτι τέτοιο σε ενυδρεία Juwel.
Θα σου έλεγα να το αποφύγεις τελείως από θέματα αισθητικής (ειδικά αυτά της Juwel) και από θέμα καθαρίσματος (από πίσω του)...
Οπως είπε και ο σύνδρομος, θα πρέπει να ελέγξεις λιγάκι τον πλυθησμό που θέλεις να βάλεις.
Για να μην ανοίγω καινούριο θέμα ποστάρω και εγώ εδώ....
Τέλος, δεν είναι εύλογο να κάνεις 'πειρατεία' σε άλλων τα πόστ, άνοιξε δικό σου να μπορείς και να το παρακολουθείς καλύτερα ;)
Γειά,
εγώ θα σου πρότεινα να προσέξεις τον αριθμό και το φύλο που θα βάλεις μέσα γιατί τα λίτρα σου είναι οριακά.
Και στο θέμα της διακόσμησης άμμο,πετρούλα και κοχύλια ανάλογα και με το είδος που θα βρείς βέβαια(άλλες ανάγκες ο neolamprologus multifasciatus και άλλες ανάγκες ο neolamprologus brevis κτλ).
όπως Χρήστο ποίες είναι οι σημαντικές διαφορές τούς?αυτών των δυο ειδών που αναφέρεις?
Τέλος, δεν είναι εύλογο να κάνεις 'πειρατεία' σε άλλων τα πόστ, άνοιξε δικό σου να μπορείς και να το παρακολουθείς καλύτερα ;)
ωραιο αυτο ...
όπως Χρήστο ποίες είναι οι σημαντικές διαφορές τούς?αυτών των δυο ειδών που αναφέρεις?
Ο brevis αναπαράγεται σε κοχύλι άλλα θέλει και την πέτρα για προστασία(όπως και τα μικρά του).
Ενώ ο multifasciatus ζεί και αναπαράγεται σε κοχύλι και τα μικρά του ζούν σε κοχύλια και κάτω απο αυτά φτιάχνοντας μικρά τούννελ .:D
Ο μικρός μου (1,5cm) έσκαψε σε λίγες ώρες μία τρύπα με διάμετρο 3-4cm και βάθος 4-5 cm.
Απίστευτο.:smt108
"Πειρατεία" :confused: ? Ζητώ συγγνώμη αν το βλέπεις έτσι... Εγώ απλά το είδα "οικονομία" δημοσιεύσεων στο forum, μια που αυτό που ήθελα να ρωτήσω ήταν πολύ "ίδιο" με το θέμα που είχε τεθεί εδώ.
Αν δηλαδή ακούσεις μερικούς φίλους σου να συζητούν κάτι που σε ενδιαφέρει και σένα και μπεις και εσύ στην συζήτηση είναι "πειρατεία"?
Η μέχρι τώρα εμπειρία μου πάντως σε άλλα φορουμ λέει ότι δεν ανοίγεις άλλο ίδιο θέμα, αν εδώ ισχύουν διαφορετικές συνήθειες τότε mea culpa...
Οσο αφορά τον αριθμό των ψαριών τώρα να πω ότι θέλω να αναπαράγω αυτό ακριβώς που λέει εδώ http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/lamprologus_ocellatus.htm μια που η εμπειρία μου είναι τέτοια που δεν μου επιτρέπει να ξεφεύγω (προς το παρόν τουλάχιστον...) από μη "πεπατημένους" δρόμους
Η μέχρι τώρα εμπειρία μου πάντως σε άλλα φορουμ λέει ότι δεν ανοίγεις άλλο ίδιο θέμα
συμφωνω και γω...
και αλλωστε ειναι πολυ καλο για καποιον νεο που θελει να φτιαξει κατι αναλογο..
θα μπει σε ενα θεμα και θα διαβασει οτι χρειαζετε
Φαντάζομαι πλάκα θα έκανε.:smt036
Πάρτε μια φώτο για να χαλαρώσουμε
http://img206.imageshack.us/img206/7703/img4824pf6.jpg (http://imageshack.us)
Ειμαι εθισμένος τελικά
:smt106 :smt106 :smt106 :smt106
ρε συ χρηστο..εχουν τοσο ομορφα χρωματα ή ειναι η μηχανη σου τοσο καλη που τα δειχνει τοσο εντυπωσιακα?
Να σου πώ της μέχρι τώρα εντυπώσεις μου.
Χρώματα δέν μπορώ να πώ οτι έχει φοβερά(τα ματάκι του είναι μπλέ το σώμα του έχει ένα ανοιχτό γρι χρώμα που το διαπερνούν κάθετες μπειζ γραμούλες),το σχήμα του είναι πολύ ωραίο.
Τα έχω μία εβδομάδα και έχω παρατηρήσει οτί τα θυληκά έχουν μία τυπική σχέση μεταξύ τους,έχουν πιάσει απο ένα μέρος και περιμένουν τον πασά να περάσει.
Είναι αρκετά στρεσαρισμένα(με το παραμικρό μπαίνουν στα κοχύλια τους)αλλά μεταξύ τους δέν μαλώνουν.
Με προβληματίζει το ταίσμα γιατί όταν έρθει μπροστά τους το φαι το τρώνε,εάν πάει παραπέρα δέν το ακουμπάνε και μένει κάτω.
Θεωρώ ότι είναι θέμα χρόνου να αρχίσουν να κυκλοφορουν πιο άνετα και να τρώνε πιο καλά.
Πάντως στα λίτρα μου μόνο ένα αρσενικό και θα το πώ νόμος.
Τώρα η φώτο είναι πολύ καλή αλλά την έχω μάθει τόσο καλά που η ποιότητα της φωτο βγαίνει πακέτο πλέον και όχι μόνη της.:D
τι τους ταιζεις?εγω τους ειχα πολυ καλομαθημενους, μονο Dr. Basleers τρωνε, και αραια και που κανα φιλαρακι, οντως οταν ειναι στρεσσαρισμενα δε πανε να μαζεψουν τροφη απο κατω, οταν ειναι σε φυσιολογικες συνθηκες τρωνε πιο γρηγορα και δε μενει πολυ κατω. απο κει και επειτα αναλαμβανουν τα σαλιγκαρια να καθαρισουν τα απομειναρια.
Γειά σου Μιχάλη :D
Τους ταίζω φιλαράκι μέχρι τώρα,αλλά πές μου τι να πάρω γιατί θα πεινάσουν στο τέλος.
Μιχάλη πές μου σε παρακαλώ και στα μωράκια που μόλις είδα τι θα δώσω
-+9 -+9 -+9 -+9
:smt038:smt038:smt038:smt038 μπραβο!!!!!!!!!!
να και η πρωτη γεννα!!!:smt040:smt040
Πεταξου μεχρι τον Γρηγορη στην Αρχαιολογικου μουσειου και παρε τροφη, Dr. Basleers, το μικροτερο μεγεθος κοκκου, και ταιζε απο αυτο. Μη παρεις μεγαλο κουτι. παρε ενα μικρο, οχι το μικροτερο, το αμεσως επομενο.
τιποτα αλλο...εγω ποτε δεν ταισα κατι ειδικο, για να κρατησω μωρα.
Τωρα αν εσυ θες να παιδευτεις ή να κανεις παραγωγη για εμποριο!Υπαρχουν τροφες για μωρα, αλλα δε χρειαζεται, μη βιαζεσαι.
Ρε τι αρσενικο σου δωσα ρε! 3 κιλα @@!!!!!! Χαχαχαχα
Ασε με τσίγκινο σώβρακο περνάω μπροστά απο το ενυδρείο πλέον,δέν παίζετε.:D
http://img100.imageshack.us/img100/3521/p1010084yi0.jpg (http://imageshack.us)
Το άνοιγμα του κοχυλιού είναι 2cm
:smt041:smt041:smt041:smt041:smt041 μπράβο Χρήστο συγχαρητήρια.άντε ετοιμάστηκα έστρωσα και είμαι σε λίγες μερε4σ έτοιμος.ζηλεύω θέλω και εγώ.:cool::cool::cool: ποσά μωρά έχεις τελικά?
Μιχάλη τι σαλιγκάρι έχεις μέσα για οδοκαθαριστή??????????
Εχω μερικα Zebra Snail ξεκινησα με 4-5 και μου εμειναν κανα 2, η αληθεια ειναι οτι μετανιωσα οταν τα εβαλα.το πρασινο που ειχε πιασει σε ολες τις πετρες και τα κοχυλια ηταν πιο ωραιο απο το καθαρο που ειναι τωρα.
Προσφατα εβλεπα και τις παλιες φωτο προ ζεμπρα και παλι νοσταλγουσα!
Να δουμε πως θα σε βολεψουμε και σενα τωρα με κατοικους...
Δεν μου τα φέρνεις την Κυριακή αν δε τα θέλεις ; ;)
Μπα, μαλλον τα θελω...φοβαμαι μην μετανιωσω αν τα βγαλω.
Τα συγχαρητήρια και από εμένα για την γέννα... Ζηλεύω.....:mad:
Το θέμα είναι ότι υποψιάζομαι οτι ήρθε μαζί με τους άλλους.
Εχω δεί μόνο ένα,καμία θυληκιά δέν φυλάει το κοχύλι που βρισκεται(ενώ υποθετικά γεννάει,μετα απο τρείς μέρες τα αβγά σπάνε και μέχρι να κολυμπήσουν μόνα τους η μάνα κάθεται πάνω απο το κοχύλι και τα φυλάει)
Αυτό δέν φαίνεται να είναι μίας εβδομάδος,άρα μάλλον ήρθε παρέα στην μεταφορά.
Να δουμε πως θα σε βολεψουμε και σενα τωρα με κατοικους...
δες τι έχεις το αρσενικό μας ζορίζει και μακάρι να βρεις και από ότι κατάλαβα το βαρβάτο τον άντρα τον βαρύ τον πήρε ο Χρήστος:D:D:D
neolamprologus brevis
ή
neolamprologus multifasciatus
παιδιά οποίος βρει άκρη για να βρω τέτοια ψάρια ας σφυρίξει:smt034:smt034:smt034
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.