PDA

Επιστροφή στο Forum : Αλγη και Flourish excel


abrous
27-01-07, 09:57
Καλημερα σε ολους,
Στην προσπαθεια μου να καταπολεμησω την αλγη σκεφτηκα να δοκιμασω και το Flourish Excel σε overdose οπως διαβασα σε πολλα post. Η ερωτηση μου ειναι η εξης : κατα την διαρκεια αυτης της "θεραπειας" τι κανω με τα υπολοιπα λιπασματα ? Αυτη τη στιγμη βαζω καθημερινα :

- 2ml flourish potasium
- 0.4 ml iron
- 0.15ml Fleet enema (γιατι δεν εχω καθολου φωσφωρικα)
- 0.8ml Flourish Nitrogen (ουτε νιτρικα ειχα)
- 0.2ml Flourish λιπασμα

Τα λιτρα ειναι 125, πυκνοφυτεμενο με Ceratophilum,Cabomba,Anubias,Bacopa monieri,Alternanthera cardinalis, Micranthemum,Elodea,Echinodorus blecheri,alternanthera colorata,hygrophyla polysperma,Valisneria, και Hemianthus calitrichoeides "cuba". Ο φωτισμος ειναι 4 Χ 18 W 9 ωρες και 1Χ18 11 ωρες. CO2 με μπουκαλα και controller. pH στο 6.8 (το κατεβασα απο 6.9 την τελευταια εβδομδα ) .Ο ρυθμος αναπτυξης των φυτων ειναι ΤΡΕΛΛΟΣ αλλα η αλγη παραμενει. Πρεπει να αλλαξω κατι απο τα παραπανω κατα την διαρκεια εφαρμογης του Excel ? Για ποσο διαστημα πρεπει να βαζω EXCEL σε αυτη την δοσολογια ?

netblues
27-01-07, 10:12
Τι ειδους αλγη εχεις που επιμενει?
Τι ΚΗ εχεις?, και τι αλλαγες νερου κανεις?
Γενικα κατα το overdose με excel ταιζεις τα φυτα κανονικα...

tsikis
28-01-07, 00:01
Εγω εξουδετέρωσα την άλγη με το που εμφανιστηκε σε 7-8 ημερες με το EXCELάκι..
1,5ml κάθε μέρα...45 λίτρα...
Τη λίπανση δεν τη σταμάτησα..Συνέχιζα κανονικά....

Αλγη δεν ξαναεμφανίστηκε (2 μήνες τωρα)

abrous
28-01-07, 10:44
Το ΚΗ ειναι 6 (με το τεστ της Tropic Marin). Νερο αλλαζω σχεδον καθημερινα 4-8 λιτρα εδω και 2 μηνες και το Σαββατο περιπου 40. Απο τις αλλαγες νερου δεν εχω δει καμμια βελτιωση. Η αλγη που εχω πρεπει να ειναι διαφορετικα ειδη.
Η πιο ενοχλητικη ειναι πρασινη σκουρα κοντοτριχη (δειχνει μαυρη αλλα στο φως ειναι τελικα πρασινη) που πιανει κυριως πανω στις Vallisneries στις Bacopa monieri και στις anubias και δεν βγαινει με τιποτα.Εχει μηκος κατω απο 1cm .Καποια απο τα φυτα που μπορω να βγαλω ευκολα οπως τις Anubies τα βαζω κατα διαστηματα μεσα σε διαλυμα Υπερμαγγανικου καλιου που καιει την αλγη και την κανει μωβ. Ενα αλλο ειδος αλγης που εντοπιζω κυριως πανω στο Hemianthus calitrichoeides "cuba" ειναι πρασινη ανοιχτοχρωμη τριχοειδης αλλα με μεγαλο μηκος. Αφαιρειται καθως δεν ειναι κολλημενη πανω στο "cuba" αλλα μπλεγμενη αναμεσα στα φυλλα του σαν τριχα.
Ξεκινησα το Excel με δοση διπλη απο την αναγραφομενη.Δηλ την πρωτη μερα εβαλα αντι 3, 6 καπακια (6Χ5ml) και τωρα βαζω καθε μερα 5ml. Κανω καλα ?? Υπαρχει περιπτωση η υπερδοσολογια να κανει κακο στα ψαρια ?

netblues
28-01-07, 16:50
Μεχρι και Χ3 δεν υπαρχει προβλημα. Το excel δεν κανει τιποτε με την πρασινη τριχοειδή.
Θα ελεγα να δοκιμασεις την μεθοδο του estimative index
http://www.aquaticplantcentral.com/forumapc/science-of-fertilizing/15225-estimative-index-dosing-guide.html

abrous
06-02-07, 09:53
Κατι το οξυζενε κατι το Excel, η αλγη εφυγε - ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ. Εμεινε μονο η πρασινη με πολυ κοντη τριχα στο αναγλυφο φοντο (που δεν με πειραζει καθολου) και αυτη σε πολυ μικρη ποσοτητα. Βαζω Excel εδω και 11 μερες.
Για ποσο μπορω να συνεχισω το overdose ? Αν το σταματησω να συνεχισω να βαζω Excel σε κανονικη δοσολογια ?