Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Άνοδος pH

gleboukas
26-01-07, 12:00
πως μπορω να ανεβασω το ph γιατι εχω 6.8 και scalaria μου μαλλον απο οτι εχω διαβασει θελουν 7 με 7.5

PascM
26-01-07, 12:03
Σοδίτσα?

thanosatha
26-01-07, 12:25
αληθεια πως μπορω να ανεβασω το ph γιατι εχω 6.8 και scalaria μου μαλλον απο οτι εχω διαβασει θελουν 7 με 7.5
To 6.8 για τα σκαλαρια ειναι οτι πρεπει!

Apostolis
26-01-07, 12:27
To 6.8 για τα σκαλαρια ειναι οτι πρεπει!

Σωστός! Και ακόμη χαμηλότερο για αναπαραγωγή...!

thanosatha
26-01-07, 12:29
Σωστός! Και ακόμη χαμηλότερο για αναπαραγωγή...!
Τα βρηκαμε λοιπον!
(Για αναπαραγωγη οχι πανω απο 6.5)

Zorba_The_Freak
26-01-07, 12:42
Τα βρηκαμε λοιπον!
(Για αναπαραγωγη οχι πανω απο 6.5)

Και εμένα πως με pH =7 έφτασαν δυο φορές μέχρι free-swimming?:confused::confused::confused:

To pH δεν επηρεάζει κυρίως την εκκόλαψη?

thanosatha
26-01-07, 13:01
Μιλαμε για τις ιδανικες συνθηκες (οι οποιες ειναι ph οχι πανω απο 6.5 και gh οχι πανω απο 6d). Παρ΄ολα αυτα και με πιο ψηλες τιμες μπορει να δεις μικρα. Το μεγαλυτερο ομως ποσοστο εκκολαψης αυγων υπαρχει οταν εχουμε τις παραπανω τιμες... Παραθετω αποσπασμα απο το κειμενο του κ. Πεταλα για τα σκαλαρια:
Λόγω των πολλών και επαναλαμβανόμενων αναπαραγωγών του αγγελόψαρου σε αιχμαλωσία, το pH και η σκληρότητα δεν παίζουν πια τόσο μεγάλο ρόλο για να είναι επιτυχημένο το ζευγάρωμά τους. Για μεγαλύτερο ποσοστό εκκόλαψης των αυγών, συνιστάται το νερό να είναι μαλακό και όξινο, με pH ~ 6.0 – 6.5 και GH ~ 4 – 6. Βέβαια, έχουν σημειωθεί επιτυχημένες γέννες και σε πιο σκληρό νερό, αλλά σαφώς με μικρότερο ποσοστό εκκόλαψης. Αυτό συμβαίνει γιατί σε τέτοιο υδάτινο περιβάλλον, τα ιόντα ασβεστίου και μαγνησίου σκληραίνουν την μεμβράνη των αυγών σε πολύ σύντομο διάστημα, μη επιτρέποντας στο σπέρμα να τα διαπεράσει και να τα γονιμοποιήσει εγκαίρως.