Επιστροφή στο Forum : Σχεδιο sump
johnny98130
24-01-07, 18:19
Στο συννημένο αρχειο φαίνεται το sump που προκειται να φτιαξω για το ενυδρειο με δισκους. Η εισοδος του νερου στο sump γινεται απο δεξια και η επισtrofh αριστερα.
Ριξτε μια ματια και πειτε μου τυχον σχολια σας.
Κάτι δεν μου κάθεται καλά στην εισαγωγή .
Μήπως λέω μήπως είναι ανάποδα κάτι εκεί;
Τι υλικά θα του βάλεις;
Πάει στην πλάτη του ενυδρείου σου εσωτερικά με διαστάσεις 170χ7χ45;δηλ.53 λίτρα;
Και το μέγεθός του ενυδρείου;Μια και εχω στο πρόγραμμα ενα 660 λίτρων και σκέφτωμαι σοβαρά μια τέτοια λύση.
thanosatha
24-01-07, 20:09
...Πάει στην πλάτη του ενυδρείου σου εσωτερικά με διαστάσεις 170χ7χ45;δηλ.53 λίτρα;
Και το μέγεθός του ενυδρείου;Μια και εχω στο πρόγραμμα ενα 660 λίτρων και σκέφτωμαι σοβαρά μια τέτοια λύση.
Εκτος του ενυδρειου (απο κατω). Γι αυτο και ο ορισμος sump...;)
μια χαρα και δυο τρομαρες ειναι !! :smt070
εκει που πεφτει το νερο πρεπει να φευγει απο κατω και μετα να καβατζαρει για το μεγαλυτερο διαμερισμα.
ποια η χρησιμοτητα να πεφτει εκει που δειχνει, και το νερο να φευγει παλι απο πανω ??
ενω φευγοντας απο κατω περναει το πρωτο μηχανικο-σφουγγαρι- και μετα διπλα...
απο το κλαριτζη βεβαια δεν ειχα απαιτηση να το σκεφτει.
πιστευω οτι ο γιαννης δεν ηθελε να τον πληγωσει και ειπε μια χαρα...:rolleyes:
Μην τον πειράζετε βρε σεις τον φίλο μου και συνονόματο…:smt028
Επίσης τις μπάφλες μπορείς να τις φέρεις λίγο πιο κοντά μεταξύ τους.
μια χαρα και δυο τρομαρες ειναι !! :smt070
εκει που πεφτει το νερο πρεπει να φευγει απο κατω και μετα να καβατζαρει για το μεγαλυτερο διαμερισμα.
ποια η χρησιμοτητα να πεφτει εκει που δειχνει, και το νερο να φευγει παλι απο πανω ??
:rolleyes:
Είπα και εγω!;!........;) ;) ;) ;) ;)
Έτσι όπως το έκανε ο γαύρος είναι καλύτερα. Αλλά αν στο πρώτο διαμέρισμα βάλεις βιολογικό υλικό, καλύτερα να βάλεις μια μπάφλα ακόμα να μπαίνει δηλ το νερό από κάτω και να βγαίνει από πάνω. Ή αλλάζεις την εξαγωγή του διαμερίσματος. Εννοώ ότι το νερό πρέπει να διαγράφει διαγώνια πορεία μέσα στο διαμέρισμα και όχι ευθεία και μάλιστα από πάνω.
johnny98130
24-01-07, 21:28
Το sump δουλευει μια χαρα και ετσι οπως ειναι. Αυτο οφειλεται στο ότι το πρωτο και το τελευταιο στάδιο δεν εχουν προφιλτρα απλα ειναι για να συγκεντρωνουν το νερο που μπαινει/βγαινει.
johnny98130
24-01-07, 22:52
Για να μην κλεισουμε ετσι την κουβεντα πρεπει να πουμε ότι και τα δυο συστηματα σαμπ που προτεινουμε δουλευουν εξισου καλα και αποτελεσματικα. Επιπλέον ομως με τον τροπο που προτεινει ο γαβρος γινεται ακομα καλυτερη εκμεταλευση ολων των διαμερισματων του σαμπ αφου το νερο κυκλοφορεί καλυτερα. Απλα το δικο μου σκεπτικο ηταν ότι στους χωρους οπου υπάρχουν οι άντλιες εξοδου δεν απαιτειται κυκλοφορία.
Αυτα για του λογου το αληθες.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.