Επιστροφή στο Forum : τι ψαρια να βαλω?
dimitrisgiannoulakis
21-01-07, 13:32
Γεια σε όλους και συγχαρητήρια για το forum που έχετε δημιουργήσει. Έχω διαβάσει αρκετά από αυτά που συζητάτε και με έχουν βοηθήσει πολύ στο να καταλάβω πολλά πράγματα γύρω από το ενυδρείο.
Έχω σχεδόν ολοκληρώσει το στήσιμο του ενυδρείου μου και τώρα βρίσκομαι στην φάση να επιλέξω τα ψάρια που θα βάλω μέσα. Μου αρέσουν πάρα πολύ οι δίσκοι αλλά ξέρω ότι είναι δύσκολα ψάρια για έναν αρχάριο.
Θα ήθελα να βάλω ψάρια που είναι πλατιά και με έντονα χρώματα (όπως οι δίσκοι) και να είναι σχετικά μεγάλα (γύρω στα 10cm).
Μου αρέσουν επίσεις και διάφορα Gourami.
Τι ψάρια θα μου προτείνατε?
Το ενυδρείο μου είναι ένα 100*30*40 (120 λίτρα) και το νερό της βρύσης έχει PH 8 και KH 6
Δεν έχω ακόμα βάλει φυτά αλλά σκοπεύω να βάλω αληθινά.
Ευχαριστώ για την βοήθεια.
Carebean pirate
21-01-07, 14:27
Τα λίτρα σου είναι λιγα για δίσκους..Θέλουν 200+ λίτρα..
Υπάρχουν άλλα τόσα είδη ψαριών που μπορείς να βάλεις...Εσενα ποιά σου αρέσουν εκτός οι δίσκοι?
Φίλε Δημήτρη καλώς ήρθες στην παρέα.... Πράγματι τα λίτρα σου δεν κάνουν για δίσκους (νομίζω χρειάζονται 50+ λίτρα έκαστος).
50 λίτρα θέλουν τα χρυσόψαρα (έκαστο)... οι δίσκοι θα θέλουν "κάτι" παραπάνω...
αφήστε να απαντήσουν οι έμπειροι δισκάδες μην τον μπερδέψουμε τον άνθρωπο
Strahos δε νομίζω να τον μπερδέψαμε... Τώρα αν ζητήσει κάτι πιο εξειδικευμένο το λόγο θα έχει the one and only Klaz
όταν του λένε οτί οι δίσκοι μπορούν να μπουν σε 200 λίτρα δεν τον μπερδεύουν?
Σορυ εγώ αναφερόμουν στη δική μου απάντηση. Εδώ είσαι σωστός
δε μου ρχεται κατι και μενα οπως το περιγραφεις...!το καλυτερο για σενα θα ταν πιστευω να βαλεις γκουραμια που σαρεσουν και η ζωοτοκα πχ gupies η κανενα κοπαδι η μαλλον κοπαδια καλυτερα <120λιτρα ειπαμε>απο τετρα!
www.tsamisaquarium.gr (http://www.tsamisaquarium.gr) διαβασε εδω τα παντα και εχει και καταλογο ψαριων!το σημαντικο ειναι να δεις πρωτα τα ψαρια που θες να μαθεις γιαυτα και μετα να τα παρεις!πολλοι στην αρχη κανουν το αντιθετο και τρεχουν να τα χαρισουν!ενημερωσε μας για οτι αποφασισεις και εχεις απορια να σε βοηθησουμε!καλωσηρθες!:D
Μπορείς να κοιτάξεις και για μελανοταινιές.
Είναι όμορφα ψαράκια και έχουν ωραία χρώματα. Δεν είναι "πλατιά" όπως οι δίσκοι, αλλά μεγαλώνουν αρκετά. Βέβαια είναι και θέμα γούστου.
Κάνε ένα ψάξιμο στο διαδίκτυο γι'αυτές (με το όνομα melanotaenia) για να τα δείς.
Νομίζω πως θα μπορούσες να φιλοξενίσεις και ενα ζευγάρι ramirezi
dimitrisgiannoulakis
22-01-07, 13:49
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.
Νομίζω ότι θα βάλω kissgurami και μερικά guppy. Εδώ τώρα τι γίνεται με τις αναλογίες? Ποιος είναι ο μικρότερος αριθμός από kissgurami και από guppy που μπορώ να βάλω, έτσι ώστε να έχω χώρο να βάλω και άλλα ψαράκια αργότερα.
Και κάτι άλλο, υπάρχει καμιά κιχλίδα που να είναι ήρεμη και να μην πειράζει τα φυτά και να μην σκάβει τον βυθό?
thanosatha
22-01-07, 14:08
Αφου σκοπευεις να βαλεις φυτα, τοτε τα kissgurami μαλλον δεν...
Σ
Νομίζω ότι θα βάλω kissgurami και μερικά guppy.
Ωπα... Τα guppy είναι ζωοτόκα. Δεν πάνε με τα κουραμάκια.
Αν σου αρέσουν τα γκάπυ, κοιταξε για μόλλυ ή πλατυ μαζί.
δεν ειναι και τοσο τραγικο να βαλει gouramis με gupies!μποριες να βαλεις colisa lalia,colisa chuna,trichogaster leeri κοιτα αυτα
http://www.thetropicaltank.co.uk/Fishindx/dwrfgour.htm
http://www.thetropicaltank.co.uk/Fishindx/pearl.htm
μπορεις να βαλεις ενα ζευγαρι colisa lalia και 4 gupies θυληκα με 2 η ενα αρσενικο!τα gupies σιγα σιγα θα αυξανονται!:D
Έχει δίκιο ο steady. Καλύτερα τα θηλυκά να είναι περισσότερα από το αρσενικό γιατί αλλιώς στρεσσάρονται από το διαρκές κηνυγι!!!
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.