PDA

Επιστροφή στο Forum : ταιριάζουν τα kribensis?


CASPER
20-01-07, 15:05
Καλησπέρα σε όλους
Με μία αναζήτηση που έκανα, είδα ότι τα kribensis με τα σκαλάρια ταιριάζουν. Εχω μερικές απορίες όμως ακόμα.
1.αν ταιριάζουν με μελανοταινίες,
2.φυτά απ'ότι είδα δεν τρώνε, άρα δεν υπάρχει πρόβλημα σε φυτεμένο ενυδρείο. Το γρασσίδι (glosso) υπάρχει περίπτωση να έχει πρόβλημα? Μήπως δηλαδή έχουν τα ψαράκια το συνήθειο να σκάβουν? (όπως οι κλόουν δηλαδή ας πούμε, ή αν θα μου πειράζουν το glosso όπως τα corry, που μου το "μουσουδιάζουν" και το ξηλωνουν)
3.Σε κάποιο ποστ αναφέρθηκε ότι αν γεννήσουν, το ζευγάρι γίνεται πολύ επιθετικό με τα υπόλοιπα kribensis. Αρα μόνο δύο τέτοια ψαράκια (ζευγάρι) μπορούν να μπουν στο ίδιο ενυδρείο?

thanosatha
20-01-07, 15:36
Καλησπερα!
Παλιοτερα ειχα ενα 200λιτρο με τρια μικρα σκαλαρια και ενα ζευγαρι kribensis.
Αρχικα υπηρχαν μονο 2 σκαλαρια στο ενυδρειο. Αργοτερα μπηκαν τα kribensis και τελος το 3ο σκαλαρι. Μια βδομαδα μετα εισαγωγη του τελευταιου στο ενυδρειο, το ζευγαρι γεννησε. Ενω ολα πηγαιναν καλα, ενα πρωι βρηκα το 3ο σκαλαρι νεκρο κοντα στη φωλια των kribensis με εμφανη χτυπηματα στο πλαινο μερος του σωματος του. Αποδεικνυεται λοιπον οτι τη ζημια την εκανε το ζευγαρι kribensis. Για αυτο λοιπον εγω δε θα συνιστουσα αυτον το συνδυασμο αφου τα kribensis γινονται πραγματικα αγρια την περιοδο της αναπαραγωγης και μην ξεχνας οτι αυτη ειναι συχνη.
Για τα φυτα τωρα, εμενα τουλαχιστον δεν μου πειραξαν ποτε τιποτα αλλα εκεινη την περιοδο δεν ειχα καποιο ειδος γρασιδιου, οποτε περιμενε και αλλες απαντησεις...