Επιστροφή στο Forum : σκληρο νερο
το νερο της βρυσης ειναι πολυ σκληρο τι μπορω να κανω κατα της αλαγες του νερου?μηπως μισο βρυσης μισο απιονισμενο ειναι καλα?
για πόσα λίτρα?
το νερο που αλαζω ειναι 18 λιτρα
thanosatha
20-01-07, 15:42
Μπορεις να παιρνεις απιονισμενο και να κανεις αναμειξη με βρυσης αφου μιλαμε για τοσα λιγα λιτρα...
Το σκληρό νερό δεν είναι απαραίτητα κακό εξαρτάται από το είδος των ψαριών που έχεις. πχ οι Δίσκοι που είναι ψάρια τα οποία φοιμήζονται για το πολύ μαλακό νερό που θέλουν, ζούν μια χαρά και σε μέτριο νερό ενώ αν έχεις κυχλίδες αφρικής τότε θέλεις σκληρό νερό. Επίσης η άλγη δεν έχει καμία σχέση με τη σκληρότητα του νερού σου, είναι εντελώς ανεξάρτητη και έχει να κάνει με την ποιότητα του νερού σου σε ουσίες που περιέχει όπως αμμωνία, νιτρικά, φωσφορικά κλπ κλπ. Γι' αυτό πές μας τι ψαράκια έχεις στο ενυδρείο σου να δούμε αν αξίζει το κόπο να φορτώνεις έστω και ένα μπιτονάκι απιονισμένο την εβδομάδα.
Το θέμα σκληρότητας και pH είναι κάτι που συνήθως απασχολεί πολύ τους νέους ενυδρειούχους συνήθως επιρεασμένοι από τους μαγαζάτορες που θέλουν να τους πουλήσουν τα διάφορα χημικά και πανάκριβα ποϊόντα. Αντιθέτως στην αρχική φάση δεν θα πρέπει καν να ασχοληθούμε με το θέμα.
τα ψαρια που εχω ειναι 2 scalari 2 ramirezi 3 clown
Σε πόσα λίτρα ενυδρείο τα έχεις?
καταρχήν για την σκληρότητα μπορείς να βάζεις απιονισμένο όπως έιπες μαζί με βρύσης σε κάποιες αναλογίες που θα τις βρεις μόνος σου με πειραματισμό και μετρήσεις. άλλος τρόπος είναι να προετοιμάζεις το νερό περνώντας το από ριτίνη. Στον αμαζόνιο έχει ένα πακέτο σε καλή τιμή (12 ευρώ νομίζω). Για τα λίτρα σου θα σου κρατήσει πολύ καιρό αφού ανανεώνεται (όταν πρασινίσει) μέχρι και 3 φορές.
Τώρα το ζήτημα που πρέπει να σε απασχολήσει, πλην της σκληρότητας, είναι οτι τα λίτρα σου είναι απαγορευτικά για τα σκαλάρια και τους κλόουν και πρέπει να κάνεις άμεσα κάτι γι'αυτό.
thanosatha
20-01-07, 17:44
Τα λιτρα σου ειναι παρα πολυ λιγα για τα ψαρια που φιλοξενεις...
Τα 2 σκαλαρια μονο θελουν πανω απο 70 λιτρα καθαρα...
Edit: Με προλαβε ο strahos...
δηλαδη ρε παιδια ποσα λιτρα θα χρειαστο γιατι ακομη ειναι μικρα θελει κατι αμεσα η σε καιρο γιατι υπαρχη και το ετερον ημισυ αντιδρα λιγο
δηλαδη ρε παιδια ποσα λιτρα θα χρειαστο γιατι ακομη ειναι μικρα θελει κατι αμεσα η σε καιρο γιατι υπαρχη και το ετερον ημισυ αντιδρα λιγο
και τα σκαλαρακια σου θα αντιδρουν σε λιγο..
thanosatha
20-01-07, 20:51
Εγω αν ημουν στη θεση σου και δεν ειχα επιλογη για κατι μεγαλυτερο, θα εδινα τα σκαλαρια (ας ειναι μικρα ακομη, σε δυο μηνες θα γινουν τερατακια!) οπως και τους clown, θα κρατουσα τα δυο ramirezi και θα εβαζα και κανα κοπαδακι μικροσωμα τετρα (π.χ. neon). Αυτα εφοσον τα 54 λιτρα που λες ειναι τα καθαρα...
κριμα γιατι αυτα κυριος τους κλοουν τους εχω περιπου 3 μηνες και μ'αρεσουν ιδιετερα.
και σε μένα αρέσουν πολύ αλλά επειδή έχω μόνο 100 λίτρα ενυδρείο και αυτά πάνε και σε κοπάδια (οπότε είναι καλύτερα να έχεις 6 και πάνω) δεν είχα ποτέ. Τα σκαλάρια πέραν του ότι γίνονται μεγάλα δεν θα χωράνε και στο ύψος του ενυδρείου σου σε λίγο καιρό, θέλουν ψηλά ενυδρεία λόγω της κατασκευής τους...
καταλαβα θα χρειαστει να κανω καπια δωρεα για να εχω αποτελεσμα αλλα που μπορω να τα δοσω σε καταστημα η σε καπιον φιλο του χομπι?
thanosatha
20-01-07, 21:12
Πανε στην κατηγορια "μικρες αγγελιες" και κανε ενα post γραφοντας τα ειδη που δινεις και μπορει να βρεθει καποιος που ενδιαφερεται... Αλλιως σε καποιο pet shop...
καλύτερα σε κάποιον χομπίστα με κατάλληλο ενυδρείο. Υπάρχουν μέλη που έχουν μεγάλα ενυδρεία με σκαλάρια και με κλόουν και ίσως ήθελαν να συμπληρώσουν το κοπάδι τους. Ξέρω είναι δύσκολο αλλά είμαι σίγουρος πως το έχουμε κάνει οι περισσότεροι εδώ μέσα κάποια στιγμή και οτί δεν θα νιώσεις άσχημα όταν τα δεις να κολυμπούν χαρούμενα σε περισσότερα λίτρα :)
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.