Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Λευκό σκουλήκι

skippergr
01-01-07, 21:21
Εδώ και μία εβδομάδα μετά την γέννα και την εκκόλαψη των μικρών αγγελόψαρων εμφανίσθηκαν στο τζάμι του ενυδρείου μικρά λευκά σκουληκάκια τι μπορεί να είναι?
Το μήκος τους δεν ξεπερνά το 1 mm

H τροφή που μέχρι τώρα τους έδινα είναι tetra pro

Strahos
01-01-07, 21:25
ακούγεται σαν planaria και προέρχεται (αν είναι αυτό) από υπερβολική ρίψη τροφής. είναι ακίνδυνο και το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να ελατώσεις την τροφή

skippergr
01-01-07, 21:30
Ταΐζω 2 φορές την ημέρα ελάχιστα τόσο που εξαφανίζετε μέσα σε διάστημα 5-8 sec πάντως να χτυπήσω ξύλο μέχρι τώρα δεν έχω παρατηρήσει κάποιο πρόβλημα στη συμπεριφορά των ψαριών αλλά και στην ανάπτυξη των φυτών μου

Strahos
01-01-07, 21:56
έκανες μιά αναζήτηση στο google για planaria?

DJK
01-01-07, 22:46
Λογικά θα είναι κάτι τέτοιο. Η φωτογραφία είναι με κινητό τηλέφωνο και παιδικό μικροσκόπιο οπότε μην περιμένετε πολλά.

skippergr
01-01-07, 22:47
Το βρήκα στο Google αλλά η planaria είναι μαύρη ή σκούρη καφέ ψάχνω ακόμη

Strahos
01-01-07, 23:28
όχι είναι άσπρα σκουλικάκια όπως τα περιέγραψες.

skippergr
01-01-07, 23:32
Εκτός από μείωση ταΐσματος των ψαριών τι άλλο θα μπορούσα να κάνω και φυσικά τακτικές αλλαγές νερού 25-30% ανα 7 ημέρες

Θα επηρεάσει τα φυτά ?
Άλλοι τρόποι καταπολέμησης?

Strahos
01-01-07, 23:38
δεν πειράζει τίποτα, όταν υπάρχουν υπολείματα τροφής εμφανίζονται, είναι ακίνδυνα. υπάρχουν 3 είδη planaria το δικό σου είναι planaria genocephalus μικρά και άσπρα. αν τις αλλαγές τις κάνεις με σκούπα βυθού ίσως βοηθήσει

skippergr
01-01-07, 23:43
Ναι γίνονται με σκούπα απλά τις τελευτές μέρες την αποφεύγω γιατί υπάρχουν οι νέοι κάτοικοι μετά τη γέννα δεν ξέρω αν θα βοηθούσε κάποιο σαλιγκάρι η κάτι τέτοιο σ΄ ευχαριστώ για τη βοήθεια

frits
03-01-07, 22:20
Όταν αντιμετώπισα το ίδιο πρόβλημα σε ένα ενυδρείο μου, έβαλα μέσα έναν πλεκόστομο. Σε 2 μέρες δεν υπήρχε τίποτα ;)

pet
03-01-07, 23:16
είχαν εμφανιστεί και στο ενυδρείο μου την άνοιξη, και δεν πείραξαν τίποτα, ... τελικά είδα πως τα ψάρια τα τρώνε, και μάλιστα πρέπει να είναι πολύ νόστιμα, για να ασχολούνται με τόσο μικροσκοπικά σκουληκάκια. Εξαφανίζονται από μόνα τους, όπως εμφανίζονται.