PDA

Επιστροφή στο Forum : μετρησεις


stefapat
01-01-07, 17:01
εδω και δυο μηνες χαρη στη βοηθεια του klaz ( που περασε αρκετα βραδια εξηγοντας μου αναλυτηκα το τι θα επρεπε να κανω) στησαμε ενα ενυδρειο 100λ . εχω κανα μηνα μεσα 6-7 guppies. σημερα εκανα μετρησεις και θελω να μου πειτε πως τις βρισκεται?
ph=7.1
gh=17
KH=7
NO2=0
NH3=0
ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΝΤΥΠΩΣΗ NO3= <1

για πειτε μου ειμαι καλα να προσθεσω και αλλα ψαρια?
επισης θελω κανα γλυφτη . ποσους χρειαζομαι και ποιο ειδος?

Strahos
01-01-07, 17:16
το ενυδρείο σου έχει φυτά? αν ναι ποια και πόσα? (για τα νιτρικά ρωτάω)

stefapat
01-01-07, 17:20
εχει δυο φυτα γρηγορης αναπτυξης . δεν θυμαμε τα ονοματα τους δυστηχως

Strahos
01-01-07, 17:26
οι μετρήσεις είναι καλές, μπορείς να βάλεις κι άλλα ψάρια σε ζωοτόκα. πιστεύω πως με τις μετρήσεις σου μπορείς να βάλεις κάποιο ζευγάρι άνκιστρους για την άλγη, περίμενε να σου απαντήσουν για ποια είδη ακριβώς. Αν δει ο Kostas G. το ποστ θα σου πει λεπτομερώς

Kostas G.
02-01-07, 17:29
Αν θέλεις πράγματι μπορείς να βάλεις κάποιο ζευγάρι Ancistrus όπως π.χ. Ancistrus sp.(3) (http://www.planetcatfish.com/catelog/species.php?species_id=49)(Τους βρίσκεις συνήθως με το όνομα Ancistrus gold).Γενικά αν κρατήσεις το ph στο 7.1 έχεις πολλές επιλογές σε pleco.Μπορείς να βάλεις ακόμα και Panaque L204 (http://www.planetcatfish.com/catelog/species.php?species_id=126) αν το ενυδρείο σου έχει μήκος 80εκ. ή μεγαλύτερο.
Εξαρτάται βέβαια και ο σκοπός για τον οποίο θέλεις ''γλύφτη''.Αν τον θες μόνο για άλγη,πάρε Ancistrus.Αν όμως τον θές επειδή σου αρέσει πραγματικά η οικογένεια των pleco,τότε μπορείς να πάρεις και κάτι πιο όμορφο και περίεργο όπως ο L204.Μην περιμένεις όμως από αυτόν να σου καθαρίσει τέλεια το ενυδρείο από άλγη.Μπορεί να στο κρατάει σχετικά καθαρό μόνο αν το ενυδρείο είναι ισσοροπημένο από μόνο του και βγάζει σχετικά λίγη άλγη.
Γενικά μια τέτοια επιλογή δεν μπορεί να την κάνει άλλος για σένα γιατί εξαρτάται από τις προταιρεότητες που βάζει ο καθένας...Εγώ μόνο προτάσεις μπορώ να σου κάνω βασιζόμενος σε αυτά που μου λές...