Επιστροφή στο Forum : Χαμηλή αγωγιμότητα
Καλησπερα και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!Ειμαι μελος εδω και 2 μηνες!Πριν λιγο πηγα να αγορασω ενα πλεκοστομο για το ενυδρειο μου και με την ευκαιρια πηρα μαζι μου λιγο νερακι απο το ενυδρειο μου για να το τεσταρει και ενας πιο εμπειρος,ο petshopas δηλαδη!Βρηκε καλο το ph αλλα ειπε οτι εχω χαμηλη αγωγιμοτητα!Με συμβουλεψε να λιωσω 2 κουταλακια του γλυκου αλατι και να το πιρξω μεσα στο ενυδρειο!Να το κανω?
Δηλαδη γενικη σκληροτητα ε? Σε ποια περιοχη μενεις ? Ειναι προνομιο κατα τη γνωμη μου να εχει μαλακο νερο η περιοχη που μενεις αν ασχολεισαι με ενυδρεια (εξαρταται βεβαια και με τα ψαρια που εχεις). Τιμη αγωγιμοτητας δε σου ειπε?
Ο εμπειρος πετσοπας λοιπον , αφου βρηκε την αγωγιμοτητα χαμηλα, σου προτεινε να ριξεις αλατι ε?
Αν ηθελες να κανεις ηλεκτρολυση, ισως..
Το αλατι επηρεαζει μεν την αγωγιμοτητα αλλα δεν επηρεαζει την σκληροτητα..
Τι ψαρια εχεις μεσα?
johnny98130
04-01-07, 16:03
Δηλαδη γενικη σκληροτητα ε?
Επ ευκαιρία να πουμε μερικά πράγματα με βάση το παραπάνω ποστ. Η γενική σκληρότητα που μετράμε με τα τεστ του εμπορίου(stick η Υγρα) ειναι τα διαλυμμενα στο νερό μέταλλα μαγνησιου και ασβεστιου. Απο την άλλη μεριά η ολική σκληρότητα ειναι ολα τα διαλυμενα μέταλλα εντός του νερού. Η αγωγιμότητα από την άλλη μεριά ειναι η ευκολία στην ικανότητα του νερού να επιτρέπει την δίοδο ηλεκτρικού ρευματος. Επομενως θεωρητικά πάντοτε ενα νερό υψηλής αγωγιμότητας δεν ειναι απαιραίτητα νερό υψηλής γενικής σκληρότητας π.χ. όταν υπάρχέι υψηλή περιεκτικότητα σε NaCl.
Αρα αυτό που ειπε παραπάνω ο πετσοπας ειναι εντελώς λάθος..........εκτος αν πας για ηλεκτρολυση......:D :D
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.