Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟ ΜΑΓΑΖΙ

chris the trik
15-12-06, 02:25
Κάνοντας την καθιερωμένη βόλτα από ένα μαγαζί για να δω τη έφερε από ψαράκια και φυτά πήρα δυο γαρίδες και εφόσον τον ρώτησα τη ph και κάθε πότε κάνει αλλαγές νερού στα ενυδρεία του, μου απάντησε πεχα 7 και ότι το ρίχνει με χημικούς τρόπους και κάθε 15 μέρες αλλαγή νερού.
Πήγα στο γραφείο να τις βάλω στο ενυδρείο. Λέω στον εαυτό μου δεν κάνεις καμιά μέτρηση να δεις κατά πόσο να εμπιστεύεσαι τα λόγια του και έχουμε και λέμε :
pH 7,00 (tetra)
Gh 30+ (API) Σταμάτησα να ρίχνω άλλες σταγόνες γιατί έτσι όπως πήγαινε θα μου τελείωνε το τεστ
ΚΗ 3,00 (API)
αμμωνία 1,00 (API)
ΝΟ2 0,00 (API)
ΝΟ3 160+ (API) με το διάλυμα βάφεις και τα αυγά το Πάσχα άμα είναι

Να ρωτήσω τώρα είναι λογικές μετρήσεις ?

ΥΓ.: Νο1 :Φυσικά και δεν είναι λογικές οι μετρήσεις αλλά θα ήθελα κάποιος που γνωρίζει να μου εξηγήσει άμα θέλει την σχέση μεταξύ pH(έχουμε 7) – GH(έχουμε 30+) – ΚΗ(έχουμε μόνο 3) και αμμωνίας(έχουμε 1ppm) –>ΝΟ2 ( δεν έχουμε καθόλου) –> ΝΟ3 (160+ καλά δεν το συζητώ καθόλου)
Νο2:Άσχετο τι γαρίδες πήρα ? (νομίζω πως είναι caridina japonica)

DimmyF
15-12-06, 03:31
Δεν έχω ιδέα τι σημαίνουν οι μετρήσεις σου...πάντως, μόνο φυσιολογικές δε τις λες...?!

Πάντως το ζωντανό σου ναι, amano είναι;)

PS.Άσχετο, το σαλιγκαράκι κάτω αριστερά πώς λέγεται??

Tolis
15-12-06, 04:32
Η αμμωνια μπορει να ηταν προσωρινη αν ειχε παραταισει (τι αλλους κατοικους ειχε το ενυδρειο?) η να σηκωθηκε και στη σακουλα.
Αν ριχνει με χημικους τροπους το pH, μαλλον θα χρησιμοποιει pH-KH down, οποτε δικαιολογειται η υψηλη σκληροτητα με χαμηλο ΚΗ.

Zorba_The_Freak
15-12-06, 09:35
Η γαρίδα σου είναι amano και μάλλον θηλυκια. Βέβαια δεν πρόκειται να έχεις αναπαραγωγή αλλά λέμε τώρα...

chris the trik
15-12-06, 17:05
Ευχαριστώ για την αναγνώριση από τις γαρίδες.

Το ενυδρείο είχε σμηνόψαρα και λίγα γατόψαρα δεν νομίζω η αμμωνία να ανέβηκε στην σακούλα γιατί είχε μόνο τις γαρίδες(για τις μετρήσεις δηλαδή την ανθρακική σκληρότητα τα χημικά, την μετατρέπουν σε γενική)

Για τα σαλιγκάρια μάλλον είναι Planorbis corneus από το site

http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/enydreia/schnecke2.htm

Kostas G.
15-12-06, 19:11
Τα νιτρικά επίσης είναι πολύ λογικό να είναι τόσο υψηλά μια και τα καταστήματα παραμελούν συνήθως τις αλλαγές νερού και αυτό σε συνδυασμό με την μεγάλη ιχθυοφόρτιση που έχουν τα ενυδρεία τους κατά καιρούς φτιάχνουν αυτό το ''διάλυμα νιτρικών''.