chris the trik
15-12-06, 02:25
Κάνοντας την καθιερωμένη βόλτα από ένα μαγαζί για να δω τη έφερε από ψαράκια και φυτά πήρα δυο γαρίδες και εφόσον τον ρώτησα τη ph και κάθε πότε κάνει αλλαγές νερού στα ενυδρεία του, μου απάντησε πεχα 7 και ότι το ρίχνει με χημικούς τρόπους και κάθε 15 μέρες αλλαγή νερού.
Πήγα στο γραφείο να τις βάλω στο ενυδρείο. Λέω στον εαυτό μου δεν κάνεις καμιά μέτρηση να δεις κατά πόσο να εμπιστεύεσαι τα λόγια του και έχουμε και λέμε :
pH 7,00 (tetra)
Gh 30+ (API) Σταμάτησα να ρίχνω άλλες σταγόνες γιατί έτσι όπως πήγαινε θα μου τελείωνε το τεστ
ΚΗ 3,00 (API)
αμμωνία 1,00 (API)
ΝΟ2 0,00 (API)
ΝΟ3 160+ (API) με το διάλυμα βάφεις και τα αυγά το Πάσχα άμα είναι
Να ρωτήσω τώρα είναι λογικές μετρήσεις ?
ΥΓ.: Νο1 :Φυσικά και δεν είναι λογικές οι μετρήσεις αλλά θα ήθελα κάποιος που γνωρίζει να μου εξηγήσει άμα θέλει την σχέση μεταξύ pH(έχουμε 7) – GH(έχουμε 30+) – ΚΗ(έχουμε μόνο 3) και αμμωνίας(έχουμε 1ppm) –>ΝΟ2 ( δεν έχουμε καθόλου) –> ΝΟ3 (160+ καλά δεν το συζητώ καθόλου)
Νο2:Άσχετο τι γαρίδες πήρα ? (νομίζω πως είναι caridina japonica)
Πήγα στο γραφείο να τις βάλω στο ενυδρείο. Λέω στον εαυτό μου δεν κάνεις καμιά μέτρηση να δεις κατά πόσο να εμπιστεύεσαι τα λόγια του και έχουμε και λέμε :
pH 7,00 (tetra)
Gh 30+ (API) Σταμάτησα να ρίχνω άλλες σταγόνες γιατί έτσι όπως πήγαινε θα μου τελείωνε το τεστ
ΚΗ 3,00 (API)
αμμωνία 1,00 (API)
ΝΟ2 0,00 (API)
ΝΟ3 160+ (API) με το διάλυμα βάφεις και τα αυγά το Πάσχα άμα είναι
Να ρωτήσω τώρα είναι λογικές μετρήσεις ?
ΥΓ.: Νο1 :Φυσικά και δεν είναι λογικές οι μετρήσεις αλλά θα ήθελα κάποιος που γνωρίζει να μου εξηγήσει άμα θέλει την σχέση μεταξύ pH(έχουμε 7) – GH(έχουμε 30+) – ΚΗ(έχουμε μόνο 3) και αμμωνίας(έχουμε 1ppm) –>ΝΟ2 ( δεν έχουμε καθόλου) –> ΝΟ3 (160+ καλά δεν το συζητώ καθόλου)
Νο2:Άσχετο τι γαρίδες πήρα ? (νομίζω πως είναι caridina japonica)