Επιστροφή στο Forum : DIY ενυδρειο
:smt100 εχοντας διαβασει αρκετα ποστ εδω μεσα θα ηθελα την βοηθεια των περισσοτερων που εχουν προσπαθησει και πραγματοποιηση την κατασκευη καποιου ενυδρειου αρκετων λιτρων. ειμαι στις σκεψεις κατασκευης του και δεν θα ηθελα να ξεκινησω κατι λαθος. προς το παρων ξεκιναω ρωτωντας τιμες για τζαμια.
1) ειμαι μεταξυ των διαστασεων 200μηκος χ 60βαθος χ 70υψος(ή 80) το οποιο βγαινει στα 840 λιτρα(ή 960), ή 180μηκος χ 60βαθος χ 80 υψος το οποιο βγαινει γυρω στα 864 λιτρα. ρωταω αν ειναι καλυτερα και ασφαλεστερα πιο ψηλο η πιο μακρυ και κοντυτερο. ή αν εχετε να προτεινετε διαστασεις πανω σε αυτα τα λιτρα 800-900.
2) αν ειναι δυνατον να μου πειτε για το παχος του τζαμιου, διαβαζοντας προηγουμενο ποστ περιπου στα λιτρα αυτα λεγαν για 12αρι. εγω σκευτομουν για 15αρι για πιο καλα. θα πρεπει να ειναι και ο πατος στους ιδιους ποντους ή μεγαλυτερος?
3) αυτο που δεν πολυκαταλαβα ειναι που λενε για ψημενο η οχι!
4)απο κοντρες ποσες περιπου θα χρειαστουν στον πατο?, οριζοντια ή καθετα? στο πανω μερος?
εχοντας δει καποια προηγουμενη κατασκευη του GP250381 μαλλον θα γινει ενα τελαρο πανω σε βαση οπως επισης και ενα τελαρο στο πανω μερος του ενυδρειου για πιο καλο δεσιμο. φανταζομαι αλουμηνενιο.
http://www.aquatek.gr/vb/attachment....2&d=1154189658 και κατι τετοιο εναι στις σκεψεις http://www.aquatek.gr/vb/attachment....5&d=1158305900 ελπιζω να φαινονται οι φωτος γιατι δεν ηξερα πως να τις ανεβασω. αλλιως αν μπορει καποιος να τις ανεβασει απο το προηγουμενο ποστο (DIY 600-700 ΛΙΤΡΑ)
ευχαριστω και περιμενω τις γνωσεις σας.
http://www.aquatek.gr/vb/attachment.php?attachmentid=4485&d=1158305900
http://www.aquatek.gr/vb/attachment.php?attachmentid=3962&d=1154189658
αν κανεις τελαρο κατω και πανω και βαλεις και http://www.aquatek.gr/vb/attachment.php?attachmentid=4473&d=1158244795
δεν θελεις εσωτερικες κοντρες απο γυαλι.στο τελαρο το κατω εχει και καθετα σιδερα που δεν φαινοντε δυστυχως στη φωτο γιατι εχει μπει το κοντρα πλακε.
ευχαριστω με εσωσες.
το τελαρο ποσο μεγαλυτερο να ειναι απο το γυαλι? μιλαμε για καποια χιλιοστα μεγαλυτερο πανω και κατω να ειναι θυληκοτο καπως!
ελπιζω να φτιαξω το ενυδρειο τελικα. εχω το δικο σου σαν βαση για την κατασκευη απο τις φωτο.
στο κατω τελαρο ειναι 5 εκατοστα,ειναι βασικα γωνια 5χ5.αρκετα μεγαλη
για το πως θα το κολλησεις δες εδω το φιλο γαυρο
http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Themata/kataskEnydr.htm
για παχος τζαμιου σε αυτα τα λιτρα 12αρι ειναι καλα, ή να παω σε 15αρι για καλυτερα?και για πατο το ιδιο?
12αρι οκ, αλλα τη πρεπει να ζητησω καλυτερα ψημενο ή οχι. αν γινει και κατω στην βαση ενα τελαρο και στο πανω μερος του ενυδρειου λες να μην χρειαστω κοντρες ή εστω μια κοντρα που να ειναι κολλημενη πανω στο τελαρο στο κεντρο του.
η γνωμη μου ειναι ψημενο.οσο γιατις κοντρες οπως ειπες και εσυ κολλησε τις πανω στο τελαρο.βαλε 2
:confused: ερωτηση: σκεφτομαι να κανω ολες τις πλευρες του ενυδρειου να ειναι περιμετρικα του πατου και οχι να πατανε πανω σε αυτον. για το λογο οτι θα γινει ενα τελαρο περιμετρικα του ενυδρειου σιδερενιο γυρω στους 5-8 ποντους το οποιο θα ντυθει και θα ερθει να δεσει τον πατο στα χιλιοστα, οπως επισης και στο πανω μερος του με ενδιαμεσες κοντρες,1-2. φτιαγμενο απο σιδερα εννοειτε. ετσι θα ειναι καλυτερο το δεσιμο και θα κραταει καλυτερα σε ατυχη περιπτωση.
τι λετε?
ΥΓ εχω βρει σιδερα που ειναι γνωστος και θα ασχοληθει εντατικα για την κατασκευη των τελαρων αφου φτιαχτει το ενυδρειο.
dimitris21
19-12-06, 12:07
:confused: ερωτηση: σκεφτομαι να κανω ολες τις πλευρες του ενυδρειου να ειναι περιμετρικα του πατου και οχι να πατανε πανω σε αυτον. για το λογο οτι θα γινει ενα τελαρο περιμετρικα του ενυδρειου σιδερενιο γυρω στους 5-8 ποντους το οποιο θα ντυθει και θα ερθει να δεσει τον πατο στα χιλιοστα, οπως επισης και στο πανω μερος του με ενδιαμεσες κοντρες,1-2. φτιαγμενο απο σιδερα εννοειτε. ετσι θα ειναι καλυτερο το δεσιμο και θα κραταει καλυτερα σε ατυχη περιπτωση.
τι λετε?
ΥΓ εχω βρει σιδερα που ειναι γνωστος και θα ασχοληθει εντατικα για την κατασκευη των τελαρων αφου φτιαχτει το ενυδρειο.
Ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα στο να κολλήσεις τα τζάμια περιμετρικά του πάτου είναι ότι απαιτεί τα τζάμια σου να είναι κομμένα με πολύ μεγάλη ακρίβεια, κάτι το οποίο είναι εξαιρετικά απίθανο από κοινούς τζαμάδες. Όχι ότι δεν γίνεται, γίνεται αλλά μόνο αν ο τζαμάς είναι δικό σου άνθρωπος και σου αφιερώσει λίγο χρόνο παραπάνω.
Προσωπικά δεν θα το έκανα ποτέ.
δηλαδη πανω στον πατο ειναι πιο καλα? σαν αντοχη πιο ειναι πιο γερο? δεν θα ειναι πιο ευκολο λογο πιεσης να τα πεταξει? το λεω γιατι αν ειναι περιμετρικα θα ειναι και το τελαρο που θα κραταει καλη κοντρα, πανω και κατω.
dimitris21
19-12-06, 13:21
Πάνω στον πάτο, συν-πλην κάποια χιλιοστά τα τζάμια όπως και να έχει θα έρθουν σε επαφή μεταξύ τους και θα κολλήσουν, κάτι που δεν θα μπορέσει να γίνει αν τα βάλεις περιμετρικά, όπου, ή δεν θα μπορούν να έρθουν μεταξύ τους σε επαφή γιατί θα τα εμποδίζει ο πάτος ή δεν θα έχουν επαφή με τον πάτο περιμετρικά. Από θέμα αντοχής αν βάλεις και εσωτερικά στον πάτο κόντρες δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα, ανεξάρτητα αν θα βάλεις μεταλλικό τελάρο ή όχι.
οκ, μαλλον πανω θα γινει τελικα. πιστευω να τα καταφερω. σημερα παω για μια αλλη γνωμη σε τζαμα και τιμες.
στο πανω τελαρο θα γινει μια ή δυο κοντρες πανω στο τελαρο, αν δεν μπουν εσωτερικες τι λες?
dimitris21
19-12-06, 14:42
Είναι σίγουρο ότι κανένα τελάρο μεταλλικό δεν γίνεται να εφαρμόσει απόλυτα πάνω στο ενυδρείο έτσι ώστε να είσαι σίγουρος ότι κρατάει και κόντρα. Βέβαια μιλάμε πάντα για κοινές εφαρμογές και όχι ειδικές όπου τα πάντα θα γίνουν με πολύ μεγάλη ακρίβεια. Άρα θα έλεγα ότι οι κόντρες εσωτερικά, από τζάμι, είναι για DIY ενυδρεία αναντικατάστατες.
Είναι σίγουρο ότι κανένα τελάρο μεταλλικό δεν γίνεται να εφαρμόσει απόλυτα πάνω στο ενυδρείο έτσι ώστε να είσαι σίγουρος ότι κρατάει και κόντρα. Βέβαια μιλάμε πάντα για κοινές εφαρμογές και όχι ειδικές όπου τα πάντα θα γίνουν με πολύ μεγάλη ακρίβεια. Άρα θα έλεγα ότι οι κόντρες εσωτερικά, από τζάμι, είναι για DIY ενυδρεία αναντικατάστατες.
εννοειται οτι πρεπει να υπαρχει ακριβεια στο τελαρο.και αν υπαχει ταιριαζει απολυτα
θα δω τι καινουργιο θα προκυψει και θα σασ ενημερωσω.
mellatonin
10-01-07, 07:25
Ερώτηση:
Φτιάχνεις ένα DIY ενυδρίο με τζάμι.
Εννώνεις τα κομμάτια με σιλικόνη.
Πόσα χρόνια αντέχει η σιλικόνη? Δεν έχει περιορισμένη διάρκεια ζωής, δε χάνει την ελαστικότητά της?
Αντέχει πολλά χρόνια >10!!
Χάνει την ελαστικότητά της όταν το ενυδρείο μας, παραμείνει χωρίς νερό για μεγάλο χρονικό διάστημα.
mellatonin
10-01-07, 09:26
thanks
αυτο δεν το ειχα πολυσκεφτει, μπραβο σαν παρατηρηση ηταν πολυ σωστη.
εχω μεινει ακομα στις σκεψεις και ψαχνομαι γιατι ακουσα πολλα απο τουσ τζαμαδεσ και τισ εκοψα.
αν κανω κατι θα βασιστω σε ολουσ εσασ τουσ χομπιστεσ. ασε που το σκευτομε και για ξυλινο με μια πλευρα τζαμι. θα μου στοιχισει και φθηνοτερα. βλεπουμε ακομα.... :(
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.