Επιστροφή στο Forum : ΒΕΤΤΑ ....επιτέλους
καλημερα σας.για να μπω κατευθειαν στο θεμα εχω εναν μονομαχο δυστυχώς σε μια γυαλα 5 λιτ.και ηρθε ο καιρος να του παρω ενα μικρο ενυδρειο 15 - 20 λιτ. αλλα σε μια ερευνα στην αγορα των σερρων δεν υπαρχει κατι τετοιο με λαμπα και φιλτρο δλδ τα πουλανε σκετα.ειναι δυσκολο στην επαρχια να βρεισ πολλα πραγματα.θα βαλω καμια ανουμπια μεσα χαλικακι και κανενα ξυλο για το aquascaping
α)με την λαμπα τι μπορω να κανω?εχω λαμπα γραφειου θα κανει δουλεια?
β)με το φιλτρο?ποσα λι/ωρα καμια εταιρια να μου προτεινεται?
γ)θερμοστατης δεν υπαρχει 25w δυσκολα να βρεις εδω,ποσο παραπανω μπορω να παρω?
κατι αλλο που να θελω????????????
και 2 φωτο.
να σου πω εγω τι εχω κανει σε 15 λιτρα,εκει δεν εχω μονομαχο βεβαια.
οσον αφορα τον φωτισμο,εχω ενα φωτιστικο που ''πιανεται'' απο το τζαμι,το οποιο δεχεται μεχρι 40w,εγω του εχω μια λαμπα των 11 προς το παρον(δηλαδη δεν εχω καπακι).
οσον αφορα το φιλτρο,εχω ενα hang on filter,μικρο,με ρυθμιζομενη ροη κιολας.
κανει πολυ καλη δουλεια,και ηταν και οικονομικο,αν δεν απατωμαι γυρω στα 11 ευρα το πηρα,δεν ελεγε λιτρα ανα ωρα.αλλιως καποιο φιλτρο σπογγου!υπαρχει κατι τετοιο στα μαγαζια εκει?
τωρα για τον θερμοστατη....για πολυ μικρα ενυδρειακια(5-10λιτρων),υπαρχει κατι σαν''θερμοστατης'',που κρατα την θερμοκρασια στους 25(10βατ),αλλα δεν κανει για τα λιτρα σου..
εψαξες για θερμοστατη 25 βατ και δεν βρηκες?
rita δεν βρηκα 25w δεν υπαρχει πουθενα.τωρα οσον αφορα αυτο το φιλτρο κανενα link να καταλαβω και πωσ ειναι ξερει κανεις?τετοια φιλτρα ειναι star wars 3 για εδω επιστημονικη φαντασια.μου εβγαλε τιμη για ενα ενυδρειο 15 λιτ.+φιλτρο+λαμπα+θερμοστατη 100 w = 110 ευρω μου φανηκαν παρα πολλα ετσι δεν ειναι?η μηπωσ κανω λαθος?
εγω θα σου ελεγα να ερθεις μια βολτα στη Θεσσαλονικη...:)
αχ αυτη η θεσσαλονικη θα με φαει.δυστυχώς ειναι καπωσ δυσκολο αυτην την περιοδο.ξερω οτι εκει θα βρω τα παντα αλλα αλλα.θα προσπαθησω παντως.η καλυτερα να ανοιξω εγω ενα πετ σοπ εγω στην Σερρες.
πανακριβα ειναι!
εγω το 15 λιτρο σκετο το πηρα 13 ευρω!τον θερμοστατη που δεν κοστισε πανω απο 20!και το φιλτρακι 11 ευρω!
οχι και 110!ΕΛΕΟΣ!
για τον θερμοστατη δεν ξερω...ας πει καποιος καμια ιδεα!με 100 βατ θα βρασει το ψαρι!
να το φιλτρακι,ετσι ειναι και το δικο μου http://www.aquariumproducts.com.au/prod1058.htm
Με 100 watt μπορεί να μην βράσει το ψάρι αλλά δεν θα χωράει πιστεύω μέσα στο ενυδρείο συν θα κόψει πολύ χώρο και θα φαίνεται άσχημο! Μου θυμίζει λίγο το βάζω ελέφαντα να σπρώξει το καροτσάκι στο Μαρινόπουλο.
Και γιατι δεν παιρνεις καλυτερα το 60 λιτρων ενυδρειο του carrefur;
εφερε το carrefour enydreio 60 lit?σε μας γιατι δεν φερανε ακομα?:mad::mad:(θα το τσιμπήσω οταν ερθει)
τελικα βρηκα κατι
ενυδρειο 15 λιτ.με φως + θερμοστατης 25w+φιλτρο με σφουγγαρι( ενα μικρο μαυρο ειναι 200λ/ω 6e κοστιζει.κανει δουλεια αυτο?η ροη του μηπωσ ειναι μεγαλη?) = 63e
πιστευω ειμαι καλα τωρα.αλλα δεν ξερω για το φιλτρο αν ειναι καλο.αν ξερει κανεις ας πει
PascM ειναι αυτο που λεω οτι πουλανε οτι θελουν χωρις να ξερουν.σημερα μπροστα στα ματια μου πουλουσε ενας 2 σκαλαρια με 4 νεον και μια αποχη ΜΕΓΑΛΗ.και ξερεται γιατι του εδεινε ΜΕΓΑΛΗ αποχη?για να βγαζει πιο ευκολα τα νεκρα ψαρια.ουδέν σχόλιον πιστευω
http://www.aquariumproducts.com.au/prod1058.htm
Το ίδιο φιλτράκι έχουμε απλά το δικό μου είναι άλλη μάρκα ... (δεν την αναγράφει)
πιστεύω έιναι ιδανικά για μικρά ενυδρεία που δεν χρειαζόμαστε μεγάλη ροή ...
τα θεματα εξοπλισμου δεν ειναι το φορτε μου(εξαλλου παντα ειχα τους μονομαχους μου σε 8 λιτρα ενυδρεια με τους μικροτερου δυνατους θερμοστατες χωρις ομως φιλτρο),αλλα θα σου πω οτι ο μονομαχος σου ειναι ενας κουκλος red cambodian crowntail:smt050 !!!
επισης,το εχεις ψαξει για φιλτρο σπογγου που ειναι σιγανο?
Mariel ευχαριστω για την αναγνωριση του τερατος μου.θα κατεβω θεσσαλονικη ττελικα για να μπορω να βρω αυτο που θελω.
τα φιλτρα αυτα τα μικρα που εχετε θελουν και αυτα στρωσιμο κανονικα?
Zorba_The_Freak
13-12-06, 16:33
....αλλα θα σου πω οτι ο μονομαχος σου ειναι ενας κουκλος red cambodian crowntail:smt050 !!!
Συμφωνώ απόλυτα για το κούκλος και το crowntail αλλα αυτό το red πως το κατάλαβες??????
Μήπως χρειάζομαι οφθαλμίατρο και δεν μου το λέτε??? :smt101 :smt101 :smt101
crazyio το φιλτρο μου μοιαζει με αυτο,δεν ειναι αυτο!
απλα εψαχνα να του βρω μια φωτο για να καταλαβει τι περιπου εννοω!
ναι,κανονικο στρωσιμο.
Zorba,τα χρωματα στη φωτο λογω φωτος δε φαινονται καλα,αλλα αν προσεξεις φαινεται οτι ειναι κοκκινο.επισης το χρωμα του σωματος ειναι πιο ανοιχτο απο τους "καθαροαιμους" κοκκινους συν μια ασπρη περιοχη στο προσωπο χαρακτηριστιηκη των cambodians ;)
dld το τερας μου δεν ειναι "καθαροαιμος" :p:p:p αμαν αμαν τι παθαμε:D:D:D
Καθαρόαιμους εννοεί η Μάριελ τους τελείως κόκκινους, χωρίς το cambodian γονίδιο... Αμέσως να παρεξηγηθείς...:smt110 Βασικά το 200λ/ώρα που ακούστηκε έιναι υπερβολικό κατά τη γνώμη μου για 15 λίτρα ενυδρείο... Καλύτερα φίλτρο σπόγγου... Πολύ ωραίος ο μικρός, να σου ζήσει! ;)
ευχαριστω ευχαριστω.απο τοτε που μου τον φερανε δωρο τον εχω βαλει μεσα στην καρδια μου.ελπιζω γρηγορα να τον κανω ευτυχισμενο κ να του προσφερω μια αξιοπρεπή ζωη γιατι ειναι ενα ψαρακι τυχερο που γλυτωσε απο τα στοιχηματα.
καλή τύχη με τον μονομάχο σου ..... εύχομαι να καλοπεράσει και να είναι υγειής !!!! :smt033
Ρίτα το ξέρω πως δεν είναι αυτό το φίλτρο σου, το αναφέρεις άλλωστε πως είναι σαν και αυτό ...
και το δικό μου σαν και αυτό είναι ... δεν είναι όμως αυτό .. άρα παίζει να έχουμε το ίδιο μια και εγώ 11 ευρώ το είχα πάρει και δεν έλεγε λίτρα ανα ώρα :rolleyes: :D (πόσα λίτρα/ ώρα βγάζουν αυτά άραγε ..... )
kouklos o monomaxos sou!
kai api8ano xrwma!!!
sorry gia ta greeklish alla sas grafw apo goodys
γρηγορα ναι προχειρα οχι goodys και τρωμε και διαβαζουμε το forum?( αν καταλαβα καλα η κοτσανα ειπα)+-6+-6+-6+-6+-6
ευχαριστω πολυ και συντομα η επισημη παρουσιαση του νεου σπιτικου μας
:rolleyes: :D (πόσα λίτρα/ ώρα βγάζουν αυτά άραγε ..... )
Ο τρόπος να το μετρήσεις είναι γνωστός!!! :D:D:D:D αν και κουραστικός θα έλεγα!
Υ.Γ. Σε λολ mode η απάντηση μην παρεξηγηθώ κιόλας!!!
lol.....
αυτό έχω βαρεθεί και εγώ ... το να το μετρήσω... :D :D :D
και πέρνει και ώρα το μέτρημα ... :smt081 :smt081 :smt117
Ο τρόπος να το μετρήσεις είναι γνωστός!!! :D:D:D:D αν και κουραστικός θα έλεγα!
:smt042 :smt042 :smt042 :smt042
http://www.hagen.com/canada/english/...13055001100 1 (http://www.hagen.com/canada/english/aquatic/product.cfm?CAT=1&SUBCAT=111&PROD_ID=01130550011001)
γιαυτο τι λετε?μπορει να καταλαβει κανεισ τι φιλτρο εχει?
παντως οταν του κανω αλλαγη και το νερο ειναι πιο ζεστο και πιο καθαρο ειναι συνεχεια στην γυρα και ειναι πολυ φουντομενος.
Το συγκεκριμένο ενυδρείο έχει ένα φίλτρο στο καπάκι στο οποίο μπορείς να βάλεις και υλικά! Αν σε ενδιαφέρει για μονομάχο είναι πολύ καλό!
PascM ειναι 3 γαλλονια οποτε περιπου 11 λιτ..ναι για μονομαχο το θελω.η ροη του με ενδιαφερει γιατι θα τον ενοχλει απο οσα διαβαζο.
το φιλτρο σπογγου θελει και αυτο στρωσιμο?
το φιλτρο σπογγου θελει και αυτο στρωσιμο?
φυσικά.
θα βαλω το ενυδρειο κοντα σε παραθυρο.οποτε θα εχω φως ημερας.σε αυτην την περιπτωση το φως ποσες ωρεσ να το αναβω και μεταξυ ποιον ωρών προτεινεται?
Αρκεί να μην το χτυπάει άμμεσα το φώς του ήλιου ;)
ούτε λίγο?θα εχω κλειστά τα στόρια τότε.με τις ώρες διάρκειας και μεταξύ ποιον ωρών τι προτείνεται?
οι ωρες εχουν να κανουν καθαρα μ'εσενα,δηλαδη ποτε θα εισαι εσυ σπιτι να τον θαυμαζεις,οποτε τοτε συμφερει να ειναι και τα φωτα ανοιχτα ;) μπορεις να τα εχεις ανοιχτα γυρω στις10-12 ωρες.
πηρα ενα ενυδρειο 15 λιτ.και εχει μια λαμπα λαμπακι δλδ αυτα τισ νυχτός 23w σαν κερακι αναβει.ενα πεθαμενο φως και το κακο ειναι οτι ειναι πλαστικό μάπα το καπακι και αν βαλω μεγαλύτερη θα καεί όλο το πλαστικό
:smt026mariel εγω γυρναω απο την δουλεια στι 6 το απογευμα.εκεινη την ωρα νυχτώνει και το καταλαβενει αυτο το ψαρια που εχει φαει ολη την μερα.μολισ γυρναω να του εχω και το φωσ αλλες 10 ωρες τη μερα θα ειναι αυτη?δεν θα υπαρχει κυκλος μερας νυχτας.λεω για χρονοδιακοπτη να τον προλαβενω και εγω με το φως.αν λεω κατι ασχετο σας παρακαλω διορθωστε με:smt069:smt069
εβαλα σε λειτουργια σημερα το φιλτρο σπογγου (χωρισ τον μονομαχο ενοοειτε)αλλα μου φαινεται πολυ μεγαλη η ροη του πολυ δυνατο ρευμα.200 λ/ω σε 15 λιτ.πωσ μπορω να "μπουκωσω" λιγο την ροη του.ξερεται κατι γιαυτο?να βαλω κατι μπροστα του ενα βραχακι π.χ.οτι ξερεται παρακλω βοηθειστε:smt039:smt039:smt039:smt039
200 λ/ω σε 15 λιτ.
:smt119 :smt119 :smt119
Έλεος!!
Δε ρυθμίζει κάπως η ροή του??
οχι ειναι πολυ απλο και δυστυχώς τα λεφτα δεν εφταναν για ενα φιλτρο μικρο ρυθμιζόμενο.:(:(:(:( καμια προταση για το προβλημα μοθ?
οχι ειναι πολυ απλο και δυστυχώς τα λεφτα δεν εφταναν για ενα φιλτρο μικρο ρυθμιζόμενο.:(:(:(:( καμια προταση για το προβλημα μοθ?
Βγάλτο...;) Δεν ξέρω τι μπορείς να κάνεις για να μειωθεί η ροή, αλλά είναι πολλά τα 200λ/ώρα για 15αρι ενυδρείο και ειδικά με μονομάχο... Θα μπορούσες να βάλεις ένα απλό φίλτρο σπόγγου με αερόπετρα που έχει μικρή ροή, ή να μη βάλεις καθόλου και να κάνεις πιο συχνές αλλαγές νερού...
Μήπως να μας έλεγες ποιο φιλτάκι είναι ίσως σκεφτούμε κάποια πατέντα!
Στα περισσότερα καταστήματα το βλέπω συχνά...
http://www.hagen.com/uk/aquatic/product.cfm?CAT=1&SUBCAT=107&PROD_ID=01001300030401
Το πήρα και βρήκα την υγειά μου στο ενυδρείο του μικρού μου όσον αφορά την ροή.
Αγοράζοντας εκ των υστέρων και ένα spray bar της EHEIM (και αφού πρώτα το κόντυνα μιας και δεν χώραγε στο 16λιτρο) ΄ριχνω το νερό στην επιφάνεια πιάνοντας το μήκος του ενυδρείου με εξαιρετικά χαμηλή ροή.
Η ροή με τον καιρό μειώθηκε κι'άλλο σε ακόμη πιο ικανοποιητικά επίπεδα.
Υπόψιν...έχει και ρυθμιστή έντασης ροής...
Αν θυμάμαι καλά κοστίζει γύρω στα 11-15 ευρά μάξιμουμ!!!!!
φιλε μου αν διαβασα καλα στο σιτε που μου εστειλες το φιλτρο σου ειναι 220 λ/ ω.εγω εχω 200 λ/ ω.αυτο ομωσ με το spray bar της EHEIM δνε καταλαβα τι ειναι.και που βοηθαει?
σημερα δοκιμασα και τα αποξηραμενα σκουλληκια τισ σερα και τρελαθηκε τα τρωει σαν τρελοσ.εγω μεχρι τωρα ειχα τισ τετρα το tetra prima complete food. mid-water and bottom feeding tripical fish.
ειναι καλο αυτο τισ τετρα που εχω????????
γιατι σημερα ειδα και ενα αλλο τισ τετρα που εγραφε για βεττα αλλα δεν θυμαμε πωσ ακριβωσ λεγοταν μαλλον bettamin flakes.ειναι καλη αυτη η τροφη??????
της τετρα δεν την εχω δοκιμασει ποτε,αυτη ομως που συστηνω ανεπιφυλακτα ειναι η betta attison pro της ocean nutrition
Υπαρχει το μικρο φιλτρο της ELITE μεχρι 19 λιτρα που εχει χαμηλη ροη.
φιλε μου αν διαβασα καλα στο σιτε που μου εστειλες το φιλτρο σου ειναι 220 λ/ ω.εγω εχω 200 λ/ ω.αυτο ομωσ με το spray bar της EHEIM δνε καταλαβα τι ειναι.και που βοηθαει?
Όπως βλέπεις και από τις φώτο δεν υπάρχει μεγάλη ροή.
Ο μονομάχος κολυμπάει άνετα χωρίς να τον παρασύρουν τα ρεύματα που δημιουργεί το φίλτρο.
Όπως έγραψα υπάρχει ρυθμιστής έντασης ροής ο οποίος στη χαμηλή σκάλα απλά σπρώχνει το νερό στην έξοδο.
Αν βγάλω το φίλτρο από το νερό (π.χ όταν το καθαρίζω) και μετά το ξαναβάλω σε λειτουργία κάνει γύρω στα 2 λεπτά μέχρι να εμφανιστεί συνεχή ροή στην έξοδο (πάντα με την diy κατασκευή που έχω κάνει).
Φαντάσου για τι ροή μιλάω.
Βέβαια έτσι έπραξα εγώ και μιλάω για την εμπειρία μου.
Δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση πως σε συμβουλεύω να κάνεις το ίδιο..:smt018
Κρίνε και αποφάσισε...:) :)
Εδώ (http://www.youtube.com/watch?v=tmR0OgYIZiE) και ένα βίντεο της ροής....
--------------------------------------------
Επίσης παραθέτω τί γράφει στη σελίδα ο κατασκευαστής στα αγγλικά και πως μεταφράζεται στο systran
Αγγλικά
- 220lph
- 220 V
- 50 Hz
- One only 1/8" hose adapter
- One only Venturi diffuser adapter
- 200 mm 1/8" tubing with noise muffler
- With 6' SPT-2 electrical cord
- Packaged in clamshell blister with colorful display card
ELITE Mini underwater filter is designed specifically for small aquarium up to 20 L. It's compact size makes the filter easy to conceal in any setting. The ELITE Mini comes complete with a foam filter insert, ideal for mechanical and biological filtration.
The ELITE Mini underwater filter features a venturi with valve, when added aeration is desired. As well the filter is equipped with an adjustable output diverter and flow control these two functions gives you the flexibility of diverting the water flow into various locations and at the same time regulate the output volume.
Ελλήνικά (απο systran)
- 220lph - 220 Β - 50 Hz - Ένας μόνο 1/8 " προσαρμοστής μανικών - Ένας μόνο Venturi προσαρμοστής διασκορπιστών - σωλήνωση 200 χιλ. 1/8 " με το κασκόλ θορύβου - Με το ηλεκτρικό σκοινί 6 " spt-2 - Συσκευασμένος στη φουσκάλα clamshell με τη ζωηρόχρωμη κάρτα επίδειξης Το μίνι υποβρύχιο φίλτρο ΕΛΙΤ σχεδιάζεται συγκεκριμένα για το μικρό ενυδρείο μέχρι 20 Λ. Είναι συμπαγές μέγεθος καθιστά το φίλτρο εύκολο να κρύψει σε οποιαδήποτε ρύθμιση. Η ΕΛΙΤ μίνι έρχεται πλήρης με ένα ένθετο φίλτρων αφρού, ιδανικό για τη μηχανική και βιολογική διήθηση. Το μίνι υποβρύχιο φίλτρο ΕΛΙΤ χαρακτηρίζει venturi με τη βαλβίδα, όταν επιδιώκεται ο προστιθέμενος αερισμός. Επίσης το φίλτρο είναι εξοπλισμένο με έναν διευθετήσιμο παραγωγής diverter και ροής έλεγχο που αυτές οι δύο λειτουργίες σας δίνουν την ευελιξία της παρέκκλισης της ροής του νερού στις διάφορες θέσεις και ρυθμίζουν συγχρόνως τον όγκο παραγωγής.
Sorry για το μακροσκελές μήνυμα!!! :D :D :D
καλα επαθα πλακα.πληρησ ενημερωση :p να σαι καλα tsikis θα την ψάξω λιγο την δουλεια οσον αφορα το φιλτρο ευχαριστω πολυυυυυυυυυυυυυυυυυυ+-6+-6
καλα επαθα πλακα.πληρησ ενημερωση :p να σαι καλα tsikis ετσι,ειναι ο φιλος tsikis ,μεγας βοηθος.!!!!για αυτο και ειναι καλος φιλος και αξιαγαπητος....(προσπαθω να σε γλυψω για το τελειο μπαννερ που μου εφτιαξες...μπαγασα..!!!:rolleyes::smt114:smt049:sm t049:smt049:smt049:smt060:smt039)
τωρα αν πω οτι θελω και εγω ενα τετοιο μπαννερ τι γλύψιμο πρεπει να κανω?:D:D:D:D.ναι ειναι τελειος πανεξυπνος πολυ διαβασμενος(πως τα παω klaz θα πιασει το γλύψιμο?)
και οι συμβουλές του, οι απαντήσεις του γενικά ειναι πιο φιλικές και πιο κατανοητές απο μερικα αλλα μελη και αυτο το τελευταιο δεν ειναι χαβαλε.:cool::cool::cool::cool:
χεχε..σε καλο δρομο εισαι,αλλα μην το παρακανεις.....:D:D
:p:p:pεννοειτε klaz κανω χαβαλέ εκεί που με παίρνει και πάντα με μέτρο.
Δεν έκανα τίποτα παραπάνω από το να δώσω να καταλάβει ο οποιοσδήποτε που θα διαβάσει αυτό το άρθρο το τι έκανα εγώ..
Και ξαναλέω..
Δεν σημαίνει πως επειδή το έκανα εγώ είναι και το σωστό...
Δεν σημαίνει πως επειδή το έκανα εγώ πρέπει να το κάνουν όλοι...
Σε εμένα όμως δούλεψε οπότε........
Κρίνουμε και αποφασίζουμε...
Όσον αφορά τις φώτο και το βιντεάκι απλά όφειλα να αποδείξω αυτά που γράφω...
Έτσι κάνω πάντα!!!! :p :p :p
εχεισ απολυτο δικιο και ειναι καλο πιστευω ενασ πολυ αρχαριοσ σαν και εμενα και οπωσ πολλα παιδια ακομα εδω μεσα να παιρνουν πολλεσ ιδεεσ και να αποφασιζουν τι πραγματικα μπορουν και θελουν να κανουν καλυτερο για το ψαρακι τους.Δεν σημαίνει πως επειδή το έκανα εγώ είναι και το σωστό...
Δεν σημαίνει πως επειδή το έκανα εγώ πρέπει να το κάνουν όλοι...
συμφωνω απολυτος και καλα κανεισ και το γραφεις.
tsikis τελικα εβαλεσ συγκατικο που ηθελες για τον μονομαχο σου?για καθαριστη αλγησ?
Σε εμένα όμως δούλεψε οπότε........
Ειναι πολυ καλη ιδεα για να μην κανει δυνατη ροη το φιλτρο, αφου με τον τροπο αυτο το νερο βγαινει απο πιο πολλες μεριες με μικροτερη δυναμη.
Μια χαρα λυση!!!!
Λοιπον εκανα πατεντα και χαμηλωσα την ροη του φιλτρου κατα πολυ.εβαλα λαστιχο στην εξοδο του φιλτρου και ανοιξα 2 τρυπεσ για να βγαινει το νερο αλλα μηπωσ αυτο προκαλέσει προβλημα στο φιλτρο?????μην κανει κανενα μπαμ καμια μερα??????????:confused::confused::confused::confu sed::confused::confused::confused:
θα βαλω φωτο αν μπορεσω.
λοιπον να και οι φωτο.ελπιζω να φαινεται το τι εκανα.
τι λετε παιδια καλα το εκανα η λετε να δημιουργηθεί πρόβλημα τωρα που το φίλτρο δεν τραβάει το ιδιο?
Ανοιξε άλλη μια τρύπα για να μειωθει κι'άλλο η ροή...
Αν δεν έχει έξοδο διαφυγης το νερό (επειδή σωστά τάπωσες στο τέλος) η πίεση (ροή )μεγαλώνει (μόνο 2 τρύπες)..
Δεν έχει σχέση το τί τραβάει το φίλτρο με αυτό που έκανες...
Αυτό που σε ενδιαφέρει είναι η ένταση της ροής στην έξοδο....
Το φίλτρο θα τραβάει όσο του πεις.....
Πολύ ωραίο φαίνεται, άνοιξε καμιά τρυπούλα ακόμα όπως λέει ο tsikis και θα είσαι οκ ;)
ΤΟ εκανα και τελικα πετυχε σε εμενα.ελπιζω τωρα να τελειωσω με το στρωσιμο και να βαλω μεσα τον μονομαχο μου.και ευχομαι οταν τον βαλω να κανει μεγαλύτερες φωλιες απο οτι του tsikis :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
α)Υπάρχει περίπτωση ένας μονομάχος να είναι υγιέστατος αλλά να μην κάνει φωλια?
β)υπάρχει περίοδος γονιμότητας - αναπαραγωγής η είναι συνεχεία σε φάση ζευγαρώματος?
συνηθως κανουν φωλια,βεβαια μπορει να μεσολαβησει καποιο διαστημα αφου του χαλασει η φωλια λογω αλλαγης νερου μεχρι να ξανακανει.καποιες φορες επισης οταν δε βλεπουν καθολου αλλον αρσενικο η καθρεφτακι,σταματανε να φτιαχνουν φωλια λογω ανιας.
περιοδος αναπαραγωγης βασικα δεν υπαρχει.παντα ζευγαρωνουν :D
οι τρυπούλες που έκανες προς τα που κοιτάνε? Προς τα κάτω κ λίγο εμπρός θα πρότεινα
οι τρυπουλες κοιτανε προσ την επιφανεια για να αναταραζουν και πολυ λιγο το νερο.να τισ χαμηλωσω λιγο λετε?προς τα κατω?
παιδια ο μονομαχος μου δεν κανει πλεον φωλια.και λεω μηπωσ φταιει η συγκατοίκηση με το aplle snails και ειναι αγχωμενοσ???? λετε να συμβαινει κατι τετοιο?
μετρησης ολες οκ
αμμωνια 0
νο2 0
νο3 12.5
τι αλλο μπορει να φταει?
Το ότι δεν κάνει φωλιά δεν σημαίνει και πως δεν είναι υγιής..
Παρακολούθησε όμως την συμπεριφορά του.
tetraprima complete food
sera bloodworms
tetrafresh delica whole bloodwormsη κοιλια του οταν τον ταιζω φουσκωνει πολυ και δεν τον ταιζω υπερβολικα π.χ. απο την πρωτη 4-5 μπιλακια και πρήζεται.λετε να επηρεάζει η τροφή?η εχει δυσκοιλιότητα η να μην μπορει να χωνεψει?:rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:
φιλε γιωργο ειναι πολυ ζωηρος κανει βολτες και δεν φαινεται να εχει καμια αρρωστια(χτύπα ξυλο) αλλα απο τοτε που ειδα τον δικος σου με την φωλιά του απογοητεύτηκα με τον δικο μου?λετε να μην μπορει να...........
Ο δικός μου έκανε φωλιά μετά από αποχή ενάμιση μήνα!!!!!!
Και εγώ είχα ψιλό ανησυχήσει αλλά τελικά... :D :D
Εγω λεω μήπως επηρεάζεται από το σαλιγκάρι.μήπως του προκαλεί άγχος.θα να το βγαλω για καμια εβδομαδα να δω τι θα γινει.μπας και του ερθει ορεξη:smt090
:p Μπορει να μην ειναι αυτο.Και τον δικο μου μονομαχο που τον εχω μαζι με το σαλιγκαρι δεν τον επηρεαζει.Κανει καλη φωλια.Μονο που μερικες φορες τον νευριαζει οταν ανεβαινει πανω στο μοπανι η' οταν πλησιαζει τη φωλια του.Αν θες βεβαια βγαλτον για λιγες μερες και δες τη συμπεριφορα του.Αληθεια το δικο σου apple snail κανει πολλες ακαθαρσιες και λερωνει?Διοτι το δικο μου κανει πολλες!!!Εγω λεω μήπως επηρεάζεται από το σαλιγκάρι.μήπως του προκαλεί άγχος.θα να το βγαλω για καμια εβδομαδα να δω τι θα γινει.μπας και του ερθει ορεξη:smt090
το εβαλα σε ενα βαθυ δοχειο και εκει φαινονται οι ακαθαρσιεσ του .ειναι πολλεσ.φαντασου τι γινεται μεσα στο ενυδρειο:smt081:smt081:smt081
ο δικοσ μου παλι ειναι πολυ φοβιτσιαρης μολισ εβλεπε το σαλιγκαρι εφευγε.τι να πω ΑΒΒΥΣΣΟΣ Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΜΟΝΟΜΑΧΟΥ
παιδια τελικα χτεσ γεμισε το τερας μου με φουσκαλες στην επιφανεια.μετα απο 2 μηνες περιπου τα ξαναβρηκε με τον εαυτο του.ελπιζω να προσθεσω σημερα κερατοφυλλο και να σας το παρουσιασω γρηγορα.
:D Μπραβοοοοοοο!!!!!:D :D :D παιδια τελικα χτεσ γεμισε το τερας μου με φουσκαλες στην επιφανεια.μετα απο 2 μηνες περιπου τα ξαναβρηκε με τον εαυτο του.ελπιζω να προσθεσω σημερα κερατοφυλλο και να σας το παρουσιασω γρηγορα.
υπάρχουν τίποτα βιταμίνες για μονομάχους?π.χ. για το χρώμα και για οτιδήποτε άλλο στο να βοηθούν στην καλύτερη υγειά του?
ναι υπαρχουν βιταμηνες γενικα για όλα τα ψαρια εγω χρησιμοποιώ τις fishtamin της sera και ειναι αρκετα καλες:)
το δίνεις σαν τροφή η δεν αντικαθιστά κάτι τέτοιο.αυτό είναι για όλα τα ψαριά?μπορώ π.χ. να το χρησιμοποιήσω στης κιχλίδες μου?
απλως μουλιάζεις το φαγητο που θα τους δωσεις μεσα σε αυτο το υγρο και ταϊζεις κανονικα, οσο για τις κιχλιδες μπορεις
http://www.tropica.com/grafik/spicielist/locator_arrow.gifHygrophila corymbosa ''Siamensis 53B''
http://www.tropica.com/grafik/spicielist/locator_arrow.gifCryptocoryne beckettii ''petchii''
σήμερα πρόσθεσα αυτά τα φυτά στο ενυδρειο του μονομάχου μου.τι λίπασμα θα χρειαστώ αν φυσικά χρειάζομαι?
Γιώργαρε καθυστερημένα το ξέρω αλλά....... :(
Flourish της Seachem και Flourish Exel (μέρα παρά μέρα το Εxelάκι από λίγο) και είμαι μιάαααα χαρά...
Μπορεί να την έχεις βρεί τη λύση αλλά εγώ όφειλα να σου απαντήσω...
Φιλικά
tsikis
δεν βρηκα λυση απλα τα αφησα και περιμενω.η Hygrophila μου χαλασαν καποια φυλλα αλλα βγαζει συνεχεια απο πανω καινουργια και δεν εχω κανενα προβλημα.και η Cryptocoryne αργά αλλά σταθερά βγάζει και μεγαλώνει.το κερατοφυλλο όμως μου έχει καταστραφεί:( εντελώς σκότωσα το αθάνατο:???:
η Hygrophila δεν μεγαλώνει κανονικά. και πολλά φύλλα της μαυρίζουν- σαπίζουν.τι να κάνω για την βοηθήσω?κανένα άλλο υγρό για βοήθεια εκτός από αυτά που πρότεινε ο φίλος tsikis ξέρετε?. π.χ. tetra h sera.διότι στα Σερρας δεν βρίσκεις τέτοια πράγματα
Της tetra που δοκιμασα ειναι νεροζουμι,γιατι της sera δεν ξερω.
καλημέρα παίδες.εδώ και 2 εβδομάδες κάνω λίπανση στο ενυδρειο του μονομάχου μου με flourish excel 0.5ml μέρα παρά μέρα και flourish περίπου 1ml 1 φορά την εβδομάδα αλλά δεν είδα καθολου αλλαγή στα φυτά
1 hygrorhilia corymbosa
1 cryptocoryne beckettii "petchii"
2 anubies ( εδώ δεν έχω πρόβλημα )
μήπως βιάζομαι να δω αποτελέσματα?
κανείς βρε παιδιά μια γνώμη ζητάω.:rolleyes::rolleyes::rolleyes:
κοιτα με τα φυτα παντα πρεπει να υπαρχει ο χρονος
παρατηρησε την αναγκη τους και πραξε αναλογα στην αρχη πειραματησου εγω που εχω νεο φυτεμενο πειραματιζομαι με τις δοσολογιες οχι υπερδοσολογιες αλλα πειραματιζομαι με τις ταμπλετες με τα υγρα με το co2 με το φως
οποτε περημενε κραρτα και σημειωσεις ανα 3ημερες και βγαζεις σε καποια συμπερασματα
τετρα και σερα τα υγρα τους ειναι νεροζουμια τα εχω δοκημασει οι ταμπλετες μια χαρα φενοτναι οσο της χρησιμοποιω αλλα εχω δει τρελα αποτελεσματα με jbl
αυτα
καλη επιτηχια στο ενυδρειακη σου....
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.