PDA

Επιστροφή στο Forum : Dekeyseria brachyura R.I.P


abrous
12-12-06, 19:15
Εδω και 22 μερες εβαλα στο ενυδρειο μου τα πρωτα ψαρακια. Μαζι με αυτα ηταν και ενα pecoltia pulcher pleco το οποιο για ενα μεγαλο διαστημα δεν εμφανιζοταν καθολου. Αργοτερα το ειδα να βγαινει μολις εσβηνα τα φωτα.
Πριν απο 4-5 μερες πηρα και ενα δευτερο για να εχει παρεα. Τις δυο πρωτες μερες αρχισαν να βγαινουν και κατα την διαρκεια της μερας. Σημερα ο ενας απο τους δυο (δυστυχως δεν ξερω ποιος) ηταν μακαριτης. Πρεπει να πεθανε απο χτες γιατι ηταν στην ιδια θεση. Παρατηρησα οτι το χρωμα του ηταν ξεθωριασμενο και η κοιλια του καπως βαθουλωμενη. Μπορει αυτο να σημαινει κατι ? Επισης εχω παρατηρησει οτι ποτε δεν εχουν αγγιξει την ταμπλετα βυθου. Ειναι Omega One. Μπορει να φταιει οτι δεν ετρωγαν. Αλγη παντως εχω αφθονη. Οι γαριδες Amano κανουν παρτι και ζουν και οι 8 εδω και 20 μερες ..

Kostas G.
13-12-06, 12:29
Είχε κάποιο τραύμα πάνω του ή όχι;Τα μάτια ήταν στη θέση τους ή είχαν τραβηχτεί προς τα μέσα;Όταν λες δεν άγγιζαν την ταμπλέτα,εννοείς οτι και το πρωί ήταν ακόμα εκεί;Ή είχε φαγωθεί;
Η βαθουλωμένη κοιλιά σημαίνει οτι το ψάρι δεν τρεφόταν για κάποιο λόγο,πιθανότατα κάποια ασθένεια καθώς υπήρχε άλγη για να φάει σε περίπτωση που π.χ. υπήρχε κάποιος ανταγωνισμός μεταξύ τους.Αν είχε και ματια τραβηγμένα προς τα μέσα τότε πιθανόν είχε μια περίεργη ασθένεια που πιάνει συνήθως τους Panaque και δεν υπάρχει σίγουρη θεραπεία.Σε αυτή το ψάρι πεθαίνει συνήθως πολύ γρήγορα αφού εκδηλωθούν τα συμπτώματα.Σε αυτή την περίπτωση ίσως να έχει πρόβλημα και ο άλλος και οπότε καλό είναι να τον τσεκάρεις και να δεις αν έχει βαθουλωμένη κοιλιά και μάτια προς τα μέσα.

Υ.Γ. Η ονομασία Peckoltia pulcher δεν ισχύει πλεον.Τώρα είναι Dekeyseria brachyura.

abrous
13-12-06, 14:58
Δεν ειχε καποιο εμφανες τραυμα ουτε προσεξα κατι στα ματια του.
Δοκιμασα πολλες φορες να βαλω την ταμπλετα ακριβως διπλα στον ενα
και την αγνοει. Οταν ειναι εξω καθεται κολλημενος σε καποιο ξυλο..
Μπορει να προτιμαει απλως την αλγη απο την ταμπλετα ??

Kostas G.
13-12-06, 17:36
Κοίταξε λίγο αυτόν που ζει και πες μου αν έχει τα μάτια ελαφρώς τραβηγμένα προς τα μέσα.Είναι απίθανο να προτιμά την αλγη από την ταμπλέτα...αυτό μπορεί να θεωρηθεί φυσιολογικό μόνο τις πρώτες λίγες μέρες στο ενυδρείο.Δηλαδή μόνο αν αυτός είναι ο δεύτερος κάτι τέτοιο μπορεί να είναι φυσιολογικό.Αλλιώς αφού η ταμπλέτα έπεσε δίπλα του θα έπρεπε ή να τρομάξει και να φύγει ή να τη φάει.
Όταν δεν την τρώει την ταμπλέτα,αυτή τι γίνεται;Παραμένει μέχρι να σβήσουν τα φώτα ή τρώγεται από άλλα ψάρια;
Επίσης τσέκαρε και την κοιλιά του...δες αν είναι εντάξη ή είναι βαθουλωμένη.

stav
14-12-06, 07:55
Βαζε την ταμπλετα διπλα του το βραδυ με σβυστο το φως του ενυδρειου και παρακολουθησε εαν την τρωει.

abrous
14-12-06, 18:52
Το εχω κανει. Δεν την τρωει. Μηπως ειναι μαπα η ταμπλετα ?? Γιατι δεν βλεπω να ενδιαφερονται πολυ ουτε οι γαριδες ουτε και τα otto. Το pleco παντως βγαινει το βραδυ και κολλαει στα τζαμια. Η κοιλια του παντως φενεται μια χαρα. Να δοκιμασω να του βαλω αγγουρι που μου ειπαν μηπως το προτιμαει ??

Takis
14-12-06, 21:38
Να δοκιμασω να του βαλω αγγουρι που μου ειπαν μηπως το προτιμαει ??
Σιγουρα θα το προτιμαει!!!

Kostas G.
15-12-06, 10:10
Το οτι κολλάει στα τζάμια την νύχτα είναι πολύ καλό καθώς δείχνει πως ψάχνει για φαί και πως τρέφεται με την άλγη που υπάρχει.Άρα πρέπει να είναι καλά και απλά να μην του αρέσει η ταμπλέτα.Όπως είπε και ο Τάκης το αγγούρι σίγουρα θα το προτιμήσει...Μπορεί βέβαια την πρώτη φορά να μην το φάει αλλά τη δεύτερη σίγουρα θα το φάει...Είναι μέχρι να καταλάβει οτι αυτό είναι τροφή.
Από έτοιμες τροφές σου προτείνω την Hikari Algae Wafers.Πάντως καλό είναι να ταίζουμε τους pleco αυτούς μόνο με λαχανικά και φρούτα καθώς οι έτοιμες τροφές για αλγοφάγα ψάρια περιέχουν πολύ περισσότερη πρωτείνη απότι χρειάζονται αυτά τα ψάρια με αποτέλεσμα αμα ταίζονται συχνά να τους δημιουργούν προβλήματα στα όργανά τους που συνήθως είναι θανατηφόρα.