Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Melanoides tuberculata

CASPER
10-12-06, 18:12
Καλησπέρα σε όλους...
Μόλις διάβαζα στη γνωστή σε όλους μας ιστοσελίδα tsamisaquarium.gr για αυτά τα σαλιγγαράκια.

Λέει το εξής: Όταν τα βλέπουμε έξω από το χαλίκι κατά την διάρκεια της ημέρας είναι ένα σήμα κίνδυνου

Μια και τα βλέπω να σουλατσάρουν αρκετά κατά τη διάρκεια της ημέρας, μπορεί να μου πει κάποιος τι μπορεί να σημαίνει αυτό?

Takis
10-12-06, 18:59
Αλλο να σουλατσαρουν καποια την ημερα και αλλο να τα βλεπεις ολα εξω, πανω στα τζαμια κλπ οπως την νυχτα.
Δεν απαγορευεται να βγουν μερα, αλλα αν κοιταξεις οταν ειναι σκοταδι, θα τα δεις ολα εξω και πανω σε οτι υπαρχει μεσα στο ενυδρειο.
Τωρα, αν εννοεις οτι πραγματικα ειναι ολα εξω, τοτε κατι γινεται στο υποστρωμα, με πιθανοτητα να υπαρχει αμμωνια, πολλες αναεροβιες περιοχες στο χαλικι κλπ.

CASPER
10-12-06, 19:15
Τις τελευταίες μέρες παρατήρησα αρκετούτσικα από δαύτα να κόβουν βόλτες.
θα τα δεις ολα εξω και πανω σε οτι υπαρχει μεσα στο ενυδρειο... όχι σ'αυτό το σημείο βέβαια ! Λίγα πάνω στο glosso και σε κάποιο φυτό.
Απλώς μου έκανε εντύπωση γιατί μέχρι λίγο καιρό πριν, δεν είχα δει κανένα με τα φώτα αναμένα, ενώ σίγουρα έχω πολλά. Μάρτυρας το φίλτρο μου , που πιο πολλά σαλιγγάρια είχε όταν το άνοιξα, παρά substratpro !!!
Και έχοντας κάποιο πρόβλημα με πολύ λίγη αμμωνία από χθές, ήθελα να ρωτήσω περισσότερα.

Takis
10-12-06, 19:27
Αν βλεπεις απλα καποια, δεν ειναι προβλημα.
Το ιδανικο παντως ειναι να μην τα βλεπεις, εκτος και αν μερικα ζοριζονται και ψαχνουν για τροφη εξω απο το χαλικι...

andreas K
10-12-06, 21:35
Μηπως απλα εχεις υπερπληθυσμο;

CASPER
10-12-06, 22:26
Μηπως απλα εχεις υπερπληθυσμο;
Αν εννοείς υπερπληθυσμό από οστρακοειδή, πολύ πιθανόν !!!

annivas2000
11-12-06, 00:12
Πιθανοτατα υπερπληθυσμος...βγαλε βγαλε

andreas K
11-12-06, 16:24
Δυο πιατακια του καφε,μια ταμπλετα τροφη και ετοιμη η παγιδα.Υπαρχει και ετοιμη της JBL κλπ.

CASPER
11-12-06, 18:12
θα δοκιμάσω με τα πιατάκια.

Ευχαριστώ πολύ :)