Επιστροφή στο Forum : Μηχανισμός για να μεταβάλεται η απόσταση στα φώτα
Γεια χαρά. Ψάχνω να βρω μηχανισμό (αναβατώριο να το πω;) σαν αυτόν που έχουν κάποια φωτιστικά κουζίνας που μπορούν να μεταβάλουν την απόσταση που κρέμονται. Ψάχνω να είναι μεταλλικό (ανοξείδωτο;) με συρματόσχοινο. Γνωρίζετε αν υπάρχει κάτι τέτοιο; Ευχαριστώ
Σε μαγαζιά με ναυτιλιακά/βιομηχανικά είδη.
Γιωργο, φανταζομαι οτι ο Θοδωρος (Theko) εννοει κατι σχετικα ετοιμο για αυτη την δουλεια και οχι μονο τα υλικα για να φτιαχτει, κατι που προυποθετει παραπανω γνωσεις και εργαλεια...
Ισως στην Αθηνα καποιος να εχει δει κατι αντιστοιχο...
chris the trik
09-12-06, 20:52
Ετσι που περιγράφεις αυτό που θέλεις ,το μυαλό μου πάει σε μηχανισμό που έχουν τα στόρια που βάζουμε στα παράθυρα ή σαν τον μηχανισμό που βάζουν στις κουρτίνες για να κατεβαίνουν εύκολα (δεν ξέρω άμα κατάλαβες τι λέω). Επειδή πρόσφατα τοποθέτησα κάποια στόρια που πήρα από το πρακτικερ είναι μεν αλουμινίου αλλά έχουν σχοινιά για να τα ανεβοκατεβάζεις. Ο μηχανισμός για τις κουρτίνες αυτών που βάλαμε εμείς είναι πλαστικός με σχοινιά για το ανεβοκατέβασμα.
Συνεπώς πιστεύω άμα πας σε ένα μαγαζί που πουλάει κουρτινόξυλα ή στόρια ίσος βρεις αυτό που θέλεις.
Να προσπαθήσω να περιγράψω τι θέλω να φτιάξω. Τα φωτιστικά που θέλω να τοποθετήσω θα βρίσκονται κρεμασμένα από οριζόντιο συρματόσκοινο πάνω από το ενυδρείο. Σκέφτομαι πως αντί να αλλάζω λάμπες (Lux) ανάλογα με τις ανάγκες (μικρότερη ή μεγαλύτερη ένταση) είναι προτιμότερο να σηκώνω/κατεβάζω τις λάμπες με κάποιο μηχανισμό. Πιθανά κάτι σαν το μηχανισμό στα φωτιστικά στις κουζίνες (τις στρογγυλές λάμπες φθορισμού με το σπιραλ) που ανεβοκατεβαίνουν. Στα ηλεκτρολογικά έχω βρει το μηχανισμό αυτό αλλά είναι πλαστικός και "καρφώνεται" στο ταβάνι, ενώ εγώ θέλω να στερεωθεί και να κρέμεται από το οριζόντιο συρματόσχοινο. Έχετε κάποια ιδέα;
Το οριζοντιο συρματοσκοινο θα ειναι τεντωμενο χωρις να κανει κοιλια;
Ναι είναι πολύ τεντωμένο. Πάντως όσο και να είναι θα έχει μία μικρή καμπύλη όταν μπουν 4 λάμπες. Άρα πρέπει να είναι δεμένα σε ένα σημείο.
βρήκες λύση? υπάρχουν πολλοί τρόποι πάντως...
Εγώ Theko σκέφτεικα το εξής. Αγοράζεις απλά το σπιράλ, το ενώνεις με το συρματόσχοινο και με κάποια προφύλαξη τελικά και με τη λάμπα... Ίσως με κάποιο ανακλαστήρα που το σπιράλ θα ποιάνει ακριβώς απο πάνω ή κατευθείαν πάνω στη λάμπα με κάποιο δαχτυλίδι από αυτά που υπάρχουν στο εμπόριο για λάμπες(που δεν λιώνουν). Έφτιαξα μια πρόχειρη εικόνα για να σου εξειγήσω τι περίπου εννοώ.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.