PDA

Επιστροφή στο Forum : Botias + γαριδες Cardina japonica ?


abrous
01-12-06, 10:36
Στο ενυδρειο μου εχω 4 Botias Sidthimunki τα οποια παρα το μικροσκοπικο τους μεγεθος (~2 cm) εξαφανισαν εκατονταδες σαλιγκαρια μεσα σε τρεις μερες (απιστευτο). Την περασμενη εβδομαδα αποφασισα να προσθεσω μερικες Cardina Japonica μηπως και μου περιορισουν την αλγη. Αρχισα βαζοντας 2 δοκιμαστικα .Την πρωτη μερα οι γαριδες ηταν κινητικοτατες και τις εβλεπα συνεχεια στα φυτα. Την δευτερη μερα εβλεπα μονο την μια.Την τριτη μερα δεν εβλεπα καμμια. Ανακαλυψα οτι κατω απο ενα ξυλο υπηρχε το κελυφος της μιας. Υπαρχει περιπτωση να τις τρωνε τα Botias ?

klaz
01-12-06, 10:40
δεν ξερω για σενα ,αλλα εμενα ενας θηριωδης λαμπεο κριθηκε ο φονιας των 4 αμανο.που ειχα στο 100λιτρο....οσο για την περιπτωση σου.......μονο η παρατηρηση μπορει να σε βοηθησει.............

Tolis
01-12-06, 15:08
Υπαρχει και η περιπτωση να ειναι πολυ καλα κρυμμενες (οι γαριδες αμανο ειναι πρωταθλητριες στο κρυψιμο για μηνες) και το κελυφος που ειδες να συνεπεσε με εποχη εκδυσης.

klaz
01-12-06, 15:11
εχει γουστο...........που εβαλα το φτυαρι βρε να παρει η ευχη...????
αλλα παλι,να εχεις κατοικιδια που να μην τα βλεπεις ποτε....αλλο παλι τουτο......

kastmaniac
01-12-06, 16:49
Στο 350άρι έβαλα πριν 3 μήνες 4 γαριδούλες. Τις είδα την πρώτη ημέρα. Μετά το πρώτο βράδυ άφαντες. Πέρασαν 1- 2 -3 εβδομάδες.... καταλήγωντας στο συμπέρασμα οτι είτε οι clown loach είτε το solar catfish πέρασαν ένα υπέροχο βράδυ. Πριν δύο εβδομάδες όμως κατα την καθιερωμένη αλλαγή είδα κάτι που μου φάνηκε σαν περίεργο σκουπιδάκι. Πλησιάζοντας είδα μια γαριδούλα (η οποία μαλίστα είχε μεγαλώσει) που είχε μόλις βγεί από το 3D backwall και έκοβε βόλτες. Μετά από λίγο εξαφανίστηκε. Από τότε κανένα σημάδι......... Δεν θα τις ξέγραφα ακόμα!