PDA

Επιστροφή στο Forum : Pleco δεν εμφανιζεται ποτε ....


abrous
28-11-06, 08:50
Εδω και μια εβδομαδα εβαλα στο ενυδρειο μου (125lt) ενα Pecoltia pulcher.
Ειναι νεο ενυδρειο και εχει για την ωρα 5 lemon tetras, 4 botia sidimunki, 1 otto,και ενα σαλιγκαρι apple snail. To Pleco μπηκε κατω απο μια ριζα απο την πρωτη μερα και εκτοτε δεν το ξαναειδα. Του βαζω την ταμπλετα του και το otto κανει παρτι... Χτες σηκωσα το ξυλο για να δω αν ζει.Βγηκε αλλα μετα απο λιγο ξαναμπηκε μεσα. Λετε να το βοηθησει αν παρω και ενα δευτερο ?
Τι αλλο μπορει να συμβαινει ?

netblues
28-11-06, 09:04
Γενικα ειναι νυκτοβια ζωα, οποτε παρατηρησε το το βραδυ με σβυστα τα φωτα.
Δες επισης αν τρωει, που ειναι καλη ενδειξη γενικά.
Θα του παρει καιρο μεχρι να συνηθισει το νεο περιβαλλον, κανα μηνα τουλαχιστον, και εξαρταται και απο το ψαρι.
Τωρα αν παρεις και αλλο, δυσκολα μπορουμε να προβλεψουμε τι θα συμβει.
Θα ελεγα καλυτερα οχι.

abrous
28-11-06, 10:54
Ελεγα μηπως η παρεα του κανει καλο ..

Kostas G.
28-11-06, 11:59
Είναι απολύτως φυσιολογικό για τον pleco σου να κρύβεται.Ο μόνος τρόπος να τον δείς είναι αυτός που ανέφερε και ο netblues:το βράδυ με σβηστά τα φώτα του ενυδρείου και χαμηλό φωτισμό γενικά.Καλό είναι τώρα μέχρι να συνηθίσει στο ενυδρείο,να τον ταίζεις αφού σβήσουν τα φώτα γιατί αλλιώς,όπως παρατήρησες και ο ίδιος,θα του τρώνε την τροφή τα άλλα ψάρια.Αργότερα,που θα έχει συνηθίσει,θα αρχίσει να βγαίνει και λίγο την ημέρα και τότε σιγά σιγά θα μπορείς να τον ταίζεις με φώς και θα βγαίνει.Γενικά ο συγκεκριμένος pleco κυκλοφορεί αρκετά στο ενυδρείο αφού συνηθίσει και θα τον βλέπεις αρκετά συχνά.Επίσης βάζοντας και άλλα ξύλα στο ενυδρείο θα βοηθήσει πάρα πολύ στο να τον βλέπεις.Τους αρέσει να έχουν την αίσθηση της ασφάλειας,οτι δηλαδή αν συμβεί κάτι και χρειαστούν να κρυφτούν έχουν την κρυψώνα δίπλα τους.Αυτό τους κάνει να βγαίνουν περισσότερο και να μην τρομάζουν πολύ εύκολα.
Παρεπιπτόντως ο pleco σου είναι κατα πάσα πιθανότητα Dekeyseria brachyura (http://www.planetcatfish.com/catelog/species.php?species_id=706).Η ονομασία Peckoltia pulcher δεν ισχύει πλεον.
Το να πάρεις άλλον έναν ή δυο θα βοηθήσει στο να τον βλέπεις πιο πολύ όμως δεν ξέρω αν το επιτρέπουν οι διαστάσεις της ενυδρείου σου.Αν είναι 80 εκ. τότε μπορείς να βάλεις το πολύ αλλον έναν.Πρόβλημα επιθετικότητας δεν θα αντιμετωπίσεις με αυτόν τον pleco.
Βλέπω επίσης οτι έχεις έναν Otocinclus.Καλό θα ήταν να έπαιρνες τουλάχιστον άλλους 5 μια και οι Oto πρέπει να κρατιούνται σε ομάδα των τουλάχιστον 6 ατόμων.Αλλιώς δεν θα σου ζήσει όσο πρέπει...

abrous
28-11-06, 12:11
Για το otto το γνωριζω. Δυστυχως ηταν ο τελευταιος που ειχε το μαγαζι και τον πηρα. Θα του παρω σιγουρα παρεα μολις βρω.