PDA

Επιστροφή στο Forum : Μετρήσεις Α.Ο. μαζικής παραγγελίας

Fonamstel
25-11-06, 23:27
O Tricky στο νήμα για τη παραγγελία ζήτησε στατιστικά στοιχεία για τις οσμώσεις. Επειδή εκεί θα χαθούν στο πλήθος, όποιος θέλει να βοηθήσει στο μάζεμα στατιστικών, ας γράψει εδώ τις μετρήσεις.

Για να υπάρχει ομοιομορφία, θα παρακαλούσα να είναι στο παρακάτω φορμά:

Βρύση (Μαρούσι): 165
Εξοδος: 11
Λόγος απόρριψης: ???

Τα παραπάνω είναι του akisk.

*Λόγος απόρριψης είναι ο λόγος "καθαρό/"βρώμικο" νερό.Για να το βρούμε αυτό, ένας εύκολος τρόπος είναι ο εξής: Παίρνουμε ένα τετράλιτρο δοχείο το οποίο θα γεμίζει με το "βρώμικο" νερό και ένα 1,5 η 2 λιτρων που θα μαζεύει το καθαρό νερό. Μόλις γεμίσει το τετράλιτρο, σταματάμε τη διαδικασία. Ζυγίζουμε το καθαρό νερό (η μετράμε τον όγκο του) και διαρούμε καθαρό/βρώμικο. Η όλη διαδικασία δεν θα πάρει πάνω από 5 λεπτά.

Για παράδειγμα, σε μένα μάζεψα 4 λίτρα βρώμικο και 950 γραμμάρια καθαρό δηλαδή 0,95 λίτρα καθαρό. 0,95 / 4 = 0,2375
Συνεπώς

Βρύση (Θεσσαλονίκη): 390
Εξοδος: 18
Λόγος απόρριψης: 0,2375

Εβαλε και ο κλαζ:

Βρύση (Θεσσαλονίκη): 378
Εξοδος: 15
Λόγος απόρριψης: ???

*** 1) Οσο πιο μεγάλοι είναι οι μετρούμενοι όγκοι νερού τόσο πιο μεγάλη ακρίβεια θα έχουμε, αλλά δεν χρειάζονται υπερβολές...

*** 2) Κάνοντας αρκετές φορές τις μετρήσεις με διαφορετικό λόγο απόρριψης (κάτι που ρυθμίζεται από τη βαλβίδα που υπάρχει στην έξοδο του βρώμικου νερού) μπορούμε να προσεγγίσουμε το βέλτιστο τρόπο λειτουργίας της Α.Ο. μας ;)

EDIT----->

Να σημειώσω οτι έχει πολύ μεγάλη σημασία (για τη ζωή της μεμβράνης) ο λόγος απόρριψης. Το pH εισόδου/εξόδου δεν μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα.

Οσο πιο "χαλαρά" δουλεύει η μεμβράνη (μικρός λόγος απόρριψης, πχ 0,25) αυξάνει η ζωή της, αυξάνει η καθαρότητα του νερού, αλλά αυξάνεται και ο όγκος του νερού που "πάει χαμένο".

Οσο "πιέζεται" η μεμβράνη (μεγάλος λόγος απόρριψης, πχ 0,5) μειώνεται η ζωή της, μειώνεται η καθαρότητα του νερού, αλλά μειώνεται και ο λογαριασμός της εταιρείας ύδρευσης.

---------------

Επίσης, επειδή μερικά νούμερα βγαίνουν κάπως περίεργα...

Καλό είναι να μετράμε GH και ΚΗ. Πχ σε μένα GH=12, ΚΗ=10 (βρύση). Προσθέτουμε αυτές τις δύο σκληρότητες (12 + 10 = 22) και το αποτέλεσμα το πολλαπλασιάζουμε με 17,9. 22 * 17,9 = 393,8 . Το TDSόμετρο μου δείχνει 390. Αν αυτά τα 2 νούμερα είναι κοντά (390 και 393,8 είναι κοντά), όλα οκ. Αν όμως το TDSόμετρο αντί για 390 δείχνει για παράδειγμα 190... τότε ή έχουν πρόβλημα τα τεστ σταγόνας, η το TDSόμετρο είναι λάθος καλιμπραρισμένο.

klaz
25-11-06, 23:36
κωστα,δωσε μας ενα ευκολο παραδειγμα με νουμερα γιατην βελτιστη μετρηση της αο μας συμφωνα με τα παραπανω.....
:smt071:smt071καλα,καλα..μην βαρας....:D:smt039

Fonamstel
25-11-06, 23:53
...ενα ευκολο παραδειγμα με νουμερα γιατην βελτιστη μετρηση της αο...
Θα με τρελλάνεις ρε κλαζ? Αν δε σου φτάνουν τα παραπάνω, θα σου εξηγήσω το όνειρο στη συνάντηση :p :p :p

klaz
25-11-06, 23:57
Θ Αν δε σου φτάνουν τα παραπάνω, θα σου εξηγήσω το όνειρο στη συνάντηση :p :p :p:smt053:smt053:smt053+-2+-2+-2;)

Giorgos
26-11-06, 00:02
Σας ενδιαφέρουν μετρήσεις από παλιά ΑΟ της ίδιας εταιρείας (αυτές που είχαμε φέρει πριν 1,5 χρόνο);

Fonamstel
26-11-06, 00:10
Σας ενδιαφέρουν μετρήσεις από παλιά ΑΟ της ίδιας εταιρείας (αυτές που είχαμε φέρει πριν 1,5 χρόνο);
Και δε τις βάζεις; όποιος ενδιαφέρεται τις χρησιμοποιεί, όποιος δεν ενδιαφέρεται τις προσπερνάει... :)

crazyio
26-11-06, 14:36
Ηλεκτρική Αγωγιμότητα νερού Χαλκίδας 156
Ηλεκτρική Αγωγιμότητα νερού Α/Ο 2,03

Υ.Γ οι τιμές είναι απο ανάλυση Χημικού Εργαστηρίου & Έρευνας.

mikenuke
26-11-06, 15:03
μηπως παιζει ρολο και το ποσα bar εχει το δικτυο?

Tricky
26-11-06, 20:26

Γιωργο προσωπικα με ενδιαφερουν περισσοτερο ! Θα δειξουν την ποιοτητα της μεβρανης στον χρονο...

Θελω να σημειωσω οτι αυτην την εβδομαδα θα βαλω παραγγελια για RO συστημα και αυτος ειναι και ο λογος που εξ'αρχης ζητησα στατιστικα για το συγκεκριμμενο μοντελο .Στην δικη μου περιπτωση , επειδη μπαινω στον κοσμο του reef , θα βαλω στην εξοδο της και μοναδα DI .

Ευχαριστω οσους υπεβαλαν/υποβαλουν μετρησεις της συγκεκριμμενης RO.

Pritanis
27-11-06, 20:12
Πω ρε Κωστα επιστημονα μας ζαλισες...... Τι ειναι αυτα που λες;;;;;Εγω παντως δεν εχω καταφερει να βγαλω απο τη συγκεκριμενη ΑΟ σκληροτητα ΚΗ μικροτερη απο 3...... Οσο για το απονερο οσο σφιγγω τη βαλβιδα τοσο το μειωνω ..... Ειναι λιγο περιεργη η ρημαδα.......

caverman
28-11-06, 14:24
Οσο για το απονερο οσο σφιγγω τη βαλβιδα τοσο το μειωνω .

Και γω που νόμιζα ότι ήμουν ο μόνος. :rolleyes:

Και όχι μόνο αυτό αλλά δεν έχω παρατηρήσει να αλάζει δραματικά η ποιότητα του καθαρού σε σχέση με την βαλβίδα. Δύο διαφορετικά καλιμπραρισμένα TDS που ήρθαν στο σπίτι μέτρησαν μηδέν στην έξοδο και λιγότερο από 200 στην είσοδο.

Με GH τεστ μετράω 10 στην είσοδο και 1 στην έξοδο.
Και εδώ είναι το ερώτημα: Πόσο να ανοίξω την βαλβίδα... σε σχέση με την προστασία της μεμβράνης;

Pritanis
28-11-06, 15:01
Aυτο παρατηρω και εγω και δεν μπορω να καταλαβω...... Σφιγγω σχεδον τερμα την βαλβιδα, νερο εξοδου ΚΗ 5 απονερο καθολου....... Τη γυρναω μερικες στροφες πεφτει το ΚΗ στο 3 και αρχιζω να εχω απονερο...... Τι ακριβως συμβαινει;;;;;;

Fonamstel
28-11-06, 15:06
Μια χαρά δουλεύουν. Οσο σφίγγεις τη βαλβίδα, τόσο λιγότερα απόνερα έχεις.
Σα να κλείνεις τη βάνα, ένα πράμα.:D

Οσο ανοίγεις τη βαλβίδα, τόσο περισσότερα απόνερα -και τόσο μικρότερη σκληρότητα στην έξοδο.

Liolios
29-11-06, 10:27
Για τα τεχνικά χαρακτηριστικά αλλά και για τις μετρήσεις που έχουν να κάνουν με την Α.Ο της μαζικής παραγγελίας, μπορείτε να συνεχίσετε τη συζήτηση εδώ (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=14380) για να είναι όλες οι πληροφορίες συγκεντρωμένες σε ένα thread.

Ευχαριστώ.