Επιστροφή στο Forum : Εποξική κόλλα
Μερικές ερωτησεις για τις εποξικές κόλλες που χρησημοποιουν οι θαλασσινοί.
1.Μπορεί να χρησημοποιηθεί σε μικρή ποσότητα στο γλυκό χωρις πρόβλημα;
2.Κολλάει γυαλί με πλαστικό;
3.Αν κάποια στιγμή χρειαστεί να ξεκολήσει γίνεται ή πρέπει να κοπεί το πλαστικό;
4.Νομίζω πολλοί χρησημοποιούν τη bison(ή κάπως έτσι).Αν δεν βρω αυτήν κάποια άλλη μάρκα ή απλά να γράφει ότι δεν είναι τοξική;
βισον υπαρχει λεωνιδα στου σχετακη,την εχω δει αλλα δεν ξερω αν κανει
Βασικά δεν υπάρχει εποξική που να μην είναι τοξική. Απλώς σε μικρή ποσότητα κι αν δουλευτεί σωστά δεν υπάρχει πρόβλημα για τα ψάρια. Η bison καλή είναι, με το μειονέκτημα του χρώματος(είναι λευκή), πάντως κυκλοφορούν αρκετές που έχω χρησιμοποιήσει χωρίς πρόβλημα. Θα προσέξεις μόνο ότι θες να κολλήσεις να το κολλήσεις έξω από το ενυδρείο, και μετά θα κάνεις κανα δυο αλλαγές νερού.
Θα προσέξεις μόνο ότι θες να κολλήσεις να το κολλήσεις έξω από το ενυδρείο, και μετά θα κάνεις κανα δυο αλλαγές νερού.
Η κόλληση που θέλω να κάνω πρέπει να γίνει μέσα στο νερό.Εσείς μέσα στο νερό κολατε τα κοράλια πάνω στο βράχο χωρίς ιδαίτερα προβλήματα και έχετε και ποιο ευαίσθητα συστήματα.Εχετε βέβαια και σκίμερ, άνθρακα.
Για έξω από νερό θέλω να κολήσω πέτρες αλλά μπορω να τις αφήσω όσο θέλω εκτος νερου-και σ αυτό υπάρχει πρόβλημα;
Για να κάνεις κόλληση μέσα στο νερό πρέπει να δουλέψεις την κόλλα έξω φυσικά, και απαραιτήτως να βάλεις ενεργό άνθρακα. Αν κάνεις και καμμια αλλαγή νερού δεν θα χεις πρόβλημα. Εγώ τα κοράλλια τα βγάζω έξω για να τα κολλήσω και μετά από κανα τέταρτο τα ξαναβάζω. Πάντως μην περιμένεις θεαματικά αποτελέσματα από άποψη αντοχής σε πέτρες.
Ξερω οτι υπαρχει σιλικονη που κολλαει μεσα στο νερο.
Κοιταξε το λιγο.
Η κόλληση που θέλω να κάνω πρέπει να γίνει μέσα στο νερό. Ξερω οτι υπαρχει σιλικονη που κολλαει μεσα στο νερο.
Κοιταξε το λιγο. ;)
http://www.drsfostersmith.com/product/prod_display.cfm?pcatid=8534&Ntt=adhesive&Ntk=All&Ntx=mode+matchallpartial&Np=1&pc=1&N=0&Nty=1
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.