PDA

Επιστροφή στο Forum : DIY CO2 - Δεν βλέπω φυσαλίδες

chrisx
14-11-06, 21:06
Μολις εγκατεστησα το DIY CO2 στο ενυδρειο μου Tο μιγμα έγινε σε 2λιτρο πλαστικο δοχειο με 3 φλιτζανια του τσαγιου ζαχαρη και ενα κουταλακι μαγιά.
Το έχω περίπου τέσσερις ώρες και δεν βλέπω φυσαλίδες. Να το αφήσω μέχρι αύριο ή θα έπρεπε κάτι να έχω δεί;

klaz
14-11-06, 21:11
μην βιαζεσαι...αν ειναι ενταξει το μειγμα,θα δεις σε λιγες ωρες...

chrisx
14-11-06, 21:14
ΟΚ klaz σε ευχαριστώ

didymos
15-11-06, 08:16
Η όλη ιστορία με τη μαγιά είναι να τη διαλύσεις με χλιαρό νερό και όχι με καυτό! Επίσης το νερό στο μπουκάλι που έχεις διαλύσει προηγουμένως τη ζάχαρη να είναι πλέον χλιαρό και αυτό.
Αν βάλεις τη μαγιά σε καυτό νερό, τη σκότωσες...

dimitris21
15-11-06, 09:26
Ένα σημαντικό στοιχείο επιτυχίας για να δουλέψει ένα DIY σύστημα CO2, είναι η θερμοκρασία χώρου. Αν είναι χαμηλή μην περιμένεις να δεις και πολλά πράγματα.
Για να βεβαιωθείς εσύ όμως ότι όλα τα έκανες σωστά βάλε σε ένα κουβά ζεστό νερό (προσοχή, όχι καυτό) και μετά βάλε το μπουκάλι με το μείγμα μέσα. Αν τα έχεις κάνει σωστά σε λίγη ώρα θα αρχίσει να δουλεύει.

chrisx
15-11-06, 16:10
Η διαδικασία που ακολούθησα ήταν χλιαρό νερό και ζάχαρη στο μπουκάλι και καλή ανακαίνιση και στη συνέχεια προσθήκη της μαγιάς (διαλυμένη σε χλιαρό νερό).
Έκανα το κόλπο με τον κουβά που προτείνει ο dimitris21 και κάτι έχει αρχίσει να γίνεται (βλέπω κάποιες μικρές μικρές φυσαλλίδες στην επιφάνεια). Άρα πιθανόν φταίει η θερμοκρασία δωματίου αν και ο χώρος έχει θερμοκρασία 19-20 C.
To ερώτημα τώρα. Το νερό στον κουβά λογικά σε λίγο θα κρυώσει. Τον αφαιρώ και η διαδικασία θα συνεχιστεί (αφού λογικά ξεκίνησε), ή θα πρέπει να κρατήσω την θερμοκρασία έξω από το μπουκάλι ακόμα υψηλή (με αναέωση του νερού στον κουβά, ή κάποια θερμοφόρα στο μπουκάλι, ή άνοιγμα καλοριφέρ κλπ.)

KOKORAS
15-11-06, 16:31
Η διαδικασία που ακολούθησα ήταν χλιαρό νερό και ζάχαρη στο μπουκάλι και καλή ανακαίνιση και στη συνέχεια προσθήκη της μαγιάς (διαλυμένη σε χλιαρό νερό).
Έκανα το κόλπο με τον κουβά που προτείνει ο dimitris21 και κάτι έχει αρχίσει να γίνεται (βλέπω κάποιες μικρές μικρές φυσαλλίδες στην επιφάνεια). Άρα πιθανόν φταίει η θερμοκρασία δωματίου αν και ο χώρος έχει θερμοκρασία 19-20 C.
To ερώτημα τώρα. Το νερό στον κουβά λογικά σε λίγο θα κρυώσει. Τον αφαιρώ και η διαδικασία θα συνεχιστεί (αφού λογικά ξεκίνησε), ή θα πρέπει να κρατήσω την θερμοκρασία έξω από το μπουκάλι ακόμα υψηλή (με αναέωση του νερού στον κουβά, ή κάποια θερμοφόρα στο μπουκάλι, ή άνοιγμα καλοριφέρ κλπ.)

Η βάζεις στον κουβά ένα θερμαντήρα και καθαρίζεις.
Φυσικά ρυθμίζεις και την θερμοκρασία του να μην βράζει το νερό. Θα σου πουν οι εμπειρότεροι τι θερμοκρασία είναι κατάλληλη.

PascM
15-11-06, 19:42
Λογικά πάνω από 22 βαθμούς βγάζει αν και όχι την αναμενόμενη ποσότητα! Εγώ αυτό που κάνω είναι να το βάζω κοντά στα μπαλαστ που τα έχω μέσα στο έπιπλο και έτσι έχει μια χαρά θερμοκρασία! Άλλη λύση είναι να τα βάλεις στο καπάκι όπου πάλι υπάρχει θερμοκρασία από τις λάμπες συνήθως!

Giwrgos23
15-11-06, 23:29
παιδια αντιμετωπιζω τις τελευταιες μερες το ιδιο προβλημα εχω κατσει την μπουκαλα με το μιγμα πανω σε τρια μπαλαστ τπτ,
αυριο θα αλλαξω το σωληνακι που παει στην σκαλα διαχυσης γιατι νομιζω οτι στο τελειωμα του εχει πιασει μια πηχτη ασπριλα (με καταλαβενεται?ετσι?)

PascM
16-11-06, 12:01
Αντί να το αλάξεις μπορείς να το καθαρίσεις με χλιαρό νερό!