PDA

Επιστροφή στο Forum : Αυτά πως ζούνε;


Captain Kirk
14-11-06, 12:30
Θέλω να μοιραστώ μαζί σας κάποιες φωτογραφίες που τράβηξα με το κινητό μου, έξω και μέσα από τα ανάκτορα της Bangkok στην Ταϊλάνδη το καλοκαίρι.
Λοιπόν εκεί είδα κάποιες γούρνες διαμέτρου και βάθους περίπου 60cm σπαρμένες στο χώρο, με βραστό κυριολεκτικά στάσιμο βουρκό-νερo κάτω από έναν ανελέητο ήλιο και με κάποιου είδους υδρόβιο φυτό. Πλησιάζοντας βλέπω να είναι γεμάτα με πάρα πολλά πολύχρωμα gapοειδή ψαράκια. :o
Αλήθεια, αυτά πως ζούνε; Αυτό το νερό καταλαβαίνω ότι βοηθιέται από το φυτό αλλά κατά τα άλλα οι λέξεις φίλτρανση και οξυγόνωση φαντάζουν ανέκδοτο.

Πως σας φαίνετε; Θα τολμούσε κανείς να κάνει κάτι τέτοιο;

Α! Να και οι φωτογραφίες...

Apostolis
14-11-06, 13:40
Η άποψή μου, είναι οτι κάθε "κλειστό" υδρο-οικοσύστημα θέλει φίλτρανση ή ΠΟΛΥ ΤΑΚΤΙΚΗ αλλαγή νερού... κατά τ'άλλα, "ποιός νοιάζεται για τα γκαποειδή ψαράκια" :confused: :smt065

PascM
14-11-06, 13:41
Το οτι υπάρχουν εκεί δεν σημαίνει οτι ζούνε και εκεί δηλαδή ξέρουμε αν οι τρελοί κύριοι εκεί τα αντικαθιστούν συχνά? Εκτός και αν είναι κάποια νέα περίεργη αναπαραγωγή ων τρελών Ταιλανδών.

Tolis
14-11-06, 14:59
Τα ψαρακια ειναι κατα πασα πιθανοτητα Gambusia affinis, το γνωστο κουνουποψαρο, και ολο το συστημα με τις γουρνες ειναι παγιδα για κουνουπια.

Apostolis
15-11-06, 09:57
Τα ψαρακια ειναι κατα πασα πιθανοτητα Gambusia affinis, το γνωστο κουνουποψαρο, και ολο το συστημα με τις γουρνες ειναι παγιδα για κουνουπια.
Αυτό είναι πολύ πιθανόν... τί γίνεται όμως με την βιωσιμότητα των ψαριών και τις συνθήκες του νερού???

Tolis
15-11-06, 13:27
Τα Gambusia affinis ειναι τρομερα ανθεκτικα ψαρια (στη χωρα μας επιζουν τον χειμωνα στη φυση σε θερμοκρασιες λιγο πριν τον παγο), και τα καταφερνουν μαλλον απο αποψη θερμοκρασιας. Οι γουρνες δεν ειναι απαραιτητο οτι εχουν νιτρικα αν εχουν φυτα και πρασινη αλγη.

Ή αν υποθεσουμε οτι (οπως παντου) εχουν αποικησει τα νερα της περιοχης, μπορει απλως να ανακυκλωνονται.

Captain Kirk
16-11-06, 08:07
Το όλο σετάρισμα που υποδεικνύει μόνιμες και κλειστές κατασκευές, ο μεγάλος αριθμός από γούρνες, η νοοτροπία των Ταϊλανδών σε παρόμοια θέματα και η ύπαρξη ψαριών σε διάφορα στάδια ανάπτυξης, με κάνει να προσανατολίζομαι και εγώ με την άποψη του Tolis.

Μου ήρθε επίσης και η ιδέα ότι οι πολύ ζεστές περίοδοι του χρόνου, συνδιάζονται με έντονες βροχοπτώσεις (Περίοδος των βροχών) που ρίχνουν τις μεγάλες θερμοκρασίες κατά διαστήματα και φρεσκάρουν το νερό. Τι λέτε;

Μου έδωσαν την εντύπωση όντως ότι είναι προσαρμοσμένα και ανακυκλώνονται εκεί.