Επιστροφή στο Forum : Μεταφορά ψαριών με τις χειροαποσκευές
gemini_str
09-11-06, 11:14
Σύμφωνα με τους καινούργιους κανονισμούς ασφαλείας δεν θα επιτρέπετε σε επιβάτες πτήσεων εσωτερικού αλλά και σε προορισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μεταφέρουν υγρά με τις χειροαποσκευές. Τί γίνεται όμως με τη μεταφορά ψαριών ή άλλων ζωντανών (ασπόνδηλα κτλ) που χρειάζονται και το νεράκι τους;
Μήπως γνωρίζει κάποιος τι γίνετε σε αυτές τις περιπτώσεις; Μήπως να μάθουμε σαν σύλλογος;
Αποτη στιγμη που προκειται για κανονισμους ασφαλειας (να μην αναμιξεις κατι με νερό) που σημαινει οτι ειτε εχει ψαρι μεσα ειτε δεν εχει το ιδιο τους κανει (εκτος αν προκειται για ψαρολατρη τρομοκρατη), δεν εχουν νοημα οι εξαιρεσεις.
Αυτο που σιγουρα γινεται ειναι να μπει η σακκουλα με το νερό ως ζωντανο εμπορευμα μεσω της υπηρεσιας cargo. Ετσι ερχονται και τα ψαρια που βλεπουμε στα μαγαζιά.
Φυσικά κατι τετοιο επιφερει κοστος, ανάλογη συσκευασία και πολυ περισσοτερο τρεξιμο.
Το αλλο που θα μπορουσε να γινει ειναι να παραδοθεί η σακκόυλα κατα την είσοδο στο αεροσκαφος, και να επιστραφει κατα την έξοδο, αλλά επειδή ο έλεγχος γινεται πολύ πιο πριν, για πρακτικους λόγους δεν...
Ισως η εταιρα fish-air να προβλεψει ειδικες θεσεις για ψαρομεταφορες.. :grin:
Εδώ και κάποια χρόνια φέρνω ψάρια και κοράλια με το αεροπλάνο και πάντα τα περνάω με καλή συσκευασία κάτω στις αποσκευές. Δεν υπήρξε ποτέ πρόβλημα, εκτός από την πρώτη φορά που τα είχα πάρει πάνω μαζί μου.:rolleyes:
Θα συμφωνησω με τον Νουρεγιεφ, κι εγω εχω φερει πολλες φορες ψαρια απο Βελγιο - Γαλλια, καλη συσκευασια και μεσα στη βαλιτσα, χωρις προβλημα.
Όταν λέμε καλή συσκευασία ;
προεδρα και νουρεγιεφ, μαλλον οταν φερατε ψαρια την εσχατη φορα, ηταν μαλλον περιπου το 1821 :smt043:smt110, αυτη η οδηγια εχει 2 μηνες που παιζει στα αεροπλανα.
μηπως να κανετε καποιο update ?:smt030:smt030
Γαύρε το 21 πάλι δεν με άφησαν να πάρω τα ψάρια πάνω μαζί μου, όχι για τα ψάρια αλλά για το νερό. Από τότε τα ίδια ήταν. :smt026
Αμα διαβαζες και λεπτομερως γαβρουλη...
Μεσα στις αποσκευες λεμε, με τη βαλιτσα, οχι στο χερι δλδ. Οι προσφατες οδηγιες αφορουν χειραποσκευες και μονο.
Καλη συσκευασια, να μη χυθει νερο στα ρουχα (τοχω παθει) και να εχουν μια στοιχειωδη μονωση για την θερμοκρασια. Οι θερμομονωτικες σακουλες που πουλαει ο Βασιλοπουλας εμενα μου κανανε δουλεια. Μιλαμε παντα για ταξιδια 3-4 ωρων.
http://www.malawicichlidhomepage.com/aquainfo/transporting_fry.html
http://www.malawicichlidhomepage.com/greek/articlesgreek/move_fish_greek.html
προεδρα ταφερες η οχι ανα χειρας απο βελγιο???
αμα το κανεις και τωρα χεσε με!!
στη βαλιτσα θαρθουν, αλλα οι βαλιτσες ειθισται να κανουν και τουμπες απο το πεταγμα στο καργκο...
οεο...
Παντα με βαλιτσα, οχι στο χερι, και παντα ηρθανε ολοζωντανα σπαρταρουσανε!
Απαραιτητη πορυποθεση η βαλιτσα ναναι απο τις σκληρες....
Ναι και εγώ αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα στο αεροδρόμιο όταν ταξίδευα απο Θεσσαλονίκη - Κύπρο εκεί λοιπόν στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης σχεδόν βρηστήκαμε με κάποια υπέύθυνη κυρία γιατί ήθελε να τα περάσω απο το μηχανημα με τις αχτίνες τη στιγμή που τα έβαλα στο καλαθάκι τα ψαράκια μου μέσα στη νάϋλο σακκουλίτσα που τα είχα.... και εκεινη επεμενε και εγώ επεμενα να μην τα περάσω, οπόταν καποιος αστυνομικός επενέβει της είπε ότι ειναι και αυτά κατοικίδια ζωντανά και δεν επρεπε να περάσουν απο το μηχανημα.. τα πήρα λοιπόν και εφυγα αφήνοντας την να αφρίζει απο το κακό της.
Γεια σου βρε Πανιτσα :)
Να κανω τωρα εγω την χαζη ισως ερωτηση... δηλαδη αν περναγαν τα ψαρακια απο εκει ή οποιοδηποτε αλλο ζωο .. τι θα γινοταν?
θα πεθαιναν τοσο απλά έτσι τουλάχιστον μου είχαν πει εμένα .... δεν το δοκίμασα για να σου πω την αλήθεια....... και δεν ήθελα να το δοκιμάσω....... γιαυτό επεμενα να μην τα περασω απο το μηχανημα
Υπερβολές...
Η ακτινοβολία ειναι ελάχιστη για να δημιουργησει άμεσα καποιο πρόβλημα.
Καποτε ειχαν πρόβλημα τα φιλμ. Με τα σημερινά μοντερνα μηχανηματα, ουτε το φιλμ παθαινει κάτι. Αυτό είναι μια αρκετά καλη απόδειξη οτι δεν υπαρχει κινδυνος.
Θεωρητικά η συσσωρευμένη ποσότητα ραδιενέργειας, σε βάθος χρόνου προκαλεί λευχαιμία και αλλα τέτοια όμορφα, ομως τα ψαρια δεν ταξιδευουν και τοσο συχνά :p και δευτερον δεν ζουν τοσα πολλα χρόνια ωστε να προλάβουν να συσσωρευσουν ...
Με άλλα λόγια, είναι εντελώς ψυχολογικό το θέμα.
Βεβαια, σε μια διάφανη σακούλα με νερό που κολυμπανε ζωντανά ψάρια τι να δεί κανείς με το μηχάνημα που δεν μπορει να δει με το γυμνό μάτι?
Κανονικά, τα ψάρια θα έπρεπε να αποτελούν εξάιρεση στον κανόνα, διότι δε θα πορούσας να ζήσουν μέσα σε οποιοδήποτε άλλο "τρομοκρατικό" υγρό πέραν του νερού... Οπότε δεν υπάρχει κίνδυνος από σακκούλες με ζωτανά μέσα (εκτός αν δεν είναι ζωντανά και είναι... ανάποδα, τότε κάτι τρέχει). Αλλά δε νομίζω να καθίσουν να σκεφτούν έτσι, τι υγρό φακών τι σακκούλα με ψάρι θα πουν...
Επίσης, έχω περάσει 1-2 φορές Bettas από ακτίνες στο αεροδρόμιο και δε φάνηκε να έπαθαν κάτι... Άλλωστε και τα cargo δεν περνάνε από τέτοιου είδους έλεγχο (και οι βαλίτσες)?
Αμα διαβαζες και λεπτομερως γαβρουλη...
Μεσα στις αποσκευες λεμε, με τη βαλιτσα, οχι στο χερι δλδ. Οι προσφατες οδηγιες αφορουν χειραποσκευες και μονο.
Καλη συσκευασια, να μη χυθει νερο στα ρουχα (τοχω παθει) και να εχουν μια στοιχειωδη μονωση για την θερμοκρασια. Οι θερμομονωτικες σακουλες που πουλαει ο Βασιλοπουλας εμενα μου κανανε δουλεια. Μιλαμε παντα για ταξιδια 3-4 ωρων.
Ρε συ Τολη. Η θερμοκρασια στον χωρο αποσκευών ειναι αρκετούς βαθμούς κάτω απο το μηδέν.
Επηζουν ψάρια?
Αυτα ειναι και λιγο μυθοι. Η θερμοκρασια δεν ειναι αρκετους βαθμους κατω απο το μηδεν, αλλιως ολα μας τα πραγματα θα παθαιναν μια ωραια καταψυξη-αποψυξη...
Η θερμοκρασια ειναι κοντα στο 0 αλλα οχι κάτω, γιατι τοτε θα ειχαμε σχηματισμο παγου. Αυτο αντιμετωπιζεται και με heat packs.
Μεγαλυτερο προβλημα ειναι η χαμηλή περιεκτικότητα σε οξυγόνο, κατι που τα ψαρια δεν τα ενοχλεί καθοτι ειναι μεσα σε σακκουλα.
Βεβαιως υπαρχει ενας κινδυνος να σκασει η σακουλα, γιαυτό δεν πρεπει να ειναι πολυ φουσκωμενη..
θερμομονωτικες σακουλες που.........
και κραταν αυτες οι σακουλες την θερμοκρασια τους μεσα στις βαλιτσες που εχει οπως λετε 0 βαθμους????
Κουτι απο felizol.. και heat packs.. για μερικες ωρες κανενα προβλημα..
Αυτό με τα μπουκάλια από κόκα κόλα πως το βλέπετε ;;
Τα διλιτρα ειναι μια χαρα για μικρα ψαρια, αν εχεις ενα καλο χωνί με μεγαλο ανοιγμα. Σε διλιτρα ειχα φερει ενηλικα N. tretocephalus και μικρα A. inca χωρις προβλημα.
γιατί το μεταφερατε;; μπορει να ενδιαφέρει και τους αλμυρους ;)
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.