Επιστροφή στο Forum : Συμβατές νανοκιχλίδες
Έχω σε ένα μικτό 120άρι ενυδρείο με καμιά 10αριά φυτά μέσα και 2 τεχνητές κρυψώνες, 2 cacatoos, 10 πολύ μικρά corydoras panda και 5 ottos.
Παίρνοντας ως δεδομένο ότι δεν τίθεται πρόβλημα μετρήσεων και γνωρίζοντας την ευαισθησία των ramirezi για καθαρό νερό και ph,
μπορεί να συνυπάρξει ένα ζευγάρι ramirezi με τα cacatoos ή θα υπάρξει πρόβλημα;
λαμβανοντας κυριως 2 βασικα κριτηρια θα ελεγα πως ναι.θα υπαρξει προβλημα...εξηγω παρακατω γιατι....
τα κακατοιδες ειναι ελαφρως πιο επιθετικα απο τις υπολοιπες νανοκιχλιδες,πολυ δε περισσοτερο,οταν ετοιμαζονται να γεννησουν η προστατευουν τον γονο τους....
ο συνδυασμος που ρωτας ειναι εκρηκτικος γιατι και τα 2 ειδη ζουνε ακριβως και κολυμπανε στην μεσαια,προς κατω ζωνη του ενυδρειου,κααι τα ραμιρεζι πιθανοτατα θα περασουν δυσκολες ωρες.....:rolleyes:αυτα.
Το έχω κάνει.. μην το κάνεις ;)
Επομένως η λύση είναι να απομακρυνθούν τα cacatoos ή να ξεχάσω τα ramirezi.
Με δεδομένη την έλλειψη θηλυκών ramirezi στην αγορά για το σχηματισμό ζευγαριού, η προσθήκη ενός ακόμα ζευγαριού cacatoos ενδείκνυται;
Γνωρίζω ότι η αναλογία για τις συγκεκριμένες νανοκιχλίδες είναι 1 αρσενικό προς 2 θηλυκά αλλά εμπειρικά βλέπω ότι το ζευγάρι που έχω αυτό τον καιρό στο ενυδρείο μου συμπεριφέρεται απίστευτα καλά. Η μόνη φορά που ο αρσενικός πειράζει το θηλυκό είναι την ώρα του φαγητού.
Στην παρούσα φάση, μου έχει κάτσει στραβά και δεν θέλω να βάλω μέσα σμηνόψαρα γι' αυτό προσπαθώ να συνδυάσω νανοκιχλίδες.
Επομένως η λύση είναι να απομακρυνθούν τα cacatoos ή να ξεχάσω τα ramirezi.
Με δεδομένη την έλλειψη θηλυκών ramirezi στην αγορά για το σχηματισμό ζευγαριού, η προσθήκη ενός ακόμα ζευγαριού cacatoos ενδείκνυται;
θα ελεγα σιγουρα οχι για τα λιτρα σου.εαν ηταν τα διπλασια λιτρα και αρκετα φυτεμενο θα ηταν ιδανικα,αλλα δεν ειναι.....:rolleyes:
Εν ολίγοις και για να μην το κουράζω το θέμα, μπορώ να βάλω τίποτε άλλο πέραν των γνωστών σμηνόψαρων;
Όχι άλλο είδος νανοκιχλίδας στα 120 λίτρα. Ένα είναι υπεραρκετό.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.