Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Φυτα σε γλαστρακι ...

abrous
03-11-06, 13:18
Γεια και χαρα σε ολους,

Χθες σε ενα pet-shop μου ειπαν οτι τα φυτα που ειναι σε γλαστρακι δεν πρεπει να τα βγαζω αλλα να τα φυτευω με το γλαστρακι ????????
Μπορει να γινει αυτο ? Και αν ναι τι επιδραση θα εχει ?

Apostolis
03-11-06, 13:38
ναι ε? ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΙ είναι... δηλαδή τα μωρά-ανθρωπάκια που τα βάζουν σε θερμοκοιτίδα, πάνε σχολείο ΜΕ θερμοκοιτίδα, πάνε πανεπιστήμιο ΜΕ θερμοκοιτίδα και "αναπαράγονται" ΜΕΣΑ στη θερμοκοιτίδα??? :confused:

caverman
03-11-06, 14:01
Τα φυτά και τα δέντρα που αγοράζεις για τον κήπο δεν τα φυτεύεις με την γλάστρα ή την σακούλα που τα έχουν στο φυτώριο έτσι;:p

Και εδώ ισχύει το ίδιο γιατί δεν αναπτήσονται σωστά.

Θα πρέπει να αφαιρέσεις από την συσκευασία τα πάντα και να μείνει σκέτο το φυτό με την ρίζα του.

Γλαστράκια, βαρίδια, υαλοβάμβακας, μοκέτα κλπ υλικά δεν τα βάζεις στο ενυδρείο.

Επιπλέον ρίξε μια ματιά και σε άλλα θέματα για την απολύμανση που κάνεις στα φυτά πριν τα βάλεις μέσα.

Εάν το έχεις ήδη κάνει μπές στον κόπο να τα βγάλεις δεν θα έχει δημιουργηθεί πρόβλημα.

Καλή συνέχεια,

Caverman

Juan
03-11-06, 16:18
....
Μπορει να γινει αυτο ? Και αν ναι τι επιδραση θα εχει ?
Μπορεί να γίνει αλλά για 'ειδικές κατασκευές' :D

Συμβαίνει μάλλον ότι και στα φυτά που έχουμε σε γλάστρα. Μεγαλώνει το ριζικό σύστημα, καταλαμβάνει τον χώρο που έχει στο γλαστράκι και σταματά.

Βέβαια παίζει ρόλο και το φυτό και το ανάλογο ριζικό σύστημα που έχει.

Υπάρχουν μερικά φυτά που 'περπατάνε', έχουν μικρές επιφανειακές σχεδόν ρίζες. Σε αυτά, αν ξεκινήσει σωστά η ανάπτυξη δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα ακόμη και το γλαστράκι να μήνει.

Εγώ πάντως όταν αγοράζω φυτά τους κάνω προσαρμογή :D:D
Τα αφήνω με το γλαστράκι τους και αυτό το θαυματουργό βαμβάκι της tropica, μέχρι να 'μάθουν' το ενυδρείο μου :cool: