PDA

Επιστροφή στο Forum : Όσκαρ με πάρκινσον


nikman
30-10-06, 19:27
Λοιπόν έχω δύο ενήλικα όσκαρ 17 εκατοστά περίπου το κάθε ένα (το ένα φαίνεται λίγο μεγαλύτερο). Τα διατηρώ σε ένα ενυδρείο 300 λίτρων μόνα τους. Είναι φιλαράκια και κολυμπάνε μαζί το περισσότερο χρόνο της ημέρας. Τα ταΐζω κατεργασμένη ξηρά τροφή αυτή που πουλάνε στα πετ σοπ. Ακόμα τους δίνω και κατεψυγμένη καρδιά βοδινού που βρίσκω συσκευασμένη από πετ σοπ. Η θερμοκρασία είναι 28 με 29 λόγω πρόσφατης θεραπείας για ich. Λοιπόν τώρα έχουν αρχίσει και τρέμουν. Πρέπει να είναι τρέμουλο ζευγαρώματος. Το είχα ξαναδεί αυτό και σε ένα ζευγάρι δίσκους που είχα παλαιότερα.
Δύο ερωτήσεις θα κάνω στους εμπειρότερους. Πόσες πιθανότητες υπάρχουν να είναι ζευγάρι? Δηλαδή μπορεί και να μην είναι και όμως να τρέμουν έτσι. Αν αποφασίσουν να κάνουν αυγά που τα αποθέτουν συνήθως ? στο φίλτρο σε κάποια πέτρα. . και τι είδος πέτρα πρέπει να είναι αυτή. Να σημειώσω μία ακόμα συμπεριφορά που εμένα δεν μου αρέσει. Όταν έρθουν μούρη με μούρη το μεγαλύτερο ανοίγει το στόμα του περιμένοντας από το άλλο να κάνει το ίδιο όμως αυτό υποχωρεί σιγά-σιγά προς τα πίσω και τότε τρώει κάποια δαγκανιά.

klaz
30-10-06, 19:31
...να μικρυνω ακομη περισσοτερο την απαντηση μου:D,...εντουτοις..ειναι οντως λιγο δυσκολο να σου βγει ζευγαρι,αλλα οχι απιθανο....μπορει παλι να ειναι 2 θυληκα ξαναμμενα,τελος παντων αν ειναι ζευγαρακι,καλο θα ειναι να εχεις πετρες πλακε,γιατι εκει πανω θα πανε θα την καθαρισουν ,και εκει θα γεννησουν τα αυγα....:p

Xotikouli
30-10-06, 19:39
Τα αυγά τους τα κάνουν σε επίπεδες πέτρες. Αν δεν βρούνε επίπεδη πέτρα, θα σκάψουν την άμμο τόσο ώστε να φτάσουν στον πάτο του ενυδρείου και να τα κάνουν εκεί.

Υ.Γ. Μόλις με γλίτωσες τα έξοδα του οφθαμίατρου, thanks! :D

Edit: Με πρόλαβε ο Giorgos που μεγάλωσε τα γράμματα του post και ο Klaz που απάντησε ήδη. Από μάτια καλά πάω, από ταχύτητα όμως... Χεχε.

Giorgos
30-10-06, 19:40
Αυτά που περιγράφεις μπορεί να είναι ερωτικά παιχνίδια ή ακόμη και κάποια διαμάχη για περιοχή ή κυριαρχία.
Αν οι δαγκωματιές είναι απαλές και προσεγμένες να μην τραυματίσουν το άλλο ψάρι, το πιο πιθανό είναι να πρόκειται για ζευγάρι που ερωτοτροπεί. Ο χρόνος θα δείξει.
Γεννάνε τα αυγά τους σε μια λεια και πλακέ πέτρα. Αν δεν το φροντίσεις, από ένστικτο θα σκάψουν ως το τζάμι και θα γεννήσουν εκεί.
Μερικές καλές φωτογραφίες τους (από το πλάι) ίσως να βοηθούσε να κάναμε αναγνώριση του φύλλου τους.

Έχεις άλλα ψάρια μαζί τους;

nikman
30-10-06, 21:21
Έχω ένα ψάρι βυθού που πρέπει να είναι το pterygoplichthys gibbiceps αν το έγραψα σωστά. Πέτρα πλακέ τους έχω μία μεγάλη αλλά ίσως να μην είναι τόσο λεία όσο θα θέλανε γιατί δεν βλέπω να την καθαρίζουν καθόλου. Έχουν σκάψει σε μερικά σημεία του ενυδρείου και πίσω από την συγκεκριμένη πέτρα. Φωτογραφία θα αναρτήσω αν μπορέσω.(αφού πρώτα βγάλω καμιά καλή). Αυτό που ήθελα να μου διευκρινίσετε είναι αν είναι δυνατόν τα ψάρια αυτά να είναι του ίδιου φύλου μόνα τους στο ενυδρείο και να τρέμουν ερωτικά.? Πάντως κάνουν πολλά παιχνίδια μαζί και αν έκαναν με επιτυχία και την λαβή στόμα με στόμα χωρίς να υποχωρεί (όπως συμβαίνει) το ποιο μικρόσωμο θα ήμουν σίγουρος ότι θα ήταν ζευγάρι.

liquid
30-10-06, 22:36
Ακόμα τους δίνω και κατεψυγμένη καρδιά βοδινού που βρίσκω συσκευασμένη από πετ σοπ.
Δεν είναι καλό να τους δίνουμε κρέας, όπως καρδιά μοσχαριού, γιατί δεν είναι από τα είδη τροφής που βρίσκουν στο περιβάλλον που ζουν.
Αν έχεις χρόνο διάβασε αυτό το άρθρο.
http://www.tsamisaquarium.com/Selides/Fish/astronotus_ocellatus.htm