Επιστροφή στο Forum : fluidized sand-bed filter σε Reef?
Ποια είναι η άποψή σας σχετικά με τη χρήση ενός fluidized sand-bed filter ή ελληνιστί ενός φίλτρου άμμου σε ένα σύστημα reef?
Υπάρχουν πραγματικά οφέλη ή αποτελεί υπερβολή?
Ποια η συμβολή του στην αφαίρεση ή πρόσθεση νιτρικών(nitrate) μέσα στην υδάτινη στήλη ενός reef?
Χρησιμοποιεί κανένας από εσάς φίλτρο άμμου?
Τελικά, αξίζει να επενδύσει κανείς στην αγορά του?
Ευχαριστώ
Εγω θα σου έλεγα οτι μαζι με το skimmer αποτελει απο τα ποιο βασικα εξαρτηματα του reef και φυσικα το θεωρω μονοδρομο στην πορεια για ενα επυτηχημενο και σώστο ενυδρειο.
Ενα ΄σωστα στρωμενο FSBF (καθότι βιολογικο και θελει και αυτο το στρωσιμο του κραταει πολλαπλασια ποσοτητα νερου σε ιδανικες συνθηκες με υπερβολικα χαμηλα ή και καθόλου νιτρικα απο ενα βιολογικο κλασσικης μορφης (βιομπαλες - πυργους κλπ) μεγαλυτερου μεγέθους.
Το έχω χρησιμοποιήσει τόσο στα ενυδρεια μου γλυκου νερου όσο και στο reef και δεν το μετανιώσα ουτε μια στιγμη.
ahar, καλησπέρα!
Το θέμα των νιτρικών είναι που με προβληματίζει, ειδικά για ένα reef...:confused::smt087
Πιστεύεις ότι ο ζωντανός βράχος και η ζωντανή άμμος-σε συνδυασμό με ένα καλό skimmer- δεν επαρκούν?
Αποτελεί επένδυση η προσθήκη ενός FSB στο reef?
Εγω θα σου έλεγα οτι μαζι με το skimmer αποτελει απο τα ποιο βασικα εξαρτηματα του reef και φυσικα το θεωρω μονοδρομο στην πορεια για ενα επυτηχημενο και σώστο ενυδρειο.
Νομιζω ότι ημουν σαφης...
Και σε σχεση με τον υπολοιπο εξοπλισμο το FSBF είναι παμφθηνο....(πολυ κατω απο 100€ )
Το έχω χρησιμοποιήσει τόσο στα ενυδρεια μου γλυκου νερου όσο και στο reef και δεν το μετανιώσα ουτε μια στιγμη.
Το έχεις χρησιμοποιήσει και σε φυτεμένο εκτός του γλυκου νερού?
Όχι δεν επαρκούν, ιδίως εάν έχεις αυξημένο στοκάρισμα…..
Αλλά για την καταπολέμηση των νιτρικών, υπάρχουν αρκετά μέσα. Βέβαια σε συνάρτηση, του μεγέθους των νιτρικών και αφού γνωρίζουμε τους λόγους, που δημιουργούνται (π.χ. υπερβολικό τάισμα).
Έτσι μπορείς στο refugium να έχεις μακροάλγες ή να εγκαταστήσεις ένα φίλτρο denitrator.
Πάντως όπως λέει και ο Αλέξανδρος, το φίλτρο άμμου είναι απαραίτητο, οπότε σκέψου σοβαρά την αγορά του.
Είδες τελικά πόσα βγαίνουν χωρίς να το ξέρουμε και ενώ έχουμε κάνει ένα Α πλάνο, μετά ψαχνόμαστε……
Το έχεις χρησιμοποιήσει και σε φυτεμένο εκτός του γλυκου νερού?
Το φυτεμενο είναι γλυκο νερο!
Παπου εεε παπου ... Ουκ ερχεται μονο του το γήρας.....
:smt056
Αλλα λόγο της φυσης του το φυτεμενο με το που πηραν μπροστα τα φυτα και το υποστρωμα και λογω της μικρότερης ιχθυοφωρτώσης του , δεν ειδα και καμια διαφορα οταν το αφαίρεσα ....
Το φυτεμενο είναι γλυκο νερο!
Παπου εεε παπου ... Ουκ ερχεται μονο του το γήρας.....
:smt056
καλά το είπες
Ε λόγω γήρας δικαιολογούμε όμως.....μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί υπάρχουν δύο κατηγορίες??
Pm πλήζ
Ασε μην λες τπτ το μετάνοιωσα και συ άρχισες να γερνάς
ΥΓ.
Εχω ενα ενυδρείο μόνον με ψάρια και γλυκό νερό πρέπει να βάλω και φυτά για να γίνει γλυκό?
ts ts ts
μπουμπλε μπουμπλε
:smt054
Εχω ενα ενυδρείο μόνον με ψάρια και γλυκό νερό πρέπει να βάλω και φυτά για να γίνει γλυκό?
ts ts ts
μπουμπλε μπουμπλε
:smt054
Χωρίς την απαραίτητη ζάχαρη, γλυκό δεν γίνεται...:smt118:smt079
Τάδε έφη Πάνος :smt038
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.